Αποζημίωση στον Έλτον Τζον για δημοσίευμα που έλεγε πως ο σκύλος του τραυμάτισε κοριτσάκι

Αποζημίωση στον Έλτον Τζον για δημοσίευμα που έλεγε πως ο σκύλος του τραυμάτισε κοριτσάκι Facebook Twitter
O Έλτον Τζον και ο σύζυγος του Ντέιβιντ Φέρνις (EPA)
0

Αποζημίωση θα λάβουν ο Έλτον Τζον και ο σύζυγος του Ντέιβιντ Φέρνις, για δυσφημιστικό δημοσίευμα που έλεγε πως ο σκύλος τους προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό σε ένα παιδί. 

Πρόκειται για κείμενο που είχε εμφανιστεί στο πρωτοσέλιδο της Sun τον περασμένο Φεβρουάριο. Το ζευγάρι προχώρησε σε νομικές ενέργειες κατά της ιδιοκτήτριας εταιρίας της εφημερίδας, News Group Newspapers. 

Ο δικηγόρος του ζευγαριού ανέφερε πως ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός και πως ο ισχυρισμός ήταν ψευδής και συκοφαντικός. Το ζευγάρι δεν παρουσιάστηκε στη δίκη. 

Η ιστορία που δημοσιεύτηκε στη Sun είχε τίτλο «Αυτό έκανε ο σκύλος του Έλτον Τζον στο κορίτσι μου» και ανέφερε πως ο σκύλος, ράτσας σπάνιελ, δάγκωσε ένα πεντάχρονο κορίτσι στο σπίτι του τραγουδιστή το 2016.

Σύμφωνα με την δικηγόρο του τραγουδιστή το δημοσίευμα έκανε λόγο για «σοβαρή επίθεση» και πως ο τραγουδιστής και ο σύζυγος του «δεν έκαναν καμία προσπάθεια να πληροφορηθούν την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού, παρότι γνώριζαν το περιστατικό». 

 «Η αλήθεια είναι πως ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός και πως ο Έλτον Τζον και ο σύζυγος του επανειλημμένα ενδιαφέρθηκαν για την κατάσταση του κοριτσιού, ρωτώντας τον πατέρα της και τη νταντά της» είπε η δικηγόρος του ζευγαριού.

«Κάθε φορά τους απαντούσαν πως το κορίτσι είναι καλά. Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω πως η εφημερίδα αποδέχτηκε κατηγορηματικά το ότι ο ισχυρισμός ήταν ψευδής και δυσφημιστικός. Συμφώνησε να πληρώσει σημαντική αποζημίωση, να ζητήσει συγγνώμη αλλά και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα της δίκης» πρόσθεσε. 

Την εξέλιξη επιβεβαίωσε και ο δικηγόρος που εκπροσωπούσε την εφημερίδα. 

Η συγκεκριμένη ιστορία εμφανίστηκε και στο site της Sun και γρήγορα την αναπαρήγαγαν και άλλες ιστοσελίδες όπως εκείνη της Metro και της Daily Mirror.

O Έλτον Τζον και ο Ντέιβιντ Φέρνις παντρεύτηκαν το 2014 και έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά. 

 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM