Να τι παθαίνεις όταν μιλάς για τα σουτιέν της Βασίλισσας

Να τι παθαίνεις όταν μιλάς για τα σουτιέν της Βασίλισσας Facebook Twitter
1

Μια εταιρεία που προμήθευε με εσώρουχα τη βασίλισσα έχασε το «βασιλικό ένταλμά» της εξαιτίας βιβλίου που αποκάλυψε λεπτομέρειες σχετικά με τα βασιλικά σουτιέν και τις πρόβες εσωρούχων της Ελισάβετ.

Η Rigby & Peller, μια πολυτελής εταιρεία εσωρούχων που ιδρύθηκε στο Λονδίνο, κατείχε το βασιλικό ένταλμα από το 1960.

Το προνόμιο χάθηκε καθώς η πρώην ιδιοκτήτρια του οίκου, June Kenton, που επιμελούνταν προσωπικά το fitting για τα σουτιέν της Βασίλισσας, κυκλοφόρησε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο «Storm in a D-Cup».

Η Kenton είπε ότι δεν υπάρχει τίποτα που θα έπρεπε να προκαλέσει αναστάτωση στο βιβλίο, προσθέτοντας ότι ήταν μια «απίστευτη» απόφαση.

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ δήλωσε από την πλευρά του ότι δεν σχολιάζει αποφάσεις για εταιρείες.

Να τι παθαίνεις όταν μιλάς για τα σουτιέν της Βασίλισσας Facebook Twitter

Μια δήλωση από τον οίκο Rigby & Peller αναφέρει ότι η εταιρία ήταν "βαθιά λυπημένη" από την απόφαση, προσθέτοντας ότι «δεν ήταν σε θέση να επεξεργαστεί περαιτέρω την ακύρωση από σεβασμό για την Μεγαλειότατη».

Ως επίσημη "corsetiere" της βασίλισσα, η Kenton επισκέπτονταν τακτικά το παλάτι του Μπάκιγχαμ και υπηρέτησε μέλη της βασιλικής οικογένειας, μεταξύ των οποίων η βασίλισσα και η πριγκίπισσα Μαργαρίτα.

Η αυτοβιογραφία της 82χρονης κυκλοφόρησε το Μάρτιο του 2017 και έδωσε λεπτομέρειες για τις βασιλικές της επισκέψεις.

Φανερά λυπημένη με την τροπή που πήρε ή συγγραφική της απόπειρα, είπε ότι της ανακοινώθηκε από το Παλάτι πριν από έξι μήνες ότι "δεν άρεσε το βιβλίο" και ότι έχανε το βασιλικό ένταλμα.

«Είπα μόνο ότι πήγαινα εκεί, όχι ό, τι συνέβαινε. Δεν έχω μιλήσει ποτέ για το τι έκανα εκεί με τη βασίλισσα ή την πριγκίπισσα Μαργαρίτα» είπε η συγγραφέας.

Να τι παθαίνεις όταν μιλάς για τα σουτιέν της Βασίλισσας Facebook Twitter

Η Kenton, η οποία άρχισε να εργάζεται για τη βασίλισσα στις αρχές της δεκαετίας του 1980, είναι στη βιομηχανία εσωρούχων για περισσότερα από 60 χρόνια.

Για αιώνες, έχουν εκδοθεί βασιλικά εντάλματα για εμπόρους και εταιρείες που παρέχουν τακτικά αγαθά ή υπηρεσίες στη μοναρχία.

Το βασιλικό ένταλμα παραχωρείται ονοματικά σε ένα άτομο και του δίνει την άδεια μεταξύ άλλων να διαφημίζει πως οι υπηρεσίες του διατίθενται και για το Παλάτι. Περίπου 800 επιχειρήσεις κατέχουν αυτή τη στιγμή εντάλματα, τα οποία αναθεωρούνται ανάλογα με το πόσο συχνά γίνεται χρήση των υπηρεσιών τους από τη βασιλική οικογένεια.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM