Εμπιστευτική τοξικολογική έκθεση φωτίζει τα αίτια θανάτου του Prince

Εμπιστευτική τοξικολογική έκθεση φωτίζει τα αίτια θανάτου του Prince Facebook Twitter
0

Την αιτία θανάτου του δημοφιλούς τραγουδιστή Prince φωτίζει μία εμπιστευτική τοξικολογική αναφορά από την αυτοψία της σορού, που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Associated Press.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, στο άψυχο κορμί του 57χρονου Prince Rogers Nelson εντοπίστηκε μία «τεράστια συγκέντρωση» φαινταλύνης, ενός συνθετικού οπιοειδούς που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας.

Η φαιντανύλη, που παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1960, έχει εκατό φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη, και είναι 50 φορές πιο ισχυρή από την ηρωίνη, με δράση που διαρκεί από 15 έως 30 λεπτά.

Στις 21 Απριλίου του 2016, ο Αμερικανός τραγουδιστής είχε βρεθεί σωριασμένος σε έναν ανελκυστήρα, στο σπίτι του στο Paisley Park.

Έξι εβδομάδες μετά τον θάνατό του, γνωστοποιήθηκε ως αιτία θανάτου η υπερβολική δόση φαιντανύλης αλλά αυτή η δεύτερη, εμπιστευτική αναφορά, αποκαλύπτει το μέγεθος του προβλήματος.

Στο παρελθόν συγκεντρώσεις 3-58 μικρογραμμαρίων ανά λίτρο αίματος έχουν οδηγήσει ανθρώπους στον θάνατο αλλά ο Πρινς βρέθηκε με ακόμα μεγαλύτερη συγκέντρωση: 67,8 μικρογραμμάρια ανά λίτρο αίματος, σύμφωνα με την νέα αναφορά.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μιας υπερ-συγκέντρωση στο ήπαρ του τραγουδιστή που οδήγησε «με βεβαιότητα στον θάνατό του όπως θα το έκανε και ένα περίστροφο», σχολιάζει ο δόκτωρ Λούις Νέλσον, επικεφαλής του τμήματος έκτακτων περιστατικών στην ιατρική σχολή του Νιου Τζέρσεϊ.

Ο δόκτωρ Τσαλρς ΜακΚέι, πρόεδρος του Αμερικανικού Κολεγίου Ιατρικής Τοξικολογίας θεωρεί πως ο τραγουδιστής πήρε από το στόμα την ουσία που κυκλοφόρησε για λίγο στο αίμα του πριν τον σκοτώσει.

Οι αρχές εντόπισαν και κατάσχεσαν στο σπίτι του τραγουδιστή αναρίθμητα χάπια που περιείχαν την επίμαχη ουσία με την πηγή αυτών των χαπιών να παραμένει άγνωστη, όπως άγνωστος παραμένει και ο άνθρωπος που παρείχε συστηματικά στον Πρινς την ουσία που έμελλε να τον σκοτώσει.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM