Η οικογένεια του Τζορτζ Μάικλ ζητά από τους θαυμαστές του να μαζέψουν τα αφιερώματα στη μνήμη του έξω από το σπίτι του

Η οικογένεια του Τζορτζ Μάικλ ζητά από τους θαυμαστές του να μαζέψουν τα αφιερώματα στη μνήμη του έξω από το σπίτι του Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Η οικογένεια του Τζορτζ Μάικλ ζήτησε από τους θαυμαστές να αφαιρέσουν τα αφιερώματα μνήμης που έχουν αφήσει έξω από την οικία του τραγουδιστή στο Λονδίνο και στο Οξφορντσάιρ, καθώς η αυξανόμενη δημοτικότητα των αυτοσχέδιων μνημείων που έχουν μετατραπεί σε διεθνή τουριστικά αξιοθέατα έχει αρχίσει να διχάζει τους κατοίκους της περιοχής και τους οικολόγους.

Οι φανς του Τζορτζ Μάικλ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Γκόρινγκ την ημέρα των Χριστουγέννων, το 2016, μετά το θάνατό του έσπευσαν στα δύο σπίτια του για να δημιουργήσουν κήπους γεμάτους με λουλούδια και να αφήσουν ποιήματα, κάρτες, εικόνες και κεριά αφιερωμένα στη μνήμη του τραγουδιστή.

Στο Χάιγκεϊτ, στο βόρειο Λονδίνο, μία ευημερούσα γειτονιά που απαριθμεί αρκετές διασημότητες ως κατοίκους, η περιοχή απέναντι από το σπίτι του Τζορτζ Μάικλ είναι γεμάτη από αφιερώσεις στη μνήμη του.

Σε ανακοίνωσή τους στην επίσημη ιστοσελίδα του τραγουδιστή, τα μέλη της οικογένειάς του, στα οποία συμπεριλαμβάνονται οι δύο αδερφές του Μελ και Γιόντα, ο πατέρας του Τζακ και ο στενός του φίλος Ντέιβιντ Όστιν, αναφέρουν ότι έχουν συγκινηθεί από τα αφιερώματα στη μνήμη του Yog, όπως τον αποκαλούσαν.

«Παρόλα αυτά νιώθουμε ότι δεν μπορούμε να περιμένουμε από τους γείτονές μας στο Χάιγκεϊτ και στο Γκόρινγκ να δεχτούν, τα αφιερώματα στη μνήμη του που είναι τόσο προσωπικά για όλους εσάς, να παραμείνουν εκεί πλέον» ανέφεραν.

Στην ανακοίνωση γίνεται παράκληση στους θαυμαστές του Μάικλ να μαζέψουν τις αφιερώσεις τους μέχρι τις 27 Μαΐου και αντ'αυτού να κάνουν δωρεά σε κάποιο φιλανθρωπικό ίδρυμα, «έτσι ώστε να μπορέσουμε να επαναφέρουμε τόσο το Μιλ Κότατζ όσο και το Γκρόουβ στην αρχική τους κατάσταση».

«Αυτό θα χρειαστεί καιρό για να γίνει σωστά, έτσι ζητάμε την υπομονή σας ενώ προσπαθούμε να αποκαταστήσουμε το γρασίδι και τα κιγκλιδώματα στο Γκρόουβ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η οικογένεια πρόσθεσε ότι στον τραγουδιστή άρεσε η ιδιωτικότητα και «δεν θα ήθελε να ενοχλήσει ή να αλλάξει τις ήσυχες γειτονιές που τόσο αγαπούσε, για τους ανθρώπους στην περιοχή, οι οποίοι, ειλικρινά, παρά τις αναφορές, ήταν ευγενικοί και με πολλή κατανόηση».

Τα σπίτια στη γειτονιά του Μάικλ στο Χάιγκεϊτ, είναι από τις μεγαλύτερες είναι από τα μεγαλύτερα αξιοθέατα της περιοχής. Ο ποιητής του 19ου αιώνα Σάμιουελ Τέιλορ Κόλεριτζ, ο Στινγκ, η Άννι Λένοξ, η Κέιτ Μος ήταν κάποιοι από τους πρώην κατοίκους της περιοχής.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει μόνιμο μνημείο για τον Τζορτζ Μάικλ.

Οι θαυμαστές του έκαναν εκστρατεία για τη δημιουργία ενός χάλκινου αγάλματος του τραγουδιστή στο χώρο έξω από την οικία του στο Χάιγκεϊτ.


Όμως η οικογένεια αποφάσισε εναντίον της δημιουργίας ενός αγάλματος, λέγοντας ότι ο Μάικλ ήταν ένας πολύ χαμηλών τόνων άνθρωπος και θα θεωρούσε αυτή την κίνηση «άβολη».

Πηγή: The Guardian

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM