Για πρώτη φορά transgender στο εξώφυλλο του γερμανικού Playboy

Για πρώτη φορά transgender στο εξώφυλλο του γερμανικού Playboy Facebook Twitter
6

Η γερμανική έκδοση του περιοδικού Playboy θα παρουσιάσει για πρώτη φορά ένα transgender μοντέλο στo εξώφυλλο της.

Η Giuliana Farfalla, 21 ετών, φωτογραφίζεται γυμνή για το περιοδικό το οποίο σημειώνει πόσο σημαντική είναι αυτή η κίνηση για τα δικαιώματα των transgender.

H Giuliana Farfalla είναι γνωστή στη Γερμανία καθώς έχει συμμετάσχει σε δημοφιλές ριάλιτι στην τηλεόραση και έχει κάνει αρκετές φωτογραφίσεις.

Ο αρχισυντάκτης του Playboy, Florian Boitin, είπε σύμφωνα με το BBC, ότι η Farfalla αποτελεί ένα «όμορφο παράδειγμα του πόσο σημαντικός είναι ο αγώνας για το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης».

Fashion Week is over ??❗️ Thank you for having me in your show @michael.michalsky #fashionweek #michalsky #teamgiuliana?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giuliana Farfalla (@giuliana_farfalla) στις


Meine Lieben, ich bin auf dem aktuellen Playboy-Cover und super stolz auf das Ergebnis. Ich hoffe euch gefällt das Cover genauso gut wie mir. ? #playboy #playboycover2018

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Giuliana Farfalla (@giuliana_farfalla) στις

Το Playboy των ΗΠΑ παρουσίασε επίσης ένα transgender μοντέλο στο εξώφυλλό του την περασμένη χρονιά.

Η Farfalla, γεννημένη στη νοτιοδυτική γερμανική πόλη Breisgau, δήλωσε ότι νωρίς στην παιδική της ηλικία αισθάνθηκε ότι ήταν σε λάθος σώμα. Έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου στην ηλικία των 16 ετών.

Για πρώτη φορά transgender στο εξώφυλλο του γερμανικού Playboy Facebook Twitter

Στο Instagram, η Farfalla δήλωσε ότι ήταν υπερήφανη για το περιοδικό που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

Πέρυσι, συμμετείχε στην τηλεοπτική σειρά Next Top Model της Γερμανίας. Η Farfalla δήλωσε ότι ελπίζει ότι η εμπειρία θα ενθαρρύνει άλλους transgender ανθρώπους να νιώσουν ελεύθεροι.

Πολιτισμός
6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Κουκλάρα! Μπράβο της!..και μην αρχίσουν κάτι κατινάρες του χώρου, τα: «Ήρθαν οι transgender και μας πήραν τις δουλειές» και τα σχετικά.....όσο αφορά το αντρικό, αναγνωστικό κοινό του συγκεκριμένου εντύπου, που πιθανώς μεγάλο ποσοστό του οποίου θιγεί για την «αλλοίωση» του περιεχομένου του, ας κατουρήσουν και λίγο γιατί μέχρι πρότινος είχανε βαρεθεί να πηδάνε γυναίκες σαν τις εικονιζόμενες ημίθεες, που από την... χειροπρακτική, έχουν βγάλει μόνιμους κάλους στις χούφτες...!
Δέχομαι ότι έχετε δίκιο.Να ρωτήσω: όταν ο vegan θέλει να φάει χορτοφαγικό και του βάλεις ζωική κρέμα γάλακτος έχει δικαίωμα να θιγεί για την "αλλοίωση" του περιεχομένου του φαγητού του αλλά ο άντρας που του αρέσουν οι από πάντα γυναίκες δεν έχει δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί για την "αλλοίωση" του περιεχομένου του περιοδικού;Είναι άραγε λανθασμένο το παράδειγμα που φέρνω; Αν ναι που;Παρακαλώ αν θέλετε να απαντήσετε (δεν είναι υποχρεωτικό) μην εκπέσετε σε προσωπικές επιθέσεις αλλά να κάνουμε μια συζήτηση για τα κριτήρια βάσει των οποίων σκεφτόμαστε.
Θα προσπαθήσω να απαντήσω με έναν παρόμοιο συλλογισμό:Ο Vegan και ο κάθε vegan να σταματήσει να είναι υποκριτής... Δεν γεννήθηκε έτσι, καθότι, ως γνωστόν, το πρώτο πράγμα που άρχισε να τρώει, ακόμη στην κοιλιά της μητέρας του, ήταν οργανικές ουσίες. Αμέσως μετά, θήλασε επίσης το ζωικό γάλα της μητέρας του και καλά μέχρι εκεί, μέχρι που μία ημέρα για πολλούς και διάφορους λόγους κατάλαβε ότι δεν του είναι ευχάριστο να τρώει οργανικό φαγητό και συνειδητά επέλεξε να γίνει vegan και μπράβο του εφόσον αυτό τον κάνει να νιώθει και να λειτουργεί καλύτερα, σωματικώς και ηθικώς. Κατά κάποια έννοια, το ίδιο συνέβη και με την αγαπητή Giuliana Farfalla. Αποφάσισε πως είναι θηλυκό, όχι αρσενικό και επιβεβαιώθηκε, πρωτίστως από τον ίδιο της τον εαυτό, από μεγάλη μερίδα νοημόνων συνανθρώπων της, και αποτελεί μια θηλυκή παρουσία (χωρίς να γνωρίζει κάποιος το ιστορικό της, άρα σε πολλές περιπτώσεις αρνητικά προκατειλημμένος), ως χάρμα οφθαλμών.Οπότε περί της σημασίας του εν λόγω εντύπου, οι περισσότεροι αναγνώστες του, «ψωμί», «τυρί» δεν έχουνε, ραπανάκια για την όρεξη γυρεύουνε...!
@ νοών νοειτωΌχι δεν απαντάτε σε αυτό που ρώτησα μα σε κάτι άλλο που αρέσει σε εσάς. Δεν γίνεται σοβαρή κουβέντα έτσι...Απαντάτε στο γιατί η Farfala έγινε γυναίκα. Σαφέστατα ΔΕΝ ρώτησα αυτό.Η ερώτησή μου είναι εκεί αν θέλετε, όποτε θέλετε απαντάτε.
@ νοών νοειτωΔιαπιστώνω επίσης ότι απαντάτε σαν πολιτικός: σκοπός είναι να συσπειρωσετε το κοινό σας, όχι να απαντήσετε.Σε περίπτωση που εγώ δεν ήμουν σαφής επαναλαμβάνω.Ο Α λέει ότι του αρέσει το Χ. Ο Β του πλασάρει ως Χ κάτι που μοιάζει πολύ αλλά δεν είναι.Ο Α έχει δικαίωμα να θιγεί όταν του πει ο Β ότι το Χ έμοιαζε μεν αλλά δεν ήταν αυτό που νόμιζε;Η απάντηση αλλάζει αναλόγως του ορισμού του Χ ή είναι ίδια ασχέτως του τι θα ορίσουμε ως Χ;Παρακαλώ προς αποφυγή ατέρμονων άσχετων συζητήσεων απαντήσατε με "ναι αλλάζει" ή "όχι δεν αλλάζει".Ευχαριστώ.