Επόμενος Τζέιμς Μποντ ο Ίντρις Έλμπα; Η αινιγματική φωτογραφία που ενθουσίασε τους θαυμαστές

Επόμενος Τζέιμς Μποντ ο Ίντρις Έλμπα; Η αινιγματική φωτογραφία που ενθουσίασε τους θαυμαστές Facebook Twitter
8

Ο Ίντρις Έλμπα επιβεβαίωσε έμμεσα τα δημοσιεύματα που θέλουν να είναι ο επόμενος Τζέιμς Μποντ.

«Το όνομά μου είναι Έλμπα, Ίντρις Έλμπα», σχολίασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο ηθοποιός, δημοσιεύοντας μια selfie φωτογραφία του.

Οι θαυμαστές του θεώρησαν ότι είναι η επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων και έκαναν κατά χιλιάδες retweet το σχόλιό του.


Οι φήμες ότι μπορεί να είναι ο διάδοχος του Ντάνιελ Κρεγκ κυκλοφορούν από το 2014. Ενισχύθηκαν μάλιστα από τη δήλωση, πριν από λίγες ημέρες, της παραγωγού της ταινίας Μπάρμπαρα Μπρόκολι ότι «ήρθε η ώρα» για έναν μη λευκό ήρωα.

Η επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ, που θα είναι η 25η σε σειρά και την οποία θα σκηνοθετήσει ο Ντάνι Μπόιλ, υπάρχει πιθανότητα να είναι η τελευταία για τον Ντάνιελ Κρεγκ αφού όπως δηλώνει ο ίδιος θέλει να αποχωρήσει.

Επόμενος Τζέιμς Μποντ ο Ίντρις Έλμπα; Η αινιγματική φωτογραφία που ενθουσίασε τους θαυμαστές Facebook Twitter
Ο Idris Elba με την αρραβωνιαστικιά του, Sabrina Dhowre.


Στο παρελθόν ο Έλμπα είχε δηλώσει ότι θεωρεί πως είναι μεγάλος για έναν τέτοιο ρόλο.

«Νομίζω ότι είμαι πολύ μεγάλος για να υποδυθώ αυτό τον άντρα που τρέχει με αυτοκίνητα και βρίσκεται ανάμεσα σε κυρίες και μαρτίνι. Ποιος θέλει να το κάνει αυτό;», είχε πει το 2016.

Σήμερα είνα 45 ετών, δηλαδή πέντε χρόνια νεότερος από όταν ο Ντάνιελ Κρεγκ ανέλαβε το ρόλο του 007 και στην ίδια ηλικία με τον Ρότζερ Μουρ όταν ξεκίνησε να υποδύεται τον Τζέιμς Μποντ στην ταινία «Live and Let Die».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ωραία. Με το καλό. Και ο επόμενος Μποντ να είναι γυναίκα και ο μεθεπόμενος, νάνος. Όλα στο όνομα του πολιτικά ορθού. Φυσικά και είναι σούπερ ο Έλμπα και σαν ηθοποιός και σαν περσόνα, και του πάνε οι ταινίες δράσης. Αλλά ο Μποντ που σκέφτηκε και έγραψε ο Φλέμιγκ είναι ένας πολύ συγκεκριμένος ήρωας. Τι να κάνουμε δηλαδή; Δε θα είχα πρόβλημα να δω έναν μαύρο Άμλετ ή Οιδίποδα, αλλά εδώ μιλάμε για μια σειρά που είναι σχεδόν 60 χρονών, με την δημοφιλία του 007 πάντα στα ύψη γιατί περιμένουμε να ξαναδούμε την ίδια περσόνα. Λάθος αν τον διαλέξουν. (Μια χαρά είναι ο Τομ Χίντλεστον)
Μισό λεπτό φίλε μου, ο Μπόντ του Φλέμινγκ δεν ήταν Σκωτσέζος αλλά Βρετανός. Και με εξαίρεση τις δύο πρώτες ταινίες οι υπόλοιπες είχαν σημαντικές αποκλίσεις από τα βιβλία. Διαφωνώ με την λογική του να βάλουμε μαύρο απλά και μόνο για να χαιρόμαστε αλλά ειδικά ο Έλμπα νομίζω ότι θα ήταν μια χαρά στον ρόλο. Και στην τελική μιλάμε για το Λονδίνο του σήμερα όπου υπάρχουν Βρετανοί, Αφρικανικής καταγωγής, δεν μιλάμε για την Αρχαία Ελλάδα και την Τροία ή την Μεσαιωνική Κίνα.
Ο Γιάφετ Κότο που έπαιξε τον πρώτο μαύρο κακό σε ταινία του 007 είχε δηλώσει πρόσφατα, ότι ο Μποντ δημιουργήθηκε για να είναι λευκός ήρωας και αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. "Είναι μεγάλη παρανόηση ότι όλοι οι ρόλοι θα μπορούσαν να είναι ανοικτοί για μαύρους ηθοποιούς. Αν εγώ έλεγα ότι θέλω να παίξω τον JFK, θα έπρεπε να με πάρουν με τις λεμονόκουπες. Υπάρχουν πολλοί άξιοι σεναριογράφοι που μπορούν να φτιάξουν έναν υπέροχο μαύρο ήρωα. Ο Μποντ είναι ένας λευκός ήρωας" Το ίδιο σαν να λέγαμε ότι ο Shaft ή ο Blade θα μπορούσε να ενσαρκωθεί από έναν λευκό. Δεν έχει να κάνει με την εποχή μας. Έχει να κάνει με την περσόνα του ήρωα. Υπάρχουν άλλα πεδία για να δείξουμε ότι έχουμε ανοιχτές κοινωνίες. Ας αφήσουμε τον Μποντ απ έξω. Γι αυτό τον λόγο και το ότι πίνει, καπνίζει, τζογάρει και είναι ένας μισογύνης και μισός, δε θα έπρεπε να ατονήσει στην πολιτικά ορθή κοινωνία μας, γιατί είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποιος είναι, το ίδιο με το χρώμα του δέρματος του.Όσο για την Σκωτσέζικη καταγωγή του, την περιγράφει ο ίδιος ο Φλέμινγκ, όχι στο πρώτο του βιβλίο, αλλά την περιγράφει. Ποιοι είμαστε εμείς να τον αντικρούσουμε ;)
Δεν αντιλέγω αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν νομίζω να άλλαζαν πολλά. Εκτός φυσικά και αν έφτιαχναν ένα πολιτικά ορθρό αγαπησιάρη ευαίσθητο Μπόντ.
H τέχνη και οι δημιουγοί έχουν το δικαίωμα να προχωρούν, να μεταλλάσσονται και να αυτοαναιρούνται όπως γουστάρουν (καμιά φορά με στόχο το μεγαλύτερο κέρδος, και καλά κάνουν). Δε θα ρωτήσουν τη γνώμη των συντηρητικών, των ρατσιστών και των μισογύνηδων. Σταμάτα να γκρινιάζεις και να θίγεσαι με το παραμικρό. Οι παραγωγοί της ταινίας θα γίνουν πάμπλουτοι με αυτή την αναπάντεχη αλλαγή χαρακτήρα JB και εσύ θα είσαι ακόμα στο πληκτρολόγιό σου και θα γκρινιάζεις. Είμαι σίγουρος ότι θα είναι μία από τις πιό επιτυχημένες ταινίες στην ιστορία του JB.