Η Τζολί μιλά για τον πόλεμο στη Συρία και ζητά πολιτική λύση

Η Τζολί μιλά για τον πόλεμο στη Συρία και ζητά πολιτική λύση Facebook Twitter
EPA/UNHCR/Ivor Prickett
0

Σε καταυλισμό Σύρων προσφύγων στην Ιορδανία βρέθηκε χθες η Αντζελίνα Τζολί, ζητώντας να υπάρξει άμεσα πολιτική λύση στον μακροχρόνιο εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, τονίζοντας ότι «η ανθρωπιστική βοήθεια δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση».

Παιδιά συγκεντρώθηκαν γύρω από την Αμερικανίδα ηθοποιό, καθώς εκείνη μιλούσε σε έναν χώρο ανάμεσα σε κοντέινερ, που βρίσκονται μέσα στη λάσπη στον καταυλισμό στην έρημο Ζαατάρι, σε απόσταση περίπου μιας ώρας από τα σύνορα με τη Συρία.

Αυτή είναι η πέμπτη επίσκεψη της Τζολί στην Ιορδανία. «Είναι σπαραξικάρδιο να επιστρέφω στην Ιορδανία και να βλέπω τις κακουχίες και τα τραύματα των Σύρων προσφύγων καθώς αυτός ο πόλεμος εισέρχεται στον όγδοο χρόνο του», δήλωσε.

Η Τζολί μιλά για τον πόλεμο στη Συρία και ζητά πολιτική λύση Facebook Twitter
EPA/UNHCR/Ivor Prickett

Η Τζολί συνάντησε οικογένειες προσφύγων και έφηβα κορίτσια, που συμμετέχουν σε πρόγραμμα του ΟΗΕ. «Είμαι πολύ περήφανη. Όλοι εσείς είστε τόσο δυνατοί», συνέχισε η Τζολί, η οποία είναι πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Περίπου 5,5 εκατομμύρια Σύροι έχουν εκτοπιστεί από τις εστίες τους και φιλοξενούνται σε διάφορες χώρες.

Η Τζολί τόνισε ακόμη ότι η φιλοξενία που παρέχουν οι χώρες υποδοχής προσφύγων αποτελούν «ένα παράδειγμα για τον κόσμο σε μια εποχή που η αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες σπανίζει».

Πρόσθεσε ότι η Ύπατη Αρμοστεία έλαβε μόνο το μισό της ζητούμενης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία τον περασμένο χρόνο και μόνο το 7% αυτής μέχρι στιγμής για φέτος.

 

«Η ανθρωπιστική βοήθεια δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση. Κανείς δεν θέλει να μην έχει ανάγκη τη βοήθεια αυτή, περισσότερο από μια συριακή οικογένεια», επισήμανε η Τζολί.

Και πρόσθεσε ότι «μία βιώσιμη πολιτική διευθέτηση είναι ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθούν οι συνθήκες για τους Σύρους ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους, να σταματήσει ο ανθρώπινος πόνος καθώς και η πίεση στις χώρες υποδοχής».

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM