Είναι γνωστό πως η βασιλική οικογένεια είναι στο μικροσκόπιο και πως κάθε τι που κάνουν τα μέλη της γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και ανάλυσης.

 

Αφορμή αυτή τη φορά είναι οι φωτογραφίες του πρίγκιπα Τζορτζ να παίζει με ένα πλαστικό όπλο και ένα μαχαίρι για παιδιά λόγω της αυξανόμενης βίας που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό στη Βρετανία. 

 

Ο νεαρός πρίγκιπας παρακολουθούσε μαζί με την αδερφή του, Σάρλοτ, και την μητέρα τους, Κέιτ, τον πατέρα του, πρίγκιπα Ουίλιαμ, ο οποίος συμμετείχε σε έναν αγώνα πόλο. 

 

Ο 4χρονος πρίγκιπας, που σύμφωνα με τους γονείς του έχει μεγάλη αγάπη για την αστυνομία, στις επίμαχες φωτογραφίες φαίνεται να παίζει παρέα με άλλα παιδιά με ψεύτικα όπλα και χειροπέδες, ενώ κάποια στιγμή σημαδεύει για πλάκα με το όπλο και την μητέρα του. 

 


Όπως έγινε γνωστό, το παιχνίδι του Τζορτζ ήταν ένα νεροπίστολο, που δεν αγοράστηκε γι' αυτόν, αλλά ήταν δώρα στο παιδικό πανηγύρι στο πλαίσιο των αγώνων. 

 

Οι φωτογραφίες πυροδότησαν αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στο Twitter, καθώς κάποιοι χρήστες εξέφρασαν θυμό και απογοήτευση για την εικόνα, ενώ άλλοι υπερασπίστηκαν τον μικρό πρίγκιπα, τονίζοντας πως απλώς συμπεριφέρθηκε σαν οποιοδήποτε παιδί και πως δεν υπάρχει λόγος για τόσο έντονη κριτική. 

 

 

 

 

 

Οι επικριτές των φωτογραφιών υποστηρίζουν πως τα ψεύτικα όπλα δεν θα έπρεπε να θεωρούνται παιχνίδι και πως δεν θα έπρεπε να επιτρέπεται στον Τζορτζ με τα υπόλοιπα παιδιά να παίζουν με αυτά. 

 

«Κρίμα να βλέπεις τον Τζορτζ να παίζει με ένα όπλο όταν όλη η χώρα βιώνει εγκληματικά περιστατικά με όπλα και μαχαίρια. Ίσως είναι εκπαίδευση για να σκοτώνει αργότερα άγρια ζώα», «Νόμιζα πως είναι ευαίσθητο παιδί.Καλύτερα να τον βλέπαμε να παίζει με ένα αυτοκινητάκι ή ποδόσφαιρο. Δυστυχώς η βασιλική οικογένεια δεν θα αλλάξει ποτέ», ήταν μερικά από τα αρνητικά σχόλια που γράφτηκαν. 

 


Εκπρόσωπος του Παλατιού του Κένσινγκτον αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι για τις φωτογραφίες.