H Björk αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από «Δανό σκηνοθέτη»

H Björk αποκάλυψε ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από «Δανό σκηνοθέτη» Facebook Twitter
Όνομα δεν είπε, αλλά έχει δουλέψει μόνο με έναν και είναι διάσημος... H Μπγιορκ στο «Χορεύοντας στο σκοτάδι» του Λαρς φον Τρίερ
3

Η Ισλανδή τραγουδίστρια Björk αποκάλυψε στο λογαριασμό της στο Facebook ότι δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από Δανό σκηνοθέτη, χωρίς να αποκαλύψει το όνομά του, προφανώς όμως αναφέρεται στον Λαρς φον Τρίερ.

Με αφορμή τον κατακλυσμό καταγγελιών για τον παραγωγό του Χόλιγουντ Harvey Weinstein, η διάσημη τραγουδίστρια έγραψε ότι εμπνεύστηκε από αυτό το γεγονός για να μιλήσει για την εμπειρία της «με έναν Δανό σκηνοθέτη». Όνομα δεν ανέφερε, ωστόσο ο μόνος Δανός σκηνοθέτης με τον οποίο έχει δουλέψει είναι ο Λαρς φον Τρίερ, με τον οποίο συνεργάστηκε για την βραβευμένη με Χρυσό Φοίνικα ταινία «Dancer in the Dark» το 2002.

Η Björk αναφέρει στην ανάρτησή της ότι ήταν εξαιρετικά σαφές για εκείνη όταν μπήκε στο επάγγελμα των ηθοποιών ότι η παρενόχληση είναι ο κανόνας και πως δεκάδες άνθρωποι από το προσωπικό το επιτρέπουν και το ενθαρρύνουν.

«Έχω καταλάβει ότι είναι καθεστώς να μπορεί ένας σκηνοθέτης κατά βούληση να αγγίζει και να παρενοχλεί τις ηθοποιούς και οι "παραδόσεις" το επιτρέπουν», ανέφερε.

Γράφει επίσης ότι ο σκηνοθέτης αυτός την έκανε να θλίβεται και την τιμωρούσε, δημιουργώντας με την ομάδα του μια ψευδαίσθηση στην οποία την είχαν εγκλωβίσει, ως «τη δύσκολη». 

Η Björk υποστηρίζει ότι κατάφερε να συνέλθει με τα χρόνια, αλλά τονίζει ότι ανησυχεί για τις άλλες ηθοποιούς που δούλεψαν με αυτό τον σκηνοθέτη.

Και η απάντηση >>>

Πολιτισμός
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM
Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM