«Διάγγελμα» Morrissey για τα σχόλια εναντίον του - Ισχυρίζεται ότι τον ανέκριναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ

«Διάγγελμα» Morrissey για τα σχόλια εναντίον του - Ισχυρίζεται ότι τον ανέκριναν οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Ένα 8λεπτο βίντεο, με τίτλο «Η ομιλία του Morrissey για την "Κατάσταση του Έθνους"», δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και σε αυτό ο γνωστός τραγουδιστής αναφέρεται στα σχόλια και τα δημοσιεύματα εναντίον του, ενώ ισχυρίζεται μεταξύ άλλων πως τον ανέκριναν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

Όλα ξεκίνησαν με την επίμαχη συνέντευξη του Morrissey στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel και τα σχόλια του για τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αλλά και το σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης στο Χόλιγουντ που ξεκίνησε με τις κατηγορίες εναντίον του παραγωγού ταινιών Χάρβεϊ Γουάινστιν. Στη συνέντευξη, ο τραγουδιστής υπερασπίζεται τον Γουάινστιν, καθώς και τον ηθοποιό Κέβιν Σπέισι σχετικά με το σκάνδαλο, ενώ χαρακτηρίζει «μάστιγα» τον Τραμπ και δηλώνει ότι θα τον σκότωνε για την ασφάλεια του ανθρώπινου είδους.

Αν και ο Morrissey μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης αρνήθηκε ότι έκανε τέτοιες δηλώσεις και υποστήριξε ότι γενικά παραποιήθηκαν τα λεγόμενά του, το γερμανικό περιοδικό τον «άδειασε» δημοσιεύοντας το ηχητικό της συνέντευξης.

Όταν ο τραγουδιστής ρωτήθηκε «εάν υπήρχε ένα κουμπί εδώ και αν το πατούσες θα πέθαινε ο Τραμπ, θα το έκανες;», απάντησε: «θα το έκανα για την ασφάλεια του ανθρώπινου είδους. Δεν σχετίζεται με την προσωπική μου άποψη για το πρόσωπό του, τη ζωή του ή την οικογένειά του, αλλά με τα συμφέροντα του ανθρώπινου είδους. Νομίζω ότι είναι μία φριχτή, φριχτή μάστιγα».


Τώρα, στο βίντεο - «διάγγελμά» του, ο Morrissey απαντά σε όσους τον επέκριναν και κάνει λόγο για πόλεμο εναντίον του. Πρώτα ωστόσο διαφημίζει το νέο του album και υποστηρίζει ότι η κακή επίδοσή του και η θέση του στα charts οφείλεται τα δημοσιεύματα εναντίον του.

 


Ακόμη, υποστηρίζει πως τον ανέκριναν μυστικοί πράκτορες στις ΗΠΑ, στη διάρκεια μιας πρόσφατης περιοδείας, ενώ λέει πως δεν γνωρίζει αν θα του επιτραπεί ξανά η είσοδος στη χώρα.


«Ως μια άλλη επίπτωση από τη συνέντευξη στο Der Spiegel, ανακρίθηκα από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, οι οποίοι (πράκτορες) ήταν πολύ καλοί. Και καταλαβαίνω τη θέση τους. Οπότε αυτό πήγε πολύ καλά και με διαβεβαίωσαν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Αλλά ήταν ένα άμεσο αποτέλεσμα του Der Spiegel, ότι ανακρίθηκα, το οποίο είναι πολύ, πολύ λυπηρό», αναφέρει.


«Οπότε, συγχαρητήρια Der Spiegel, πέτυχες ό,τι ήθελες να πετύχεις. Δεν γνωρίζω εάν θα μου επιτραπεί ξανά η είσοδος στις ΗΠΑ. Θα πρέπει να περιμένω και να δω αν θα μπορέσω να μπω ξανά στη χώρα», προσθέτει.


Σχετικά με τις άλλες δηλώσεις του που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο Morrissey σημειώνει: «Ξαφνικά, συμφωνούσα με τη σεξουαλική παρενόχληση. Από ό,τι φαίνεται συμφωνούσα με την παιδεραστία, τον βιασμό, συμφωνούσα με οτιδήποτε θα έπειθε κάποιον στον πλανήτη να σταματήσει να με ακούει. Φυσικά, τίποτα από αυτά δεν είναι αλήθεια. Δεν συμφωνώ με κάτι τέτοιο. Μπορείτε να το ακούσετε στον τόνο της φωνής μου...».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM