Ποιος προσπάθησε να σκοτώσει τον Κόρεϊ Φέλντμαν; Λέει πως τον μαχαίρωσαν, αλλά κάτι δεν πάει καλά

Ποιος προσπάθησε να σκοτώσει τον Κόρεϊ Φέλντμαν; Λέει πως τον μαχαίρωσαν, αλλά κάτι δεν πάει καλά Facebook Twitter
0

Μυστήριο καλύπτει την επίθεση με μαχαίρι που καταγγέλλει ο άλλοτε δημοφιλής ηθοποιός Κόρεϊ Φέλντμαν, κάνοντας λόγο για κύκλωμα παιδοφιλίας στο Χόλιγουντ. 

Ο Κόρεϊ Φέλντμαν, που μεσουράνησε την δεκαετία του 80 ως ανήλικος ηθοποιός, υποστηρίζει πως του επιτέθηκαν και τον μαχαίρωσαν στην κοιλιά το βράδυ της Τρίτης - ως αντίποινα για τις καταγγελίες του σχετικά με ένα κρυφό κύκλωμα παιδοφιλίας ισχυρών ανδρών του Χόλιγουντ.

Όμως η αστυνομία του Λος Άντζελες δεν είναι και τόσο σίγουρη πως η επίθεση όντως συνέβη και, ακόμα κι αν τελικά έγινε, οι αξιωματικοί αμφιβάλλουν για τους λόγους της επίθεσης.

Όπως άλλωστε ανακοίνωσε εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, οι γιατροί δεν βρήκαν κανένα απολύτως σκίσιμο στην κοιλιακή χώρα του 46χρονου πλέον σταρ. 

«Λέει ότι τον μαχαίρωσαν αλλά δεν υπάρχει η παραμικρή πληγή στο στομάχι του», σχολίασε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός Ντρέικ Μάντισον, μιλώντας στους Los Angeles Times.

Ανώνυμη αστυνομική πηγή υποστήριζε αργότερα στο TMZ ότι ο ηθοποιός έφερε κάποιο σημάδι που θα μπορούσε να έχει προκληθεί και από έναν απλό καβγά.

Ο ηθοποιός που είχε πρωταγωνιστήσει στα Goonies και στο Stand By Me, υποστηρίζει πως ήταν στη θέση του οδηγού όταν ένα αυτοκίνητο σταμάτησε σε μία διασταύρωση του San Fernando Valley στις 10:45 μ.μ, την Τρίτη.

Ο Φέλντμαν θεωρεί πως ο οδηγός του αυτοκινήτου τον ακολουθούσε. Ο σωματοφύλακας του ηθοποιού, που ήταν στη θέση του συνοδηγού έστρεψε έναν αναμμένο φακό προς το μέρος του άλλου οχήματος.

Τότε, κατά τον ίδιο, τρία άτομα προσέγγισαν το αυτοκίνητο του.

Σύμφωνα με αναφορά που έχει στα χέρια της η αστυνομία, ένας άγνωστος άνοιξε τελικά την πόρτα του οδηγού και έκανε μία χειρονομία μαχαιρώματος με άγνωστο αντικείμενο.

Στο Twitter, ο Φέλντμαν υποστήριξε ότι ο επιτιθέμενος τον μαχαίρωσε με κάτι αιχμηρό και μακρύ και πήγε στο νοσοκομείο αμέσως μετά το περιστατικό. Ο σωματοφύλακάς του δεν τραυματίστηκε.

Σύμφωνα με τον Φέλντμαν, η επίθεση ήταν παραγγελία ενός κύκλου ανδρών που εργάζονται στο Χόλιγουντ και οι οποίοι δυσαρεστήθηκαν από τις καταγγελίες του για κακοποίηση του ίδιου και άλλων εφήβων ηθοποιών, την δεκαετία του 80.

Ο Φελντμαν ανάρτησε φωτογραφίες από το νοσοκομείο στο Twitter.

Στα στιγμιότυπα ο ηθοποιός εμφανίζεται με ρόμπα νοσοκομείου, ενώ τον φροντίζει μία νοσηλεύτρια υπό το βλέμμα της συζύγου του, Κούρτνεϊ Αν Μίτσελ.

Στα «τιτιβίσματά» του ο Φέλντμαν υποστηρίζει πως δέχεται σωρεία απειλών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για την απόφασή του να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση στη βιομηχανία.

Στο παρελθόν ο Φελντμαν είχε καταγγείλει πως, ως παιδί είχε δεχτεί σεξουαλική κακοποίηση αλλά τα στοιχεία που τελικά παρείχε αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τις αρχές.

Άλλωστε και στην αυτοβιογραφία του, που κυκλοφόρησε το 2013, ο ηθοποιός αναφερόταν εκτενώς στις επιθέσεις που υποστηρίζει πως δέχθηκε ως παιδί χωρίς ωστόσο να κατονομάζει κανέναν.

Ανέφερε μάλιστα πως η σεξουαλική κακοποίηση είχε οδηγήσει τελικά τον Κόρεϊ Χάιμ στα ναρκωτικά και στον θάνατό του σε ηλικία 38 ετών, το 2010.

Στον απόηχο του σκανδάλου κακοποίησης στο Χόλιγουντ και τις αναρίθμητες καταγγελίες εις βάρος παραγωγών όπως ο Χάρβεϊ Γουάινστιν, ζητήθηκε από τον Φέλντμαν να αποκαλύψει όσα γνώριζε για το κύκλωμα παιδοφιλίας.

Ο Φελντμαν κατέθεσε στην αστυνομία του Λος Άντζελες στις αρχές του Νοεμβρίου αλλά η υπηρεσία σταμάτησε τις έρευνες «σχεδόν αμέσως», σύμφωνα με το USA Today.

Στις 9 Νοεμβρίου, η αστυνομική υπηρεσία εξήγησε πως οι έρευνες σταμάτησαν γιατί τα όσα ανέφερε ο ηθοποιός αφορούσαν χρονικό ορίζοντα που ξεπερνούσε την περίοδο παραγραφής.

Ο Φέλντμαν επιμένει πως είχε μιλήσει σε επιθεωρητές της Σάντα Μπάρμπαρα «εμπρόθεσμα» και στις αρχές του 1990, όταν ερευνούσαν τον Μάικλ Τζάκσον για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στο ράντσο του στην Neverland. Ο Τζάκσον είχε, τότε, απαλλαχθεί από τις κατηγορίες, το 2005 και πέθανε το 2009.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM