Πέθανε η Wanda Ferragamo - H μητριάρχης του εμβληματικού ιταλικού οίκου

Πέθανε η Wanda Ferragamo - H μητριάρχης του εμβληματικού ιταλικού οίκου Facebook Twitter
0

Η Wanda Ferragamo, η γυναίκα που ανέλαβε τον οίκο υποδημάτων του συζύγου της, και τον μετέτρεψε σε παγκόσμια αυτοκρατορία, πέθανε σε ηλικία 96 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά της.

Η Wanda έχασε τον σύζυγό της, Salvatore, πριν από 58 χρόνια και τότε ανέλαβε τα ηνία του οίκου της Φλωρεντίας μαζί με την 16χρονη κόρη της.

Κλήθηκε τότε να μάθει πώς να διοικεί μια επιχείρηση και ταυτόχρονα να μεγαλώνει τα έξι παιδιά της - και τα κατάφερε περίφημα αν κρίνει κανείς από την πορεία του Ferragamo.

Από οίκος πολυτελών υποδημάτων, ο Ferragamo έκανε δημιουργική μετάβαση στα ρούχα, τα αξεσουάρ, τα δερμάτινα είδη και τα αρώματα και κατάφερε να γίνει διεθνές brand.

Η μητριάρχης του οίκου, έγινε επικεφαλής μιας οικογενειακής επιχείρησης στην Ιταλία, και πέτυχε να την κάνει μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές επιτυχίες της χώρας.

Πέρυσι, ο οίκος Ferragamo κατέγραψε έσοδα ύψους σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τους τελευταίους μήνες η οικογένεια επανειλημμένως απέρριπτε τις φήμες σχετικά με μια πιθανή πώληση του οίκου μόδας και διόρισε τη Μικαέλα Λε Ντιβελέκ Λεμί, ένα σημαίνον πρώην στέλεχος του οίκου Gucci, στη θέση της νέας διευθύνουσας συμβούλου τον Ιούλιο.

Η Wanda συνέχισε να πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο της μέχρι τα 90 της χρόνια και έλεγε πως εκεί ένιωθε πως ήταν το σπίτι της. Τα τελευταία χρόνια έκανε ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις και είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα.

Μεταξύ των πελατών του οίκου συγκαταλέγονται μεγάλα ονόματα. Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Γκρέτα Γκάρμπο, Μέριλιν Μονρόε και Σοφία Λόρεςν έχουν φορέσει τα κομμάτια με την υπογραφή Salvatore Ferragamo.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM