Ο σκηνοθέτης του «American History X» ετοιμάζει ταινία με πρωταγωνιστή ένα ρομπότ

Ο σκηνοθέτης του «American History X» ετοιμάζει ταινία με πρωταγωνιστή ένα ρομπότ Facebook Twitter
0

Ο Tony Kaye, σκηνοθέτης του «American History X» ετοιμάζει νέα ταινία και για τον πρωταγωνιστικό ρόλο σκοπεύει να επιλέξει ένα ρομπότ. 

Σε μια πρωτοφανή κίνηση, ο Βρετανός κινηματογραφιστής αποφάσισε να «προσλάβει» ένα ρομπότ αντί για έναν κανονικό ηθοποιό για το επόμενο πρότζεκτ του με τίτλο «2nd Born».

Το ανδροειδές θα εκπαιδευτεί σε διάφορες τεχνικές και μια ποικιλία από υποκριτικές μεθόδους, με τον γνωστό σκηνοθέτη να ελπίζει πως όλο αυτό θα αναγνωριστεί από το  Screen Actors Guild και πως ενδεχομένως θα οδηγήσει επίσης σε υποψηφιότητες -ίσως και διακρίσεις- για διάφορα βραβεία. 

Η ιδέα είναι μια κοινή προσπάθεια του Tony Kaye και του παραγωγού Sam Khoze.

Το «2nd Born» αποτελεί σίκουελ του «1st Born» με πρωταγωνιστές τους Val Kilmer και Denise Richards, την πρώτη συμπαραγωγή που έγινε ποτέ από Ιράν και ΗΠΑ. Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στη χρονιά και θα αφηγείται την ιστορία ενός νεόνυμφου ζευγαριού που προσπαθεί να κάνει παιδί αλλά δεν τα καταφέρνει. 

 

Εκτός από κινηματογραφικές παραγωγές, ο Tony Kaye έχει επιμεληθεί επίσης τα μουσικά βιντεοκλίπ καλλιτεχνών όπως οι Johnny Cash και Red Hot Chili Peppers. 

 
 

Το σκηνοθετικό του ντεμπούτο έκανε το 1998 με το «American History X» με πρωταγωνιστή τον Edward Norton, αλλά ο Tony Kaye ζήτησε να αφαιρεθεί το όνομά του από τους τίτλους μετά από έντονη διαμάχη σχετικά την τελική έκδοση της ταινίας. 

«Δεν θέλω να κάνω άλλους συμβιβασμούς. Δεν γυρεύω περισσότερες διαμάχες ούτε ψάχνω να κερδίσω. Θέλω απλώς να είμαι μέρος της διαδικασίας και να δουλέψω. Δεν θεωρώ πως αυτό είναι ηττοπαθής συμπεριφορά. Νομίζω πως είναι πολύ ρεαλιστικό και πρακτικό, σε βελτιώνει», είχε πει σε συνέντευξή του τον Απρίλιο.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM