ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Εξοργισμένοι οι Radiohead ζητούν απαντήσεις για το θάνατο του τεχνικού τους στο Τορόντο - «Η σιωπή είναι εκκωφαντική»

Εξοργισμένοι οι Radiohead ζητούν απαντήσεις για το θάνατο του τεχνικού τους στο Τορόντο - «Η σιωπή είναι εκκωφαντική» Facebook Twitter
EPA/MARIO RUIZ
0

Την Πέμπτη το βράδυ, οι Radiohead επέστρεψαν στο Τορόντο για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, από τότε που κατέρρευσε η σκηνή λίγο πριν τη συναυλία τους το 2012, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο τεχνικός των ντραμς του συγκροτήματος, Σκοτ Τζόνσον.

Πλησιάζοντας στο τέλος της συναυλίας, οι Radiohead τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Τζόνσον, ενώ στη συνέχεια έπαιξαν το Karma Police.

Σε μία σύντομη ομιλία του, ο Τομ Γιορκ εξέφρασε το θυμό του για την αποτυχία της κυβέρνησης να διώξει τους υπεύθυνους για το δυστήχημα εκείνο.

«Πριν από έξι χρόνια θέλαμε να κάνουμε μία συναυλία στο Τορόντο. Η σκηνή κατέρρευσε σκοτώνοντας έναν από τους συναδέλφους και φίλους μας. Οι άνθρωποι που πρέπει να λογοδοτήσουν εξακολουθούν να μην είναι υπόλογοι. Στην πόλη σας. Η σιωπή είναι εκκωφαντική», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Γιορκ.

 

Οι Radiohead επρόκειτο να εμφανιστούν σε μία sold-out συναυλία στο Downsview Park στο Τορόντο το 2012, όταν τμήμα της μεταλικής κατασκευής της σκηνής κατέρρευσε ξαφνικά, μία ώρα πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό.

Ο Σκοτ Τζόνσον, 33χρονος τεχνικός από το Ντόνκαστερ, σκοτώθηκε και τρείς άλλοι τραυματίστηκαν.

Έναν χρόνο αργότερα, η αστυνομία απήγγειλε κατηγορίες σύμφωνα με τους νόμους περί υγείας και ασφάλειας του Οντάριο έναντιον της εταιρείας ψυχαγωγίας Live Nation, του μηχανικού Ντομινίκ Κουγκλιάρι και της εταιρείας Optex Staging and Service.

Και τα τρία κατηγορούμενα μέρη δήλωσαν αθώα.

Ενώ η υπόθεση είχε καταλήξει στο δικαστήριο, η δίκη διήρκεσε πάνω από 40 ημέρες σε 14 μήνες. Στη συνέχεια, ο προεδρεύων δικαστής, διορίστηκε σε ανώτερο δικαστήριο, οδηγώντας σε κακοδικία.

Με την απόφαση να σταματήσει η διαδικασία, η δικαστής Αν Νέλσον του Οντάριο αναγνώρισε ότι το αποτέλεσμα δεν θα ήταν ικανοποιητικό για την οικογένεια και τους συναδέλφους του Τζόνσον.

Ο ντράμερ των Radiohead, Φιλ Σέλγουεϊ, μετά την συναυλία της Τετάρτης, εμφανίστηκε σε εκπομπή του BBC και σχολίασε το περιστατικό. «Είναι εξοργιστικό. Η υπόθεση στο δικαστήριο κατέρρευσε πάνω σε τεχνικά ζητήματα» είπε ο Σέλγουεϊ.

«Έτσι δεν υπάρχουν αληθινές απαντήσεις. Χωρίς απαντήσεις δεν μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι ένα τέτοιο δυστήχημα δεν θα ξανασυμβεί», είπε.

«Υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν έχουν επιλυθεί γύρω από το ατύχημα. Ακόμα υπάρχουν πολλά πολύ ακατέργαστα συναισθήματα για τον Σκοτ και το γεγονός ότι ο Σκοτ δεν είναι εδώ μαζί μας», δήλωσε.

 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM