Όπρα: Μόνο ένα πράγμα θα με πείσει να κατέβω υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ

Όπρα: Μόνο ένα πράγμα θα με πείσει να κατέβω υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Μόνο ένα πράγμα θα μπορούσε να πείσει την Όπρα Γουίνφρεϊ να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2020, και αυτό θα ήταν ένα σημάδι από τον ίδιο τον Θεό, όπως εξομολογείται στο People.

Στην τελευταία συνέντευξή της, η δημοφιλής παρουσιάστρια εξηγεί τους λόγους που δεν αποκλείει εντελώς το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία στις επόμενες εκλογές, εν μέσω πιέσεων από χιλιάδες θαυμαστές της αλλά και πρόσωπα του στενού της κύκλου.

«Προσευχήθηκα. Είπα, "Θεέ μου, αν πιστεύεις ότι πρέπει να κατέβω υποψήφια πρέπει να μου το δείξεις με κάποιο ξεκάθαρο σημάδι που να μην μπορώ να το παρερμηνεύσω», εξομολογείται.

 Παραδέχεται βέβαια πως, ως τώρα, δεν έχει λάβει κάποια αδιαμφισβήτητη εντολή από τον ουρανό.

Τι προκάλεσε το κίνημα "Oprah for President"

Όλα ξεκίνησαν κατά την ευχαριστήρια ομιλία της, στην βραδιά απονομής των τελευταίων Χρυσών Σφαιρών, όπου η ίδια έλαβε το βραβείο Cecil B. DeMille.

Όπρα: Μόνο ένα πράγμα θα με πείσει να κατέβω υποψήφια για πρόεδρος των ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA

Με τον εμπνευσμένο λόγο της για τα κακώς κείμενα στον χώρο του θεάματος και όχι μόνο, η Γουίνφρεϊ έκανε τους παριστάμενους να σηκωθούν όρθιοι και να την καταχειροκροτήσουν, συγκινώντας παράλληλα εκατομμύρια τηλεθεατές, στους οποίους υποσχέθηκε πως «μία νέα ημέρα θα ξημερώσει».

Λίγο αργότερα ο λόγος της Γουίνφρεϊ γινόταν το απόλυτο viral στο διαδίκτυο με χιλιάδες ανθρώπους να αντιπαραβάλουν τον δημόσιο λόγο και της σκέψη της Όπρα, με τη στάση του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Μετά τον παγκόσμιο αντίκτυπο της ομιλίας της, ο Gayle King, ένας από τους καλύτερους της φίλους, ικέτεψε την Γουίνφρεϊ να σκεφτεί σοβαρά το ενδεχόμενο της υποψηφιότητας, αναφέροντάς της τα δεκάδες σημαίνοντα πρόσωπα που δήλωναν πρόθυμα να την υποστηρίξουν.

«Δισεκατομμυριούχοι με έπαιρναν στο τηλέφωνο»

«Πάμπλουτοι άνθρωποι, δισεκατομμυριούχοι, με καλούσαν και μου έλεγαν "Μπορώ να σου βρω ένα δισεκατομμύριο δολάρια. Θα αναλάβω εγώ την καμπάνια σου" (...) Ήταν τόσοι πολλοί εκείνοι που με παρότρυναν που άρχισα να το αναλογίζομαι. Δεν όφειλα να το σκεφτώ;», αναρωτιέται σε κάποιο σημείο της συνέντευξής της.

Δεν μετανιώνει που δεν έκανε παιδιά

Η δημοφιλής παρουσιάστρια, επαναλαμβάνει την υποστήριξή της στα κινήματα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, που της έδωσαν το θάρρος να μιλήσει για την δικής εμπειρία παρενόχλησης.

Όπως λέει, δεν μετανιώνει που δεν έκανε παιδιά με τον σύντροφό της Stedman Graham, αφού τα κορίτσια της Νότιας Αφρικής που βοηθά μέσα από την Ακαδημία Ηγεσίας "Oprah Winfrey", είναι υπερ-αρκετά.

Κατά την ίδια, ο ρόλος που έχει αναλάβει απέναντι σε αυτά τα κορίτσια, είναι «αρκετός - ο κατάλληλος συνδυασμός μητέρας, μέντορα και οδηγού (...) Το να βλέπω αυτά τα κορίτσια να εξελίσσονται με χαροποιεί ιδιαίτερα. Γελάμε πολύ επίσης - Οι εκπλήξεις που μου επιφυλάσσουν με γεμίζουν με χαρά και θαυμασμό για αυτά».

Στα 60 της πλέον και έχοντας αφιερώσει δεκαετίες στη στήριξη εκατομμυρίων αδύναμων ανθρώπων στον κόσμο, η Γουίνφρεϊ επιμένει πως πιο πολύ από κάθε τι άλλο,  αγαπά να κάνει τους ανθρώπους χαρούμενους.

«Τίποτα δεν με κάνει πιο ευτυχισμένη από το να βλέπω άλλους στις πιο αγνές στιγμές χαράς τους. Κάποιες φορές, σας το ορκίζομαι, εκεί που κάθομαι μου έρχεται η ίδια πάντα σκέψη: "Τι μπορώ να κάνω για να βοηθήσω έναν άνθρωπο να νιώσει καλύτερα σήμερα;"».

Με πληροφορίες από People

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM