Η Τζάνετ Τζάκσον μιλά ανοιχτά για την κατάθλιψη: «Η μάχη μου ήταν έντονη»

Η Τζάνετ Τζάκσον μιλά ανοιχτά για την κατάθλιψη: «Η μάχη μου ήταν έντονη» Facebook Twitter
0

Για την μάχη της με την κατάθλιψη μίλησε η Τζάνετ Τζάκσον σε επιστολή προς τους θαυμαστές της, η οποία δημοσιεύθηκε στο νέο τεύχος του περιοδικού Essence.

«Πάλεψα με την κατάθλιψη. Και η μάχη ήταν έντονη. Η χαμηλή αυτοεκτίμηση μπορεί να έχει ρίζες σε αισθήματα κατωτερότητας στην παιδική ηλικία. Θα μπορούσε να συνδέεται με την αποτυχία να αντεπεξέλθεις σε υψηλά στάνταρ. Και φυσικά υπάρχουν πάντα τα κοινωνικά ζητήματα του ρατσισμού και του σεξισμού. Βάλτα όλα μαζί και η κατάθλιψη γίνεται μια επίμονη και τρομακτική κατάσταση. Ευτυχώς, βρήκα τρόπο να το ξεπεράσω», λέει η 52χρονη τραγουδίστρια. 


Ένας από τους τρόπους που κατάφερε να διαχειριστεί τον πόνο της είναι, σύμφωνα με την ίδια, η αγάπη για τον ενός έτους γιο της, τον Eissa Al Mana. 

«Ευτυχία είναι να κρατάω το μωρό μου στην αγκαλιά μου και να τον ακούω να μουρμουρίζει ή όταν κοιτάζω στα χαμογελαστά μάτια του και τον βλέπω να ανταποκρίνεται στη στοργή μου. Όταν τον φιλάω. Όταν του τραγουδάω τρυφερά για να κοιμηθεί. Σε αυτές τις ιερές στιγμές, η ευτυχία είναι παντού», σημειώνει σε άλλο σημείο.

Στην επιστολή της, η Τζάνετ Τζάκσον αναφέρεται επίσης στο κίνημα #MeToo. «Ζούμε σε μια εποχή στην οποία γυναίκες σε όλο τον κόσμο αρνούνται να γίνουν υποχείρια και θύματα εκμετάλλευσης ή κακοποίησης. Έχουμε βρει τη δύναμή μας και δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε», λέει η ίδια. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM