Ο θετός γιος του Γούντι Άλεν σπάει τη σιωπή του: Δεν κακοποίησε σεξουαλικά την αδερφή μου

Ο θετός γιος του Γούντι Άλεν σπάει τη σιωπή του: Δεν κακοποίησε σεξουαλικά την αδερφή μου Facebook Twitter
EPA/SEBASTIEN NOGIER
0

Ο θετός γιος του Γούντι Άλεν, ο Μόζες Φάροου, υπερασπίστηκε τον πατέρα του σχετικά με τις κατηγορίες περί σεξουαλικής επίθεσης που διατύπωσε η αδελφή του Ντίλαν σε βάρος του σκηνοθέτη.

Σε ένα εκτενές κείμενο που ανάρτησε στο Διαδίκτυο αμφισβητεί τις κατηγορίες, ενώ κατηγορεί τη μητέρα του ότι κακοποιούσε αυτόν και τα υπόλοιπα παιδιά της και ότι εξανάγκασε την κόρη της Ντίλαν ισχυριστεί ότι κακοποιήθηκε από τον Άλεν.

«Είμαι ένας πολύ ιδιωτικός άνθρωπος και δεν με ενδιαφέρει η προσοχή του κοινού», έγραψε ο Φάροου στο κείμενο που ανήρτησε.

«Όμως δεδομένων των απίστευτα ανακριβών και παραπλανητικών επιθέσεις εναντίον του πατέρα μου, Γούντι Άλεν, νιώθω ότι δεν μπορώ πλέον να μένω σιωπηλός ενώ (ο πατέρας μου) συνεχίζει να κατηγορείται για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε», αναφέρει.

Το 2014, η υιοθετημένη κόρη του Γούντι Άλεν, Ντίλαν Φάροου, σε ανοιχτή επιστολή της, κατηγόρησε τον σκηνοθέτη ότι την κακοποίησε σεξουαλικά τον Αύγουστο του 1992, όταν ήταν 7 ετών. Δύο ξεχωριστές έρευνες που διενεργήθηκαν τότε, επί μήνες, απάλλαξαν των κατηγοριών τον σκηνοθέτη.

«Ερευνήθηκε από το Γέιλ και τα συμπεράσματα ήταν ξεκάθαρα και δεν έχω κανένα συμφέρον από όλη αυτήν την κατάσταση» είχε αναφέρει ο Φάροου στο Guardian το 2016.

Στο ποστ του, ο Μόουζες Φάροου αμφισβητεί τους ισχυρισμούς της αδερφής του γράφοντας:

«Η Ντίλαν ήταν μόνη με τον Γούντι στο διαμέρισμά του αμέτρητες φορές επί χρόνια, χωρίς έναν υπαινιγμό για ανάρμοστη συμπεριφορά, ωστόσο ορισμένοι θα ήθελαν να γίνει πιστευτό ότι στην ηλικία των 56 ετών αποφάσισε ξαφνικά να παρενοχλεί σεξουαλικά παιδιά μέσα σε ένα σπίτι γεμάτο από εχθρικά πρόσωπα που είχαν εντολή να τον παρακολουθούν στενά».

Εξηγεί ότι την ημέρα που υποτίθεται ότι εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, τρεις ενήλικες υπήρχαν με τον Γούντι Άλεν μέσα στο σπίτι της Μία Φάροου στο Κονέκτικατ.

Οι τρεις γυναίκες, δύο γκουβερνάντες και μία δασκάλα, είχαν ειδοποιηθεί από τη Μία Φάροου ότι δεν πρέπει να χάσουν από τα μάτια τους τον Άλεν. Η ηθοποιός δεν τον εμπιστευόταν αφότου ανακάλυψε τη σχέση του σκηνοθέτη και τη θετή κόρη της Σουν-Γι Πρεβίν, σύμφωνα με τον Μόζες Φάροου.

Ο θετός γιος, 14 ετών τότε, δηλώνει ότι θυμάται ότι είχε στο μυαλό του να παρακολουθεί τον θετό πατέρα του εκείνη την ημέρα, πάντα με εντολή της Μία Φάροου.

