To περιοδικό Closer καταδικάστηκε για τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον

To περιοδικό Closer καταδικάστηκε για τις γυμνόστηθες φωτογραφίες της Κέιτ Μίντλετον Facebook Twitter
0

Γαλλικό δικαστήριο απέρριψε σήμερα την έφεση που είχε καταθέσει το περιοδικό Closer αμφισβητώντας την πρωτόδικη απόφαση σύμφωνα με την οποία παραβίασε την ιδιωτική ζωή της Κέιτ Μίντλετον, της συζύγου του πρίγκιπα Ουίλιαμ, όταν δημοσίευσε γυμνόστηθες φωτογραφίες της, το 2012.

Η Λοράνς Πιο, διευθύντρια της γαλλικής έκδοσης του περιοδικού, και ο Ερνέστο Μάουρι, ο εκτελεστικός διευθυντής του ιταλικού εκδοτικού οίκου Mondadori –στον οποίο ανήκει το Closer– είχαν καταδικαστεί σε πρόστιμο ύψους 45.000 ευρώ πέρσι.

Το περιοδικό, που ασχολείται κατά κύριο λόγο με το lifestyle των πλούσιων και διάσημων, θα πρέπει επίσης να καταβάλει το ποσό των 100.000 ευρώ ως αποζημίωση στο πριγκιπικό ζεύγος.

Οι δύο παπαράτσι, που ωστόσο αρνούνταν ότι τράβηξαν τις επίμαχες φωτογραφίες, καταδικάστηκαν επίσης να πληρώσουν πρόστιμο 10.000 ευρώ, εκ των οποίων το μισό με αναστολή.

Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων υποστήριζαν ότι τα πρόστιμα ήταν υπερβολικά για μια υπόθεση παραβίασης της ιδιωτικότητας ενός προσώπου. Ωστόσο το εφετείο των Βερσαλιών έκρινε ότι το ποσό ήταν "δίκαιο και ανάλογο" με το αδίκημα.

Το Closer είχε δημοσιεύσει μια σειρά φωτογραφιών της Κέιτ που την έδειχναν να χαλαρώνει στο μπαλκόνι ενός πύργου, στην περιοχή Λιμπερόν της νοτιοανατολικής Γαλλίας.

Πρωτοδίκως, οι δικηγόροι του περιοδικού προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη δημοσίευση των γυμνόστηθων φωτογραφιών με το επιχείρημα ότι διέψευδαν τις φήμες που κυκλοφορούσαν την εποχή εκείνη ότι η Κέιτ ενδέχεται να πάσχει από νευρική ανορεξία.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM