Ο Liam Neeson περιέγραψε το κύμα καταγγελιών περί σεξουαλικών παραπτωμάτων που σαρώνουν τη βιομηχανία ψυχαγωγίας ως «κυνήγι μαγισσών» σε μια συνέντευξη στην ιρλανδική τηλεόραση.

 

Μιλώντας στο «The Late Late Show» της RTE, ο σταρ είπε ότι «υπάρχουν μερικοί άνθρωποι, διάσημοι άνθρωποι, που ξαφνικά κατηγορούνται ότι αγγίζουν το γόνατο ενός κοριτσιού ή κάτι τέτοιο και ξαφνικά βρίσκονται εκτός ή κάτι τέτοιο...».

 

Η δήλωση αυτή θυμίζει σε όλους τη θέση της Κατρίν Ντενέβ και 99 ακόμη γυναικών που αυτή την εβδομάδα άσκησαν έντονη κριτική στο κίνημα κάνοντας επίσης χρήση του όρου «κυνήγι μαγισσών».

 

Ο Νίσον ένας από τους αξιοσέβαστους αστέρες του Χόλιγουντ, αναφέρθηκε στην πρόσφατη περίπτωση του συγγραφέα και ραδιοφωνικού παραγωγού Γκάρισον Κέιλορ για να ενισχύσει τη θέση του.

 

Ο Κέιλορ απολύθηκε από το δημόσιο ραδιόφωνο της Μινεσότα στα τέλη του περασμένου έτους λόγω ισχυρισμών για ακατάλληλη συμπεριφορά από γυναίκα που συνεργάστηκε μαζί του.

 

Ούτε ο σταθμός MPR, ούτε το φερόμενο ως θύμα του Κέιλορ, δημοσιοποίησαν τις λεπτομέρειες των ισχυρισμών που οδήγησαν στην απόλυση του.

 

Στην συνέντευξη του, ο Νίσον επανέλαβε την εκδοχή του Κέιλορ για τα γεγονότα που οδήγησαν στους ισχυρισμούς εναντίον του, τα οποία ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε ως μια καλοπροαίρετη παρεξήγηση.

 

Ο Keillor είπε σε μια τοπική εφημερίδα μετά την απόλυσή του: «Έβαλα το χέρι μου στη γυμνή πλάτη μιας γυναίκας. Είχα την πρόθεση να την χαλαρώσω αφού μου είχε μιλήσει για τη δυστυχία της και το πουκάμισό της ήταν ανοιχτό και το χέρι μου ανέβηκε περίπου έξι ίντσες. Εκείνη ταράχθηκε. Απολογήθηκα. Της έστειλα ένα μήνυμα συγγνώμης αργότερα και απάντησε ότι με είχε συγχωρήσει ... Συνεχίσαμε να είμαστε φιλικοί έως ότου ο δικηγόρος της τηλεφώνησε».

 

Ερωτηθείς για το πώς αισθάνθηκε για τον Κέβιν Σπέισι και τον Ντάστιν Χόφμαν, ηθοποιοί που κατηγορήθηκαν για σεξουαλική κακομεταχείριση, ο Νίσον δήλωσε ότι ήταν κάπου στη μέση για τους ισχυρισμούς εναντίον του Χόφμαν, λέγοντας ότι αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε ήταν κάπως παιδικό.

 

Συζητώντας τους ισχυρισμούς εναντίον του Χόφμαν είπε: «όταν κάνεις ένα παιχνίδι και είσαι με την οικογένειά σου - άλλοι ηθοποιοί και τεχνικοί - κάνεις ανόητα πράγματα ... και γίνεται κάτι σαν πράξη για γούρι, αν δεν το κάνεις κάθε νύχτα σκέφτεσαι πως είναι κακή τύχη για την παράσταση»

 

Βέβαια ο Νίσον γρήγορα αποστασιοποιήθηκε από την συμπεριφορά για την οποία κατηγορείται ο Χόφμαν λέγοντας πως ο ίδιος δεν έχει πότε κάνει κάτι παρόμοιο.