Δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στον οργανισμό του Μπουρντέν - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις

Δεν βρέθηκαν ναρκωτικά στον οργανισμό του Μπουρντέν - Τι έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις Facebook Twitter
EPA/Jose Sena Goulao
0

Δεν βρέθηκαν ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό του Άντονι Μπουρντέν όταν πέθανε, όπως ανέφερε Γάλλος εισαγγελέας στους New York Times.

Ο διάσημος Αμερικανός σεφ και συγγραφέας, βρέθηκε νεκρός στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στη Γαλλία στις 8 Ιουνίου, σε ηλικία 61 ετών. 

Ο Κριστιάν ντε Ροκινί, εισαγγελέας που είναι επικεφαλής της έρευνας για το θάνατό του, είπε στους Times την Παρασκευή ότι ο Μπουρντέν δεν είχε ναρκωτικές ουσίες στον οργανισμό του τη στιγμή του θανάτου του, εκτός από το ίχνος ενός μη ναρκωτικού φαρμάκου σε θεραπευτική δόση.

Στη σορό του «δεν βρέθηκαν ίχνη ναρκωτικών, ούτε τοξικών προϊόντων, κανένα ίχνος φαρμάκων, κανένα ίχνος αλκοόλ», είπε ο εισαγγελέας.

Ο Μπουρντέν, είχε μιλήσει ανοιχτά στο παρελθόν για την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά για αρκετά χρόνια της ζωής του. 

Το 2000, στο βιβλίο του Kitchen Confidential, είχε αναφέρει ότι είχε δοκιμάσει «σχεδόν όλες τις ουσίες που επηρεάζουν το μυαλό» όταν ήταν νέος και ανερχόμενος σεφ στη Νέα Υόρκη.

Η οικογένειά του είπε στους Times ότι δεν σκοπεύουν να κάνουν δημόσια τελετή μνήμης. Η σορός του Μπουρντέν αποτεφρώθηκε.

Η μητέρα του Μπουρντέν, πρώην συντάκτρια των New York Times, είπε ότι σχεδιάζει να κάνει ένα μικρό τατουάζ στον καρπό της με το όνομά του: «Tony».

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα, δεν ήταν ποτέ θαυμάστρια των τατουάζ του γιου της, ο οποίος είχε αρκετά. Αυτό θα ήταν το πρώτο και το τελευταίο της, από τον ίδιο καλλιτέχνη που έκανε τα τατουάζ και στον Μπουρντέν.

Ο Άντονι Μπουρντέν βρέθηκε απαγχονισμένος στο πολυτελές ξενοδοχείο Chambard, όπου διέμενε στο Κάισερσμπεργκ, ενώ ετοίμαζε το επόμενο επεισόδιο της εκπομπής του, «Parts Unknown». Είχε χρησιμοποιήσει τη ζώνη από το μπουρνούζι του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM