Η Κίρα Νάιτλι δίνει κάποιες εξηγήσεις μετά το σάλο που προκάλεσε ένα δοκίμιό της, στο οποίο μεταξύ άλλων κατακεραύνωνε την Κέιτ Μίντλετον.

 

Την περασμένη εβδομάδα, η 33χρονη ηθοποιός έγραψε μια εντυπωσιακά ρεαλιστική εξομολόγηση για την εγκυμοσύνη και τον τοκετό της και καθώς περιέγραφε τη δική της εμπειρία, έκανε τη σύγκριση με την αψεγάδιαστη εικόνα της Δούκισσας του Κέιμπριτζ.

 

Η επιστολή έγινε viral και αναγνώστηκε ως φεμινιστικό μανιφέστο αναθερμαίνοντας το διάλογο περί μητρότητας και συναφών θεμάτων.

 

Η ωμότητα της περιγραφής στην αφήγηση της Νάιτλι ήταν αυτή που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση και πολλοί έκαναν λόγο για προσωπική επίθεση στην Μίντλετον με σκοπό την ταπείνωση και την προσβολή της.

 

Η Νάιτλι απάντησε στους ισχυρισμούς ότι στόχο είχε να εξευτελίσει την Μίντλετον καθώς σε πρεμιέρα ταινίας της στο Λονδίνο κλήθηκε να σχολιάσει τον απόηχο του κειμένου της.

 

 

 

«Νομίζω ότι είναι πολύ ενδιαφέρον που συγκεκριμένη μερίδα των μίντια έχουν παρερμηνεύσει, δεν θέλω να πω σκόπιμα, το νόημα των όσων είπα επακριβώς», δηλώνει η Νάιλτι στο Press Association.

 

«Θα πρότεινα σε αυτούς τους ανθρώπους στα μέσα μαζικής ενημέρωσης να ξαναδιαβάσουν ολόκληρο το δοκίμιο και να μην απομονώνουν μόνο ένα κομμάτι, γιατί τα σχόλια που έκανα αφορούν στην κουλτούρα μας που αποσιωπά τις αλήθειες των γυναικών και μας υποχρεώνει να τις αποκρύβουμε. Δεν εξευτέλισα καμία με οποιονδήποτε τρόπο. Για την ακρίβεια έκανα ακριβώς το αντίθετο».

 

«Κυκλοφορεί ένα καταπληκτικό βιβλίο αυτή την περίοδο που λέγεται «Οι φεμινίστριες δεν φοράνε ροζ (και άλλα ψέματα)», και προτείνω, αν θέλετε να μάθετε για αυτό, να διαβάσετε αυτό το δοκίμιο και όλα τα άλλα στο βιβλίο», προσθέτει η Νάιτλι.

 

«Το υπέροχο είναι πως όλα τα έσοδα πηγαίνουν στο Girl Up που είναι ένα εξαιρετικό ίδρυμα των Ηνωμένων Εθνών που χρηματοδοτεί οργανισμούς, οι οποίοι με τη σειρά τους υποστηρίζουν την εκπαίδευση των κοριτσιών, την ασφάλειά τους και την γυναικεία ηγεσία σε αναπτυσσόμενες χώρες».