Ξαφνικά το Twitter γέμισε με ειδήσεις χωρισμού διασήμων, αλλά υπάρχει παγίδα

Ξαφνικά το Twitter γέμισε με ειδήσεις χωρισμού διασήμων, αλλά υπάρχει παγίδα Facebook Twitter
0

Μετά τον χωρισμό της Αριάνα Γκράντε και του Πιτ Ντέιβιντσον, ο 37χρονος Tim Cigelske, διευθυντής social media και καθηγητής στο Marquette University, δημοσίευσε στο Twitter ένα λινκ που υποσχόταν κουτσομπολιά σχετικά με την πραγματική αιτία του χωρισμού. 

«Ουάου, δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτός είναι ο λόγος που χώρισαν η Αριάνα Γκράντε με τον Πιτ Ντέιβιντσον», έγραψε στο μήνυμά του ο Cigelske, που ζει στο Μιλγουόκι. Αμέσως μετά, διάφοροι χρήστες άρχισαν να αναπαράγουν το tweet του, με σχόλια όπως «ΠΡΕΠΕΙ να το διαβάσετε, omg». 


Ωστόσο, όποιος έκανε κλικ στο λινκ, αντί για το συγκεκριμένο κουτσομπολιό, έβγαινε σε μια σελίδα του Vote.org, εκεί που οι Αμερικανοί ψηφοφόροι μπορούν να εγγραφούν για τις επερχόμενες ενδιάμεσες εκλογές. 

Βέβαια, το tweet για τους Αριάνα και Πιτ, δεν ήταν το μοναδικό τέτοιου είδους «δόλωμα» στο Twitter, αφού εμφανίστηκαν κι άλλα clikbait και ψεύτικα δημοσιεύματα, όπως «δείτε εδώ γυμνές φωτογραφίες του Έλον Μασκ».


Το «κόλπο» έχει κατακλύσει το Twitter τις τελευταίες ημέρες σε τέτοιο βαθμό που μέχρι και το περιοδικό Elle χρησιμοποίησε τον επίσημο λογαριασμό του για να ξεγελάσει τους χρήστες και να τους κάνει να μπουν στο σάιτ εγγραφής για τις εκλογές. Το περιοδικό δημοσίευσε το απόγευμα της Πέμπτης το συγκεκριμένο λινκ μαζί με μια fake είδηση περί χωρισμού της Κιμ Καρντάσιαν με τον Κάνιε Γουέστ και, όπως ήταν φυσικό, έγινε ένας μικρός σάλος. 


Λίγο αργότερα, το Elle ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για την κίνηση, γράφοντας σε νέο μήνυμα: «Κάναμε ένα κακόγουστο αστείο. Το πάθος για εγγραφή στις εκλογές θόλωσε την κρίση μας και ζητούμε ειλικρινά συγγνώμη». 


Μέχρι στιγμής δεν έχει εξακριβωθεί πόσο επιτυχές είναι το συγκεκριμένο κόλπο, καθώς οι αντιδράσεις είναι αμφιλεγόμενες. Κάποιοι χρήστες παραδέχθηκαν πως όντως λειτούργησε αφού σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν εγγραφεί ποτέ για να ψηφίσουν, ενώ άλλοι εξοργίστηκαν με την απάτη. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM