Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την υποκριτική

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την υποκριτική Facebook Twitter
1

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ επιβεβαίωσε πως θα αποσυρθεί από την υποκριτική μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της επερχόμενης ταινίας «The Old Man & the Gun». 

«Ποτέ μη λες ποτέ, αλλά βασικά κατέληξα πως αυτό θα είναι για εμένα το τέλος σε επίπεδο υποκριτικής και πως μετά από αυτό θα αποσυρθώ επειδή το κάνω από τότε που ήμουν 21 ετών. Σκέφτηκα, "λοιπόν, αρκετά". Και γιατί να μην ασχοληθώ με κάτι πιο χαρούμενο και θετικό;», δήλωσε ο 81χρονος ηθοποιός σε συνέντευξή του στο Entertainment Weekly. 

Η πρώτη μεγάλη κινηματογραφική επιτυχία του ήταν η ταινία του 1967 «Ξυπόλητοι στο Πάρκο» με συμπρωταγωνίστρια την Τζέιν Φόντα.

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, οι εμφανίσεις του μπροστά από την κάμερα ήταν σπανιότερες, προτιμώντας να επενδύσει στην καριέρα του σκηνοθέτη. Σκηνοθέτησε εννέα ταινίες, η πρώτη εκ των οποίων ήταν οι «Συνηθισμένοι Άνθρωποι», για την οποία βραβεύτηκε με το Όσκαρ σκηνοθεσίας το 1981.

Με καταγωγή από την Καλιφόρνια, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ ίδρυσε επίσης το φεστιβάλ κινηματογράφου Sundance το 1978, από τα σημαντικότερα στον κόσμο.

Ως ηθοποιός, δεν τιμήθηκε ποτέ με Όσκαρ, αν και πολλές από τις ερμηνείες του προκάλεσαν τον ενθουσιασμό του κοινού και των κριτικών σε ταινίες σταθμούς της 7ης Τέχνης, όπως «Το Κεντρί», «Όλοι οι άνθρωποι του προέδρου», «Τρεις ημέρες του Κόνδορα», «Πέρα από την Αφρική». Εντούτοις, πήρε το Χρυσό Αγαλματίδιο το 2002 για το σύνολο του έργου του.

Στο ερώτημα εάν θα αποσυρθεί και από τη σκηνοθεσία, ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ απάντησε: «Θα το δούμε αυτό».

Με πληροφορίες από Guardian και Reuters

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια