Ηθοποιός του Jurassic World αποκαλύπτει πως έκοψαν τη σκηνή που δηλώνει ομοφυλόφιλη

Ηθοποιός του Jurassic World αποκαλύπτει πως έκοψαν τη σκηνή που δηλώνει ομοφυλόφιλη Facebook Twitter
2

Στο Jurassic World: Fallen Kingdom υπήρχε μια σκηνή με την ηθοποιό Daniella Pineda η οποία με μια σύντομα φράση της αποκάλυπτε πως η παλαιοντολόγος που υποδύεται είναι ομοφυλόφιλη. Αν δεν την θυμάστε όσοι έχετε δει ήδη το φιλμ, αυτό είναι γιατί η ατάκα αυτή κόπηκε.

Η ηθοποιός είπε σε συνέντευξή της πως από την 130 λεπτών ταινία, κρίθηκε πως αυτό έπρεπε να κοπεί για λόγους οικονομίας χρόνου.

Η σκηνή την δείχνει σε ένα όχημα με τον Chris Pratt να συζητάνε.

Η ηθοποιός λέει πως ο διάλογος ήταν ως εξής: «Δεν βγαίνω με  άνδρες, αλλά αν το έκανα, με εσένα θα έβγαινα. Θα με αηδίαζε, αλλά θα το έκανα».

Ηθοποιός του Jurassic World αποκαλύπτει πως έκοψαν τη σκηνή που δηλώνει ομοφυλόφιλη Facebook Twitter

Η φράση θεωρήθηκε πως δεν ήταν σχετική με την ιστορία και το σενάριο και χαρακτηρίστηκε περιττή. Βέβαια όποιος έχει δει το έργο θα θυμηθεί τώρα πόσες «περιττές» φράσεις ακούγονται, και αυτός είναι και ο λόγος που η αποκάλυψη της Daniella Pineda προκάλεσε αίσθηση.

Η απόφαση να αφαιρεθεί μια ομοφυλοφιλική αναφορά από μια ταινία αυτής της κλίμακας ακολουθεί μια σειρά παρόμοιων περιστατικών στο Χόλιγουντ.

Τον Μάιο, η ετήσια έκθεση του Glaad σχετικά με την εκπροσώπηση στο Χόλιγουντ, έδειξε ότι το 2017, από τα επτά μεγάλα στούντιο, μόνο 14 ταινίες είχαν χαρακτήρες που υποδύονταν ομοφυλόφιλους, αμφιφυλόφιλους, τρανσέξουαλ ή queer.

O στόχος του Glaad είναι να πετύχει ως το 2022, το 20% των ταινιών να περιλαμβάνει χαρακτήρες LGBTQ και έως το 2024 ο αριθμός αυτός να φτάσει στο 50%.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Πολιτισμός / Επαναλειτουργεί μετα από 5 χρόνια το σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής

Με έκταση περίπου 10.000 τ.μ. αλλά προσβάσιμο στο 10% με 20%, το σπήλαιο Πετραλώνων εκτιμάται ότι σχηματίστηκε πριν από ένα και πλέον εκατομμύρια χρόνια και αποτέλεσε έναν χώρο όπου κατέφευγαν τροφοκυνηγοί
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Μια στιγμη.Η φράση θεωρήθηκε πως δεν ήταν σχετική με την ιστορία και το σενάριο και χαρακτηρίστηκε περιττή. Πηγή: www.lifo.grΗταν στο σεναριο ή όχι; ήταν μια εκδοχη απο τις πολλες ληψεις της σκηνης; γιατί αν ηταν εμβολιμο οπως πολλες φορες γινεται σε γυρισματα οπου οι ηθοποιοι βαζουν και δικες τους ατακες ως πειραματισμο δεν εχει δικιο η ηθοποιος.Με παραξενευει που παραπονεθηκε η ηθοποιος και οχι οι σεναριογραφοι (που είναι και οι δημιουργοι της εκαστοτε ιστοριας και ουχί οι ηθοποιοι)Τελος το Glaad με την ποσοστωση ως σκοπο πολυ φοβαμαι ότι το μονο που θα καταφερει είναι να επαναεισαγει τον δευτερο ρολο του ομοφυλοφιλου σε καθε ταινία με ότι συνεπαγεται αυτο και το κυριωτερο είναι ότι θα γινει είτε με καποια κραυγαλεα στερεοτυπικη δομη χαρακτηρα ή με δηλωτικου χαρακτηρα "αα ειμαι ομοφυλοφιλος" στα ξεκαρφωτα και καπως ετσι θα γινει αυτο που φοβαμαι....η εισαγωγη του ομοφυλοφιλου ως ντεκορ ταινίας/σειρας και όχι ουσιαστικη συνεισφορα στην πλοκη. Θα γινουν οι ομοφυλοφιλοι ξανα ενα κουτακι για τσεκ σε καθε σεναριογραφο...κατι που νομίζω ότι ειναι αντιθετο με τις προσδοκιες των Λοατ.