«Κανείς από εμάς δεν πρέπει να είχε αφήσει την Ντίλαν να βγει από το δωμάτιό της με τον Γούντι, έστω κι αν αυτός είχε προσπαθήσει», δηλώνει ο Μόζες που υιοθετήθηκε σε ηλικία 2 ετών από τη Μία Φάροου στη Νότια Κορέα όπου γεννήθηκε.

Εκφράζει επίσης σοβαρές αμφιβολίες για το ενδεχόμενο η επίθεση να έγινε στη σοφίτα.

Η Ντίλαν Φάροου, η οποία πρόσφατα είχε τη δημόσια υποστήριξη του αδελφού της Ρόναν Φάροου, είπε ότι έπαιζε με ένα ηλεκτρικό τραινάκι όταν ο Γούντι Άλεν την πλησίασε και της επιτέθηκε.

Άρα, αυτός ο χώρος ήταν μικρός, γεμάτος με παλιά ρούχα, με καρφιά να προεξέχουν στο πάτωμα, όπου δεν υπήρχε ηλεκτρικό τραινάκι, δηλώνει ο Μόζες.

Ο 40χρονος κατηγορεί τη Μία Φάροου ότι χειρίστηκε επιδέξια τη Ντίλαν, ώστε αυτή να κατηγορήσει τον Γούντι Άλεν και βεβαιώνει ότι ο ίδιος εξωθήθηκε να στραφεί κατά του πατριού του, μέχρι του σημείου να γράψει επιστολή στην οποία τον κατηγορούσε και την οποία διάβασε μπροστά στις κάμερες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την κατοικία στο Κονέκτικατ.

«Αυτή η δημόσια καταγγελία του πατέρα μου παραμένει η μεγαλύτερη τύψη της ζωής μου», γράφει.

Η Ντίλαν Φάροου απάντησε στις κατηγορίες του αδερφού της με μία δήλωση: «Όπως είχα αναφέρει όταν έκανε αυτούς τους ισχυρισμούς, αυτή είναι μία προσπάθεια να αποστρέψει την προσοχή από μία αξιόπιστη κατηγορία που έγινε από μία ενήλικη γυναίκα, προσπαθώντας να αντικρούσει τη μητέρα μου, η οποία ήταν πάντα υποστηρικτική σε εμένα και τα αδέλφια μου. Μπορεί να διαψευσθεί εύκολα, έρχεται σε αντίθεση με χρόνια δικών του δηλώσεων. Με πληγώνει απίστευτα και αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης προσπάθειας να με δυσφημίσει και να αποσπάσει την προσοχή από την επίθεση που δέχτηκα. Ο αδερφός μου είναι ένα προβληματικό άτομο. Λυπάμαι πολύ που το κάνει αυτό».

Όπως έχει κάνει επανειλημμένα, ο Μόζες Φάροου δηλώνει ότι υπέστη κακοποίηση από τη μητριά του.

Όπως αναφέρει, η Φάροου χτυπούσε συχνά αρκετά από τα παιδιά της και δεν δίσταζε τα σέρνει κατάχαμα και να τα κλείνει μέσα σε μια τουαλέτα ή ένα ντουλάπι. Η Φάροου απέκτησε τέσσερα βιολογικά παιδιά και υιοθέτησε άλλα δέκα.

Όταν ο Μόζες εξέφρασε παρόμοιους ισχυρισμούς σε ένα βιβλίο που δημοσιεύτηκε το Σεπτέμβριο του 2017, η Μία Φάροου απάντησε λέγοντας: «Ο Μόζες έχει αποκόψει ολόκληρη την οικογένειά του, συμπεριλαμβανομένης και της πρώην γυναίκας του η οποία ήταν έγκυος την περίοδο που την εγκατέλειψε. Είναι θλιβερό και ακατανόητο το γεγονός ότι θα επινοούσε αυτές τις ιστορίες, ίσως για να ευχαριστήσει το Γούντι. Μας λείπει και τον αγαπάμε πάρα πολύ».

Με πληροφορίες από The Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM