Τρεις μήνες; εξαφανισμένη η μεγαλύτερη σταρ της Κίνας - Κανείς δεν μιλά για την υπόθεση

Τρεις μήνες; εξαφανισμένη η μεγαλύτερη σταρ της Κίνας - Κανείς δεν μιλά για την υπόθεση Facebook Twitter
0

Το γραφείο μάνατζμεντ της Fan Bingbing στο Πεκίνο είναι σκοτεινό και εγκαταλελειμμένο. Τα γενέθλιά της πέρασαν σχεδόν αθόρυβα στα social media της Κίνας και ήδη έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από την εξαφάνισή της.

Για ένα από τα πιο γνωστά αστέρια του κινηματογράφου της Κίνας και μια ανερχόμενη ηθοποιό του Χόλιγουντ, η εξαφάνιση της Fan θυμίζει θρίλερ, και έρχεται μετά από ασαφείς ισχυρισμούς για φορολογική απάτη και πιθανόν άλλες παραβάσεις που θα μπορούσαν να την θέσουν αντιμέτωπη με τις κινεζικές αρχές.

Η Fan έχει πρωταγωνιστήσει σε δεκάδες ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στην Κίνα και είναι παγκοσμίως γνωστή για το ρόλο της ως Blink στο "X-Men: Days of Future Past".

Ωστόσο, για σχεδόν τρεις μήνες, η Fan δεν έχει κάνει καμία δημόσια εμφάνιση και δεν φέρεται να έχει επικοινωνήσει με κανέναν.

Ούσα μια από τις πλουσιότερες ηθοποιούς, η Fan έβαλε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια από τους ρόλους της, αλλά και τις διαφημίσεις στις οποίες συμμετείχε.

Το όνομα της συνδέθηκε όμως με μια κοινή πρακτική στον κλάδο της ψυχαγωγίας, τα διπλά συμβόλαια. Αυτό σημαίνει πως επισήμως  δηλώνει άλλο μισθό και η ιδιωτική σύμβαση που υπογράφει κάθε φορά, είναι πολύ υψηλότερη.

Ένας παρουσιαστής έκανε την αποκάλυψη τον Μάιο και δημοσιοποίησε λεπτομέρειες που πυροδότησαν μια δημόσια κατακραυγή. Ο ίδιος αργότερα ζήτησε συγγνώμη.

Τα σχόλια και τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για κράτησή της πληθαίνουν καθώς εκτιμάται ότι η ηθοποιός είναι στόχος του καθεστώτος που επιθυμεί να δώσει το παράδειγμα για ενδεχόμενους φορολογικούς παραβάτες εν μέσω της επιβράδυνσης της οικονομίας της Κίνας.

Την ίδια ώρα κανείς δεν μπορεί να βρει τον μανάντζέρ της για ένα σχόλιο ενώ δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση για το πού βρίσκεται και τι έχει συμβεί. Ωστόσο, το Associated Press, σημειώνει πως οι αρχές δεν αναφέρονται ποτέ σε τέτοια φύσης έρευνες μέχρις ότου επιτευχθεί συμπέρασμα.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως στην Κίνα η υπόθεση δεν απασχολεί σχεδόν καθόλου τον Τύπο και δεν γίνεται καμία αναφορά ενώ για την ώρα μόνο τα διεθνή μμε μεταδίδουν εκτενώς το μυστήριο. 

Σιωπηλά παραμένουν και τα social media αν και η ηθοποιός έχει 60 εκατομμύρια ακολούθους στο Weibo. Όμως τις τελευταίες μέρες οι πιέσεις που ασκούν τα δημοσιεύματα διεθνώς ενδέχεται να φέρουν κάποιες πληροφορίες, εκτιμούν κάποιοι. Πάντως για την Κίνα, η Fan Bingbing δεν είναι επισήμως εξαφανισμένη και μοιάζει να γίνεται μια προσπάθεια να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM