Τελικά και η Lana Del Rey λέει «όχι» στο Ισραήλ - Αποσύρεται από το φεστιβάλ

Τελικά και η Lana Del Rey λέει «όχι» στο Ισραήλ - Αποσύρεται από το φεστιβάλ Facebook Twitter
0

Η Lana Del Rey αποσύρθηκε τελικά από το μουσικό φεστιβάλ στο Ισραήλ, μετά τις έντονες αντιδράσεις σχετικά με την απόφασή της να συμμετάσχει. 

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια ήταν ένα από τα μεγάλα ονόματα του φεστιβάλ Meteor, που θα πραγματοποιηθεί από τις 6 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε μια κοινότητα του βόρειου Ισραήλ και οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι απαγορεύεται να συμμετάσχουν.   

Σε μήνυμά της στο Twitter την Παρασκευή η Lana Del Rey είπε πως ήθελε να τραγουδήσεις και για τους Ισραηλινούς και για τους Παλαιστίνιους θαυμαστές της, αλλά δεν ήταν δυνατό να «συντονίσει και τις δύο επισκέψεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα». Γι' αυτό αποφάσισε να αναβάλει την εμφάνισή της στο φεστιβάλ μέχρι να καταστεί δυνατό να το κάνει. 


Η απόφασή της έρχεται σε πλήρη αντίφαση με όσα δήλωσε, πάλι μέσω Twitter, την περασμένη εβδομάδα, όταν είπε σχετικά με τις αντιδράσεις: «Θεωρώ πως η μουσική είναι για όλους και θα έπρεπε να χρησιμοποιείται για να φέρνει κοντά... Η εμφάνιση στο Ισραήλ δεν είναι πολιτική δήλωση ή δέσμευση για την πολιτική κατάσταση εκεί, ακριβώς όπως το να τραγουδάω εδώ στην Καλιφόρνια δεν σημαίνει πως οι απόψεις μου συνάδουν με εκείνες της τωρινής κυβέρνησης». 


Να σημειωθεί πως σχετικά με το όλο θέμα, είχε δημιουργηθεί και καμπάνια στο ίντερνετ ώστε να μην πάει, η οποία συγκέντρωσε περίπου 15.000 υπογραφές, ενώ κυκλοφόρησε στο Twitter κυκλοφόρησε και hashtag με όνομα #LanaDontGo. 

Το κίνημα BDS που υποστηρίζει το πολιτιστικό μποϊκοτάζ και περιγράφει την κατοχή της Παλαιστίνης από το Ισραήλ ως «απαρτχάιντ» εξέφρασε την ικανοποίησή του με την απόφαση της τραγουδίστριας.


Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM