Κι όμως, οι περισσότεροι δεν θέλουν την Όπρα για πρόεδρο

Κι όμως, οι περισσότεροι δεν θέλουν την Όπρα για πρόεδρο Facebook Twitter
1

Θέλουν πράγματι οι Αμερικανοί η τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ, μια ιδέα που συζητήθηκε πολύ μετά την ομιλία της στην τελετή για τις Χρυσές Σφαίρες;

Μολονότι οι περισσότεροι την εκτιμούν και θα κέρδιζε τον Ντόναλντ Τραμπ αν οι εκλογές γίνονταν τώρα, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων δεν θα επιθυμούσε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση.

Κατ' αυτή την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε από τη Δευτέρα ως την Τετάρτη σε δείγμα 1.350 ενηλίκων από το ινστιτούτο Marist Poll για το δημόσιο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR, το 64% των Αμερικανών έχει θετική άποψη για τη διάσημη παρουσιάστρια κι επιχειρηματία.

Μάλιστα ο ένας Αμερικανός στους δύο (50%) δήλωσε ότι θα ψήφιζε την Όπρα αν διεξάγονταν προεδρικές εκλογές σήμερα, έναντι μόλις ενός 39% που θα ψήφιζε τον Τραμπ, άλλον έναν πρώην αστέρα της αμερικανικής τηλεόρασης.

Όμως όσο δημοφιλής κι αν είναι η 63χρονη Γουίνφρι, μόλις το 35% των Αμερικανών θα ήθελε να τη δει να θέτει υποψηφιότητα το 2020.

Ακόμη και μεταξύ των υποστηρικτών των δημοκρατικών, το ποσοστό όσων θα ήθελαν να είναι υποψήφια η γυναίκα που αποτελεί κάτι σαν θεσμό της μικρής οθόνης στις ΗΠΑ δεν ξεπερνά το 47%, ενώ μεταξύ των ρεπουμπλικάνων το ποσοστό αυτό πέφτει στο 15%.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ούτε ο Τραμπ ούτε η Όπρα είναι επαγγελματίες πολιτικοί αλλά ο ένας είναι businessman και η άλλη ζει εδώ και δεκαετίες στη φούσκα του Χόλιγουντ. Γι'αυτό και ένα μεγάλο κομμάτι των ΗΠΑ δε θέλει να τη δει πρόεδρο.