Ο Virgil Abloh στον Louis Vuitton - Αυτός είναι o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής για τις ανδρικές κολεξιόν

Ο Virgil Abloh στον Louis Vuitton - Αυτός είναι o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής για τις ανδρικές κολεξιόν Facebook Twitter
Ο Virgil Abloh μαζί με τον Κanye West
0

Ο Virgil Abloh είναι ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής των ανδρικών κολεξιόν στον γαλλικό οίκο μόδας Louis Vuitton, ανακοίνωσε σήμερα ο όμιλος LVMH στον οποίο ανήκει.

Ο 38χρονος Virgil Abloh αντικαθιστά τον Βρετανό Κim Jones, ο οποίος με τη σειρά του αντικατέστησε τον Βέλγο Kris Van Assche στον Dior Homme. Η αλλαγή στον Dior και στον Vuitton συμπίπτει με αναδιαρθρώσεις στον όμιλο LVMH, καθώς ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης του, ο Μπερνάρ Αρνό, θέλει να δώσει νέο αέρα σε ορισμένα εμπορικά σήματα και να αναβαθμίσει άλλα, διευρύνοντας τα είδη των προϊόντων.

«Το πρώτο ντεφιλέ του Abloh θα παρουσιαστεί τον Ιούνιο στην εβδομάδα ανδρικής μόδας στο Παρίσι» σύμφωνα με τον όμιλο που καταγράφει τα μεγαλύτερα έσοδα στον κλάδο των ειδών πολυτελείας στη Γαλλία.

Ο Virgil Abloh στον Louis Vuitton - Αυτός είναι o νέος καλλιτεχνικός διευθυντής για τις ανδρικές κολεξιόν Facebook Twitter

Ο Abloh γεννήθηκε στο Ρόκφορντ του Ιλινόι στις ΗΠΑ, σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Ουινσκόνσιν στο Μάντισον και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Ιλινόι.

Έχοντας εργαστεί επίσης ως DJ, o Αμερικανός του οποίου οι γονείς κατάγονται από τη Γκάνα θεωρείται εξπέρ στις συνεργασίες με φίρμες όπως οι Nike, Jimmy Choo, Moncler και προσεχώς με το IKEA.

Είναι στενός φίλος του ράπερ Κάνιε Γουέστ, ίδρυσε τη φίρμα streetwear OFF-WHITE το 2013 με έδρα το Μιλάνο (3,1 εκατομμύρια συνδρομητές στο Instagram) και περιγράφει τη νέα του θέση ως μια "συνεργασία ορόσημο" που θα συνεχίσει να ανανεώνει το κοινό του Vuitton.

Πρόσφατα εξάλλου ο γαλλικός οίκος μόδας συνεργάστηκε με την αμερικανική φίρμα σκέιτμπορντινγκ και ένδυσης Supreme και περιγράφει τη συνεργασία αυτή ως έναν συνδυασμό της υπεροχής του νεοϋορκέζικου street style και της γαλλικής τεχνογνωσίας.

«Η ευκαιρία αυτή να μελετήσω καλύτερα με τι θα μοιάζει το προσεχές κεφάλαιο του σχεδιασμού και των ειδών πολυτελείας σε έναν οίκο που αντιπροσωπεύει την πολυτέλεια στο έπακρον ήταν πάντα ένας στόχος στα πιο τρελά μου όνειρα. Θέλω να τιμήσω την κληρονομιά και τη δημιουργικότητα του οίκου Vuitton με νέες πασαρέλες", δήλωσε ο Αbloh στην εφημερίδα New York Times προσθέτοντας ότι η επιλογή του προσώπου του δεν είναι παρά ένας "φανταστικός εκσυγχρονισμός".

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM