Ο σχεδιαστής Hedi Slimane αναλαμβάνει τα ηνία του οίκου Céline

Ο σχεδιαστής Hedi Slimane αναλαμβάνει τα ηνία του οίκου Céline Facebook Twitter
0

Ένας από τους κορυφαίους δημιουργούς της μόδας, ο Hedi Slimane, αναλαμβάνει επικεφαλής του οίκου Céline.

Σε μια δήλωση του ομίλου της οικογένειας LVMH, ανακοινώθηκε ότι ο Slimane, ο οποίος προηγουμένως είχε θητεία στον Dior Homme και στον Saint Laurent, αναλαμβάνει το ρόλο του τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, ενώ η πρώτη συλλογή θα κυκλοφορήσει στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού τον Σεπτέμβριο.

Στο νέο του ρόλο, ο Slimane, 49 ετών, θα επιβλέπει όλες τις συλλογές του οίκου και των αρωμάτων.

Μιλώντας για το νέο του απόκτημα, ο Bernard Arnault, Διευθύνων Σύμβουλος της LVMH, δήλωσε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Hedi επιστρέφει στον όμιλο LVMH και παίρνει τα ηνία του Céline Maison. Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους σχεδιαστές της εποχής μας. Υπήρξα μεγάλος θαυμαστής της δουλειάς του από τη στιγμή που συνεργαστήκαμε στον Dior Homme».

«Η άφιξη του στον Céline ενισχύει τις μεγάλες φιλοδοξίες που έχει η LVMH για αυτόν τον οίκο», προσθέτει ο ισχυρός άντρας της μόδας.

Από τη στιγμή που έφυγε από τον Saint Laurent τον Απρίλιο του 2016, ο Slimane συνέχισε να εργάζεται για τα πρότζεκτ φωτογραφίας του, αλλά είχε επίσης μιλήσει ανοιχτά για την επιστροφή στο design.

Σχολιάζοντας τη νέα του θέση, ο Slimane δήλωσε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνοδεύσω τον Bernard Arnault σε αυτή την εντυπωσιακή και συναρπαστική αποστολή για τον Céline. Ανυπομονώ να επιστρέψω στον συναρπαστικό κόσμο της μόδας και στον δυναμισμό των ateliers».

Ο Slimane θα αντικαταστήσει τη Phoebe Philo, η οποία κατείχε τη θέση δημιουργικού διευθυντή για 10 χρόνια και ανακοίνωσε πως αποχωρεί τον Δεκέμβριο του 2017.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM