Ο Γουάινστιν απάντησε στη Σάλμα Χάγιεκ για τις λεσβιακές σκηνές και τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης

Ο Γουάινστιν απάντησε στη Σάλμα Χάγιεκ για τις λεσβιακές σκηνές και τις κατηγορίες σεξουαλικής παρενόχλησης Facebook Twitter
1

Ο παραγωγός Χάρβεϊ Γουάινστιν έσπασε τελικά τη σιωπή του και χθες αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι παρενόχλησε σεξουαλικά την ηθοποιό Σάλμα Χάγιεκ και πως την ανάγκασε να γυρίσει μια γυμνή σκηνή λεσβιακού σεξ για το φιλμ «Φρίντα».

Η δήλωση θεωρείται ιδιαίτερα αξιοσημείωτη καθώς θεωρείται η πρώτη φορά που ο παραγωγός απαντά απευθείας σε μια από τις εκατοντάδες επώνυμες καταγγελίες εναντίον του που έχουν γίνει από τον Οκτώβριο.

«Ο Γουάινστιν θεωρεί την Σάλμα Χάγιεκ πρώτης τάξεως ηθοποιό και της έδωσε ρόλους σε αρκετές από τις ταινίες του, μεταξύ των οποίων το «Once Upon a Time in Mexico», το «Dogma» και το «Studio 54». Ήταν πολύ περήφανος για το βραβείο Καλύτερης Ηθοποιίας στο φιλμ «Φρίντα» και συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο της«, αναφέρει η δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο δικηγόρος του.

«Ενώ η Τζένιφερ Λόπεζ ενδιαφέρθηκε να υποδυθεί την Φρίντα Κάλο και τότε ήταν μεγαλύτερο αστέρι, ο Γουάινστιν επικράτησε των άλλων  επενδυτών για να στηρίξει τη Σάλμα ως πρωταγωνίστρια. Η Miramax έβαλε τα μισά χρήματα και ο προϋπολογισμός ήταν πάνω από 12 εκατομμύρια. Όπως και στα περισσότερα έργα συνεργασίας, υπήρξε δημιουργική τριβή στη «Φρίντα», αλλά συνέβαλε στο να οδηγηθεί το έργο στην τελειότητα. Η ταινία έκανε άνοιγμα σε πολλές αίθουσες και υποστηρίχθηκε από μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια και έναν τεράστιο προϋπολογισμό», συνεχίζει η δήλωση του παραγωγού.

Ο κύριος Γουάινστιν δεν θυμάται να έχει πιέσει τη Σάλμα για να κάνει μια σκηνή σεξ με μια γυναίκα συμπρωταγωνίστριά της και δεν ήταν εκεί στα γυρίσματα. Ωστόσο, αυτό ήταν μέρος της ιστορίας, καθώς η Φρίντα Κάλο ήταν αμφιφυλόφιλη και η πιο σημαντική σεξουαλική σκηνή στην ταινία χορογραφήθηκε από την ίδια και τον Tζέφρεϊ Ρας. Το αρχικό μοναδικό φρύδι που χρησιμοποιήθηκε ήταν ένα ζήτημα, διότι αποσπούσε την προσοχή από όλες τις σκηνές. Οι ισχυρισμοί που κάνει η Σάλμα δεν είναι ακριβείς και άλλοι που είδαν τα γεγονότα έχουν διαφορετικό απολογισμό για το τι συνέβη.

Ο Εντ Νόρτον που ήταν τότε ο φίλος της Χάγιεκ εργάστηκε με τον Γουάινστιν για την επανεξέταση του σεναρίου στο Μεξικό και έκανε μια λαμπρή δουλειά με το σενάριο. Ο Γουάινστιν πολέμησε το WGA για να του δώσει κρέντιτς στην ταινία. Η προσπάθειά του ήταν ανεπιτυχής προς απογοήτευση όλων», καταλήγει η δήλωση

Με την ομολογία του κ. Weinstein, η άγρια συμπεριφορά του μετά την προβολή του «Frida» προκλήθηκε από την απογοήτευσή του στην περικοπή της ταινίας - και ένας λόγος που πήρε ένα σταθερό χέρι στην τελική επεξεργασία, παράλληλα με την πολύ εξειδικευμένη σκηνοθέτιδα Julie Taymor.

Μέσω μιας συγκλονιστικής εξομολόγησης στους New York Times, η Σάλμα Χάγιεκ κατηγόρησε δημοσίως τον Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική παρενόχληση.

Στο άρθρο της η διάσημη ηθοποιός αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την περίοδο που συνεργαζόταν με τον παραγωγό για την ταινία «Frida».

Σε αυτό εξηγεί πως αρχικά πάλεψε πολύ για να καταφέρει να δουλέψει με τον Γουάινστιν και πως τελικά, αν και αυτός συμφώνησε να πληρώσει τα δικαιώματα της ταινίας, παρόλο που η ίδια ήταν παραγωγός, συμφωνήθηκε αυτή να μην λάβει καμία αμοιβή για εκείνη τη δουλειά.

«Δεν είχα ιδέα πως είχε φτάσει η σειρά μου να πω όχι. Όχι στο να του ανοίγω την πόρτα ανά πάσα στιγμή μέσα στη νύχτα, σε κάθε ξενοδοχείο, σε κάθε τοποθεσία, όπου κι αν εμφανιζόταν απρόσκλητος, μεταξύ άλλων και σε ένα μέρος που γύριζα μια ταινία στην οποία δεν είχε καν ανάμιξη. Όχι στο να κάνω μπάνιο μαζί του. Όχι στο να τον αφήσω να παρακολουθεί ενώ κάνω εγώ μπάνιο. Όχι στο να μου κάνει μασάζ. Όχι στο να του κάνω στοματικό έρωτα. Όχι στο να γδυθώ με μια άλλη γυναίκα», λέει η Σάλμα Χάγιεκ.

Διαβάστε αναλυτικά όλη την καταγγελία της Σάλμα Χάγιεκ >>>

http://www.lifo.gr/now/people/172867

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια