Πόρισμα για τον θάνατο της Dolores Ο' Riordan: Δηλητηριάστηκε από αλκοόλ και πνίγηκε

Πόρισμα για τον θάνατο της Dolores Ο' Riordan: Δηλητηριάστηκε από αλκοόλ και πνίγηκε Facebook Twitter
EPA
0

Η Dolores Ο' Riordan, η τραγουδίστρια του ιρλανδικού συγκροτήματος The Cranberries, πέθανε από πνιγμό που προκλήθηκε από δηλητηρίαση από αλκοόλ, σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή.

Η τραγουδίστρια από την Ιρλανδία είχε βρεθεί νεκρή, βυθισμένη στην μπανιέρα της σε δωμάτιο ξενοδοχείου του Λονδίνου, τον Ιανουάριο. 

Ειδικότερα, στο δωμάτιό της είχαν βρεθεί πέντε μικρά μπουκάλια αλκοόλ και ένα μπουκάλι σαμπάνιας ενώ οι τοξικολογικές εξετάσεις είχαν δείξει ότι το επίπεδο αλκοόλ στο αίμα της ήταν τέσσερις φορές υψηλότερο από το επιτρεπτό όριο οδήγησης. Επίσης ήταν γνωστό πως ακολουθούσε φαρμακευτική αγωγή. 

Στην έρευνα που ακολούθησε για τα αίτια θανάτου της δεν βρέθηκε καμία ένδειξη τραυματισμού ή αυτοτραυματισμού, ενώ η αστυνομία είχε  ανακοινώσει από καιρό πως ο θάνατος της δεν ήταν ύποπτος ως εγκληματική ενέργεια. 

Ο ιατροδικαστής χαρακτήρισε το θάνατο της «ένα τραγικό δυστύχημα», την μέρα που η Ιρλανδή τραγουδίστρια θα γιόρταζε τα 47α γενέθλια της αν ζούσε. 

Η Ο' Riordan ήταν επί 13 χρόνια η βασική φωνή και στιχουργός του συγκροτήματος, μέχρι τη διάλυσή του, το 2003. Στη συνέχεια ακολούθησε σόλο καριέρα μέχρι το 2009, που το συγκρότημα επανενώθηκε και έκανε περιοδείες σε όλον τον κόσμο.

Κατά καιρούς είχε παραδεχθεί σε συνεντεύξεις ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης ως παιδί ενώ είχε μιλήσει και για τη μάχη που έδινε με την κατάθλιψη αλλά και τη διάγνωση της διπολικής διαταραχής από την οποία έπασχε.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM