Η Μίρα Σορβίνο ξεσπά: «Λυπάμαι που συνεργάστηκα με τον Γούντι Άλεν - Η κόρη του έχει δίκιο»

Η Μίρα Σορβίνο ξεσπά: «Λυπάμαι που συνεργάστηκα με τον Γούντι Άλεν - Η κόρη του έχει δίκιο» Facebook Twitter
8

Η Μίρα Σορβίνο έγραψε μια ανοικτή επιστολή στην κόρη του Γούντι Άλεν, Ντίλαν Φάροου, με στόχο να εκφράσει δημόσια τη λύπη της για το ότι δεν πίστεψε από την αρχή ότι ο Άλεν την κακοποιούσε. 

Η ηθοποιός, η οποία κέρδισε Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία του Γούντι Άλεν, «Mighty Aphrodite» το 1995, ομολόγησε ότι «λυπάται τρομερά» για τη συνεργασία μαζί του και δήλωσε ότι δεν θα ξανασυνεργαστούν ποτέ.

«Δεν μπορώ να φανταστώ πώς αισθανθήκατε, όλα αυτά τα χρόνια καθώς βλέπατε κάποιον που σας έβλαψε ως παιδί, όταν ήσασταν ένα ευάλωτο μικρό κορίτσι, να τον λατρεύουν όλοι ξανά και ξανά, συμπεριλαμβανομένου και εμένα και αμέτρητων άλλων ηθοποιών του Χόλιγουντ που τον επαινούσαμε και σας αγνοούσαμε», έγραψε η Σορβίνο στην κόρη του Γούντι Άλεν, η οποία είχε καταγγείλει τον πατέρα της για σεξουαλική κακοποίηση. «Ως μητέρα και γυναίκα, αυτό μου ραγίζει την καρδιά. Λυπάμαι!» πρόσθεσε.

Πέρυσι, η Σορβίνο ήταν μια από τις πολλές γυναίκες στο Χόλιγουντ που μίλησε για την σεξουαλική παρενόχληση και τον Χάρβεϊ Γουάινστιν, ενώ άρχισε να ψάχνει για το τι πραγματικά συνέβη με την κόρη του Γούντι Άλεν.

Η Μίρα Σορβίνο ξεσπά: «Λυπάμαι που συνεργάστηκα με τον Γούντι Άλεν - Η κόρη του έχει δίκιο» Facebook Twitter
Η Μίρα Σορβίνο στα γυρίσματα του «Mighty Aphrodite» με τον Γούντι Άλεν

«Ο Γούντι Άλεν δεν με έπεισε και με έκανε να αρχίσω να αισθάνομαι ότι τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν με το μέρος σας. Ότι εσείς έχετε πει όλη την αλήθεια», αναφέρει η ηθοποιός στην επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην Huffingtonpost.

Τον Δεκέμβριο, η Ντίλαν Φάροου δημοσίευσε ένα κείμενο στην εφημερίδα «Los Angeles Times» εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την υποκρισία της βιομηχανίας του Χόλιγουντ που αναγνωρίζει τώρα τα θύματα της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά αρνείται να επικυρώσει τους ισχυρισμούς της ίδιας.

Σε απάντηση στο κομμάτι της Σορβίνο, η Φάροου πάντως ανέφερε στο Twitter ότι ήταν «συγκλονισμένη» από την όμορφη  επιστολή.

Σημειώνεται ότι, η επιστολή έρχεται σε μια χρονική συγκυρία που αρκετοί άλλοι ηθοποιοί που συνεργάστηκαν με τον Άλεν πλέον καταφέρονται εναντίον του.

Πέρυσι, η Έλεν Πέιτζ μοιράστηκε μια ανάρτηση στο Facebook που εξέφραζε τη λύπη της, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι ηθοποιοί Ντέιβιντ Κρουμχολτζ και Γκρέτα Γκέργουικ δήλωσαν ότι αισθάνονται ενοχές για τη συμμετοχή τους στις ταινίες τους με τον Άλεν.

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM