Ο πρίγκιπας Τζορτζ παίζει,αλλά οι αντιδράσεις έρχονται όταν φωτογραφίζεται με ένα ψεύτικο όπλο

Ο πρίγκιπας Τζορτζ παίζει,αλλά οι αντιδράσεις έρχονται όταν φωτογραφίζεται με ένα ψεύτικο όπλο Facebook Twitter
2

Είναι γνωστό πως η βασιλική οικογένεια είναι στο μικροσκόπιο και πως κάθε τι που κάνουν τα μέλη της γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και ανάλυσης.

Αφορμή αυτή τη φορά είναι οι φωτογραφίες του πρίγκιπα Τζορτζ να παίζει με ένα πλαστικό όπλο και ένα μαχαίρι για παιδιά λόγω της αυξανόμενης βίας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη Βρετανία. 

Ο νεαρός πρίγκιπας παρακολουθούσε μαζί με την αδερφή του, Σάρλοτ, και την μητέρα τους, Κέιτ, τον πατέρα του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος συμμετείχε σε έναν αγώνα πόλο. 

Ο 4χρονος πρίγκιπας, που σύμφωνα με τους γονείς του έχει μεγάλη αγάπη για την αστυνομία, στις επίμαχες φωτογραφίες φαίνεται να παίζει παρέα με άλλα παιδιά με ψεύτικα όπλα και χειροπέδες, ενώ κάποια στιγμή σημαδεύει για πλάκα με το όπλο και την μητέρα του. 


Όπως έγινε γνωστό, το παιχνίδι του Τζορτζ ήταν ένα νεροπίστολο, που δεν αγοράστηκε γι' αυτόν, αλλά ήταν δώρα στο παιδικό πανηγύρι στο πλαίσιο των αγώνων. 

Οι φωτογραφίες πυροδότησαν αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στο Twitter, καθώς κάποιοι χρήστες εξέφρασαν θυμό και απογοήτευση για την εικόνα, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν τον μικρό πρίγκιπα, τονίζοντας πως απλώς συμπεριφέρθηκε σαν οποιοδήποτε παιδί και πως δεν υπάρχει λόγος για τόσο έντονη κριτική. 

Ο πρίγκιπας Τζορτζ παίζει,αλλά οι αντιδράσεις έρχονται όταν φωτογραφίζεται με ένα ψεύτικο όπλο Facebook Twitter
Ο πρίγκιπας Τζορτζ παίζει,αλλά οι αντιδράσεις έρχονται όταν φωτογραφίζεται με ένα ψεύτικο όπλο Facebook Twitter

Οι επικριτές των φωτογραφιών υποστηρίζουν πως τα ψεύτικα όπλα δεν θα έπρεπε να θεωρούνται παιχνίδι και πως δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται στον Τζορτζ με τα υπόλοιπα παιδιά να παίζουν με αυτά. 

«Κρίμα να βλέπεις τον Τζορτζ να παίζει με ένα όπλο όταν όλη η χώρα βιώνει εγκληματικά περιστατικά με όπλα και μαχαίρια. Ίσως είναι εκπαίδευση για να σκοτώνει αργότερα άγρια ζώα», «Νόμιζα πως είναι ευαίσθητο παιδί.Καλύτερα να τον βλέπαμε να παίζει με ένα αυτοκινητάκι ή ποδόσφαιρο. Δυστυχώς η βασιλική οικογένεια δεν θα αλλάξει ποτέ», ήταν μερικά από τα αρνητικά σχόλια που γράφτηκαν. 


Εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι για τις φωτογραφίες. 

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM
Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κουραφέξαλα και ανοησίες. Πόσα και πόσα παιδάκια εχουν παίξει με νεροπίστολα και στη συνέχεια εχουν γίνει σωστοί άνθρωποι ? Απαράδεκτη συμπεριφορά προς το παιδάκι που εγινε για λόγους σκοπιμότητας και προβολής κάποιων ηλιθίων.
Ενα παιδακι (αγορακι) παιζι με νεροπιστολο.....μαντεξτε ποιοι αγανακτησαν με το "απαραδεκτο" της υποθεσης; να υποθεσω ότι κινδυνευει το παιδι να γίνει βιαιο όταν μεγαλώσει....κατι σαν τα video games ενα πραγμα. Η συντριπτικη πλειοψηφία των αγοριων παιξαν με νεροπιστολα, η συντριπτικη πλειοψηφια των ανδρων γιναν φυσιολογικοι ανθρωποι.Σιγα που οι εθισμενοι στην "δικαιη" αγανακτηση που δεν θα εβρισκαν καλοκαιριατικα κατι να παιξουν..εε... συγνωμη να αγανακτησουν.