Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε πως πιέζει τον Τραμπ να αποφυλακίσει κι άλλον κρατούμενο

Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε πως πιέζει τον Τραμπ να αποφυλακίσει κι άλλον κρατούμενο Facebook Twitter
0

Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε πως συνεργάζεται με τον Λευκό Οίκο για να απελευθερώσει ακόμη έναν καταδικασμένο κρατούμενο. 

Τον περασμένο Ιούνιο, η διάσημη σταρ πανηγύρισε την αποφυλάκιση της Άλις Μαρί Τζόνσον από το Τενεσί, η οποία εξέτιε από το 1996 ποινή ισόβιας κάθειρξης, χωρίς αναστολή μετά από καταδίκη για ναρκωτικά. Ο Ντόναλντ Τραμπ απένειμε τελικά χάρη στην 63χρονη μετά την επιμονή της Καρντάσιαν να ανακληθεί η βαριά και άδικη καταδίκη της. 

Τώρα η 37χρονη σταρ των ριάλιτι αποκάλυψε πως σκοπεύει να κάνει το ίδιο για την υπόθεση του Κρις Γιανγκ, ενός 30χρονου εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος κρατείται σε φυλακή του Κεντάκι. 

Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε πως πιέζει τον Τραμπ να αποφυλακίσει κι άλλον κρατούμενο Facebook Twitter

Το νέο ανακοίνωσε η ίδια επισήμως στη διάρκεια του podcast «Wrongful Conviction» του Jason Flom. «Χτες, μίλησα με έναν κύριο που βρίσκεται στη φυλακή για μια υπόθεση ναρκωτικών- καταδικάστηκε σε ισόβια. Είναι τόσο άδικο. Είναι 30 ετών. Κι είναι μέσα εδώ και περίπου δέκα χρόνια», είπε η Κιμ. «Τηλεφώνησα με τον δικαστή που τον καταδίκασε σε ισόβια, ο οποίος και παραιτήθηκε επειδή ποτέ δεν είχε χρειαστεί να βρεθεί στη θέση να κάνει κάτι τόσο άδικο, και τώρα παλεύει μαζί μας για να βγάλουμε έξω τον Κρις Γιανγκ», πρόσθεσε η ίδια. 

Ο Κρις Γιανγκ συνελήφθη ενώ βρισκόταν σε πρατήριο καυσίμων και συνομιλούσε με έναν έμπορο ναρκωτικών, που μέσα στο αυτοκίνητό του είχε περίπου 220 γραμμάρια κοκαΐνης και 170 γραμμάρια κρακ. Οδηγήθηκε σε δίκη, έχοντας αρνηθεί να δηλώσει ένοχος επειδή ένιωσε πως η ποινή του επέβαλαν ήταν πολύ μεγάλη. Τελικά καταδικάστηκε, μεταξύ άλλων, για σκευωρία με την πρόθεση κατοχής και εμπορίας κοκαΐνης και κρακ σε ένα κοντινό γυμνάσιο και φερόμενη οπλοκατοχή. 


Ωστόσο, λόγω προηγούμενων καταδικών, ο δικαστής δεν είχε άλλη επιλογή από το να του επιβάλλει ισόβια. Ο Γιανγκ είχε συλληφθεί για κατοχή ναρκωτικών και οπλοκατοχή το 2006 και κατοχή μικροποσότητας κοκαΐνης το 2007, την ίδια χρονιά που αυτοκτόνησε ο αδερφός του, Ρόμπερτ. «Ένιωσα πως είχε φύγει ο μοναδικός άνθρωπος που καταλάβαινε όλες τις δυσκολίες που είχα περάσει. Ήμουν χαμένος και πήρα ένα σωρό λάθος αποφάσεις», είχε δηλώσει τότε ο Γιανγκ σχετικά με τον θάνατο του αδερφού του. 

Η Κιμ Καρντάσιαν αποκάλυψε πως πιέζει τον Τραμπ να αποφυλακίσει κι άλλον κρατούμενο Facebook Twitter

Ο δικαστής Κέβιν Σαρπ, που τον καταδίκασε, εγκατέλειψε την έδρα του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την «άδικη» καταδίκη. «Κάθε κατηγορούμενος υποτίθεται πως πρέπει να αντιμετωπίζεται μεμονωμένα. Δεν νομίζω πως συνέβη κάτι τέτοιο στην περίπτωση του Κιρς Γιανγκ», είχε πει ο ίδιος μετά την ακροαματική διαδικασία το 2014.  

Ο Κρις Γιανγκ είχε καταθέσει πως η μητέρα του ήταν ναρκομανής και πως στο σπίτι τους μερικές φορές δεν είχα ρεύμα ή νερό. Ο ίδιος εργαζόταν σε ένα γραφείο κηδειών αλλά σύντομα μπήκε με τους φίλους του στον κόσμο των ναρκωτικών προκειμένου, όπως είπε, να επιβιώσει.

Από τότε που φυλακίστηκε, διαβάζει συνεχώς ώστε «να βελτιωθεί», όπως λέει. «Το αντιμετωπίζω όλο αυτό σαν να είμαι στο κολέγιο. Δεν έχω την ευκαιρία να πάω σε πάρτι ή να μιλήσω σε γυναίκες, αλλά αυτή είναι η στιγμή να βελτιώσω τον εαυτό μου. Όταν διαβάζω στο κελί μου, νιώθω σαν να διαβάζω στο δωμάτιό μου σε κάποια εστία», έχει πει ο Κρις. 

Ο δικαστής Κέβιν Σαρπ δήλωσε σχετικά με την υπόθεσή του: «Αν υπήρχε οποιοσδήποτε τρόπος να μην τον έχω καταδικάσει σε ισόβια, θα το είχα κάνει. Οι περισσότεροι κατηγορούμενο σε υποθέσεις ναρκωτικών δεν είναι επικίνδυνοι. Είναι απλώς παιδιά χωρίς ευκαιρίες ή οποιαδήποτε επίβλεψη, με έλλειψη εκπαίδευσης, που κατέληξαν να κάνουν εκείνο το οποίο τότε τους φάνηκε ως ο ευκολότερος δρόμος για να βγάλουν τα προς το ζην». 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM