Αλέν Ντελόν: «Μισώ την εποχή μας, με κάνει και ξερνάω»

Αλέν Ντελόν: «Μισώ την εποχή μας, με κάνει και ξερνάω» Facebook Twitter
«Θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη...»
4

Έτοιμος να αφήσει αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη δηλώνει ο αιώνιος ωραίος του γαλλικού κινηματογράφου, Αλέν Ντελόν, προκαλώντας αίσθηση με τα όσα δηλώνει σε ειδική έκδοση του Paris Match για τα 60 χρόνια πορείας του στην 7η Τέχνη. 

«Η ζωή δεν έχει πλέον να μου φέρει πολλά, γνωρίζω τα πάντα, βλέπω τα πάντα, αλλά πάνω απ 'όλα, μισώ αυτή την εποχή, κυριολεκτικά ξερνάω με τον κόσμο μας», λέει μεταξύ άλλων ο Ντελόν, σε μια συνέντευξη που από πολλά Μέσα έχει ήδη χαρακτηριστεί ως η συνέντευξη - απολογισμός της ζωής του.

«Υπάρχουν όντα που μισώ, όλο αυτό το ψέμα, όλη αυτή η λόξα, κανένας σεβασμός, μόνο λόγια και χρήματα που μετράνε. Ξέρω ότι θα αφήσω αυτόν τον κόσμο χωρίς λύπη», δηλώνει ο ηθοποιός ο οποίος δεν διστάζει να μιλήσει για τις γυναίκες της ζωής του, για τη δύσκολη σχέση με μέλη της οικογένειας του, για φίλους που αγαπούσε πολύ και τους είδε να φεύγουν από τη ζωή, αφήνοντας τον μόνο. 

«Σχεδόν όλοι όσοι λάτρευα είναι νεκροί», που πριν από μερικούς μήνες βίωσε την απώλεια της αγαπημένης του, στενής φίλης Μιρέιγ Νταρκ, με την οποία μοιράζονταν συντροφικότητα και επιστήθια φιλία ήδη από τη δεκαετία του '70. 

Όταν, ωστόσο, ερωτάται για τη θέση μιας γυναίκας στη ζωή του σήμερα, ο θρυλικός Ντελόν απαντά ότι δεν βρήκε αυτή που θα τον συνοδεύσει ως το τέλος, αποκαλύπτει ότι υπάρχουν μερικές γυναίκες στη ζωή του, αλλά και πάλι καμία δεν βρήκε κατάλληλη σ' όλη του τη ζωή για μία τόσο σοβαρή σχέση. 

Αίσθηση μάλιστα προκαλούν οι δηλώσεις του στις οποίες τονίζει ότι θεωρεί πιο άξιους της αγάπης του τους σκύλους και τα ζώα γενικώς, από την επαφή με ανθρώπους. Κατά τα λοιπά, ο κινηματογράφος θα τον απολαύσει για ακόμη μία φορά, σε μια νέα ταινία του Πατρίς Λεκόντ, στην οποία όπως εξήγησε θα χρειαστεί να μοιραστεί τη... μαρκίζα μαζί με την επίσης σπουδαία, Ζιλιέτ Μπινός. 

Ο ίδιος πάντως, όταν του ζητείται να κάνει ένα σχόλιο για την τεράστια καριέρα του επιμένει ότι δεν επιδίωξε όλον αυτόν τον καλλιτεχνικό θρίαμβο ούτε τη διασημότητα, «απλώς του έτυχαν, ήταν το πεπρωμένο έτσι».

Με στοιχεία από το Francesoir.fr 

Πολιτισμός
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
French actor Alain Delon, who was once described as France’s answer to James Dean, has said that being gay is against nature, and that men are here to “love a woman” and not to “flirt with or get picked up by guys.______French movie legend Alain Delon in public spat with son (anthony) over National Front party (...) At the time, Anthony Delon dismissed his father’s comments saying that he makes a major gaff every fifteen years,______ Alain-Fabien said the Italian publication had twisted much of what he said, but he maintained his father had been violent towards his mother, Rosalie Van Breemen, and a terror to him and his older brother, Anthony. He confirmed reports Delon broke his mother's nose twice, as well as eight ribs."I never saw my father hit my mother. I saw my mother come back after having been hit," he told Public magazine. He denied saying his mother deserved to be beaten for her "meanness," as was reported."I wasn't a beaten child," he added, but, "my father could shout, pull me by the hair, throw dishes and break windows," he told the daily Le Parisien. ______Alain Delon Defends Roman Polanski; Would Not Accept César Post In Solidarity______...για την πικρία του μπορεί να φταίει η εποχή, αλλά μπορεί και να φταίει ότι τα έκανε ολίγον τι σκατά σε κάποιους τομείς της ζωής του. Χρειάζεται και λίγη αυτογνωσία.
Ολοι βριζουμε τη εποχη μας που ειναι χαλια, που εχουμε κριση που μας φταινε χιλια δυο αλλα αν τολμησει να το πει καποιος δημοσια ειναι παραξενος και μισανθρωπος!
Δηλαδή ο συγκεκριμένος με τους ρόλους του και αυτός σαν άνθρωπος ακόμα δίδαξε παντα ήθος ?μήπως και αυτός υπήρξε ενα αηδιαστικο μερος μικρο η μεγαλο έστω αυτό θα το κρίνει η ιστορία μιας εποχης?