Η ντροπιαστική στιγμή που ιδρύματα Τέχνης διαψεύδουν δημόσια τον Kanye West

Η ντροπιαστική στιγμή που ιδρύματα Τέχνης διαψεύδουν δημόσια τον Kanye West Facebook Twitter
1

O Kanye West, καθηγητής Τέχνης; Ο ράπερ κατάφερε να προκαλέσει πάλι μεγάλη αίσθηση με μια δήλωση του το Σαββατοκύριακο, αλλά σήμερα διαψεύστηκε και η αμηχανία είναι μεγάλη.

«Θα διδάξω ένα μάθημα στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγου και στην Αμερικανική Ακαδημία Τέχνης», έγραψε ο West στο Τwitter και προκάλεσε ενθουσιασμό στους φανς και ενδιαφέρον στους εικαστικούς κύκλους.

Αλλά σήμερα διαψεύστηκε και ο τρόπος που έγινε αυτό, έχει προκαλέσει περισσότερα σκωπτικά σχόλια στο διαδίκτυο.

«Δεν υπάρχουν σχέδια για ομιλίες ή κάποια διδασκαλία στο ίδρυμα», είναι η λιτή δήλωση που έκανε ένας εκπρόσωπος τύπου της Αμερικανικής Ακαδημίας Τέχνης στο artnet news, αλλά και σε άλλα μίντια.

Ο Bree Witt, διευθυντής δημοσίων σχέσεων στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο (SAIC), διαψεύδει επίσης, αν και το κάνει πιο κομψά: «Ο κος West δεν διδάσκει επί του παρόντος στο SAIC, και αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχουν σχέδια για να το κάνει».

«Είμαστε όμως κολακευμένοι που θα ενδιαφερόταν να διδάξει αναδυόμενους καλλιτέχνες και σχεδιαστές στο Ινστιτούτο Τέχνης του Σικάγο», δήλωσε διπλωματικά ο Witt.

Μέρος της σύγχυσης μπορεί να προκύπτει από τη δημιουργική ερμηνεία του ράπερ για το τι σημαίνει να διδάσκει κανείς και τι να παρευρίσκεται σε ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γράφει κάπως ειρωνικά το artnet news.

Πρόσφατα ο ράπερ είπε επίσης ότι η σύζυγός του, Kim Kardashian, φοιτά σε σχολή νομικής.  Ένας εκπρόσωπος της Kardashian αργότερα διευκρίνισε ότι «δεν είναι σε σχολή δικαίου, αλλά ασχολείται τόσο πολύ με τα νομικά θέματα λόγω του ακτιβισμού της που είναι σαν να πηγαίνει σε σχολή».

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια