Plus size μοντέλα δημοσίευσαν αρετουσάριστη φωτογραφία τους για να δείξουν πόσο αλλάζει το σώμα το Photoshop

Plus size μοντέλα δημοσίευσαν αρετουσάριστη φωτογραφία τους για να δείξουν πόσο αλλάζει το σώμα το Photoshop Facebook Twitter
Η πραγματική φωτογραφία των δύο κοριτσιών πριν το Photoshop.
5

Για πολλούς το Photoshop αποτελεί ένα «ύπουλο» εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως για να βελτιώνει τις γυναικείες φωτογραφίες, λειαίνοντας την κυτταρίτιδα, εξαφανίζοντας οποιαδήποτε «ελαττώματα» και μεγαλώνοντας συνήθως το thigh gap. Δύο Plus size μοντέλα αποφάσισαν να δείξουν έμπρακτα πόσο πολύ το Photoshop αλλοιώνει στην πραγματικότητα τα σώματα. 

Οι Diana Sirokai και Callie Thorpe δημοσίευσαν στο Instagram μια φωτογραφία τους που έχει υποστεί έντονο ρετουσάρισμα και στη συνέχεια, την ίδια χωρίς επεξεργασία- η διαφορά είναι τεράστια. 

«Καθόλου περίεργο που οι γυναίκες έχουν φορτωθεί με ανασφάλειες. Εδώ και χρόνια εκτιθέμεθα σε τέλεια επεξεργασμένες και συχνά αλλαγμένες εικόνες σε όλα τα μέσα ενημέρωσης. Παρόλο που το Photoshop έχει τη θέση του και χρειάζεται σε μερικά τμήματα της βιομηχανίας, αυτό είναι ακραίο όταν πρόκειται για ρετουσάρισμα. Δείχνει απλώς πόσο πολύ μπορούμε να τροποποιήσουμε τους εαυτούς μας», έγραψε στο μήνυμά της η Callie Thorpe. «Πιστεύω πως η Diana κι εγώ δείχνουμε τέλειες όπως ακριβώς είμαστε, δυο φίλες που χαμογελούν για μια φωτογραφία. Θέλουμε να δείξουμε στις γυναίκες πως είναι εντάξει να φαίνεσαι "φυσιολογική", να έχεις κυτταρίτιδα, ραγάδες και κοιλιά που δεν είναι επίπεδη και μαυρισμένη», πρόσθεσε. Κι έκλεισε το μήνυμά της καλώντας τις γυναίκες να νιώθουν καλά με το σώμα τους: «Να είστε ευτυχισμένοι με το ποιοι είστε και το σώμα σας». 


Τα δύο μοντέλα ζήτησαν στην επαγγελματία φωτογράφο Karina Poltavtceva να κάνει σκόπιμα Photoshop στις εικόνες τους για να δείξουν τον βαθμό που συμβαίνει το συγκεκριμένο φαινόμενο σε περιοδικά και διαφημίσεις. 

«Ο στόχος όλου αυτού ήταν να σας δείξουμε πώς τα περιοδικά και τα μέσα ενημέρωσης φτάνουν την επεξεργασία σε άλλα επίπεδα. Μοντέλα και celebrities δεν μοιάζουν καν με τον εαυτό τους. Ζούμε σε έναν τόσο ψεύτικο κόσμο, καιρός να επανέλθουμε στην πραγματικότητα», σχολίασε η Diana Sirokai. 

Why I choose to break the 'plus size fashion rules' new on calliethorpe.com Photo by @lydiahudgens

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Callie Thorpe (@calliethorpe) στις

@curvykate so excited for #CurvyCon This weekend ?

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη D I A N A S I R O K A I (@dianasirokai) στις

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Μουσική / Αναζητώντας την προφορική και μουσική παράδοση της Κέας

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Cycladic Identity», ιστορίες και παραμύθια του νησιού, οι μελωδιές Τζιωτών μουσικών, η προφορική παράδοση και η μυθολογία συγκεντρώθηκαν σε μια σειρά podcast που θα μπορεί κάθε επισκέπτης της Κέας να ακούσει ενώ περιηγείται σε πλατείες, μονοπάτια, παραλίες, στα δρομάκια της Ιουλίδας.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Πολιτισμός / The Cenci Family: Το ελληνικό θέατρο ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία και το τριπλό sold out του πρότζεκτ «The Artaud Diptych» την περασμένη άνοιξη στο THE TANK THEATER της Νέας Υόρκης, η διεθνής Ελληνίδα σκηνοθέτις Ιόλη Ανδρεάδη επιστρέφει με νέα παράσταση τον προσεχή Μάιο στο φημισμένο θέατρο του Μανχάταν, σκηνοθετώντας για πέμπτη συνεχή σεζόν στη σημαντικότερη θεατρική πόλη του κόσμου.
NEWSROOM
«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πολύ όμορφα κορίτσια, δεν έχουν να ζηλέψουν από καμία σωστού βάρους.Αλλά μήπως τελικά οδηγούμαστε στο άλλο άκρο, μιλάω σαν υπερβαρος, παιρνάμε υποσυνείδητα ένα πρότυπο μη υγιές ( μακροχρόνια).Τα 80 90 κιλά σε ένα γυναικείο κορμί και τα 90+ σε ένα ανδρικό, είναι ανυπέρβλητο βάρος για την καρδιά για την μετακίνηση μας και για διάφορα ενδοκρινολογικά ( νομίζω).
Τα κιλά που λες εξαρτώνται και από το ύψος, τη μυϊκή και τη λιπωδη μάζα κτλ.. Βέβαια μιλώντας για το μέσο άντρα και τη μέση γυναίκα ναι είναι αρκετά κιλά. Πάντως συμφωνώ ότι ως αντιστάθμιση του ως τώρα προτύπου προωθείται ένα μη υγιές μακροχρόνια πρότυπο. Όσο για το ενδροκρινολογικα φαντάζομαι αναφέρεσαι στο μεταβολικό σύνδρομο που προκαλείται, εκτός άλλων παραγόντων, και από παχυσαρκία /έλλειψη άσκησης άρα σωστά νομίζεις.
Τον διαβήτη ειχα κατά νου με τα ενδοκρινολογικά. Και την αυξημένη πιθανότητα απνοιών κλπ κλπ.Εννοείται αναφέρομαι για τον μέσο άντρα και γυναίκα, αν κι εγώ σωνομαι και λιγάκι λόγω του ειμαι βαρυκοκκαλος, χιχιχιχιχι