Μπορεί να έχει μπει στο στόχαστρο ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας μαζί -διαιτολόγοι, γυναικολόγοι, παθολόγοι, ακόμη και η NASA της έχουν ασκήσει δριμεία κριτική. Μπορεί να έχουν χαρακτηρίσει ανόητα και επικίνδυνα τα άρθρα που το site της, το "goop" προωθεί. Μπορεί τα προϊόντα πολυτελείας που πωλούνται μέσα από το ίδιο site να είναι απλησίαστα λόγω των εξωφρενικών τιμών τους, όμως, όλα τα παραπάνω δεν φαίνεται να απέτρεψαν τον εκδοτικό όμιλο Condé Nast από το να προτείνει στην Gwyneth Paltrow να συνεργαστούν για την έκδοση ενός περιοδικού. 

 

Το πρώτο τεύχος του "Goop" -γιατί περί αυτού πρόκειται- θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, στην επίσης εξωφρενική τιμή των 14,99 δολαρίων, επειδή όπως εξηγούν οι επικεφαλής του ομίλου θα είναι συλλεκτικό- και στο εξώφυλλο του θα ποζάρει, πιο τολμηρά όσο ποτέ τα τελευταία χρόνια, η γνωστή ηθοποιός. 

 

Για την ακρίβεια η Paltrow θα ποζάρει σχεδόν γυμνή, φορώντας μόνο το εσώρουχό της και βουτηγμένη από την κορφή μέχρι τα νύχια στη... λάσπη. Όπως γίνεται αντιληπτό, χωρίς κανείς να διαβάσει πλέον τις γνωστές απόψεις της ηθοποιού περί αποτοξίνωσης, το κεντρικό θέμα του τεύχους είναι αυτό. Με τη μόνη διαφορά ότι το "παρελθόν" με τα ατεκμηρίωτα άρθρα της (περί πετρών που τοποθετούνται στο αιδοίο και άλλων τέτοιων) έχουν κάνει ακόμη και γυναικεία online περιοδικά όπως το "The Cut" να την αντιμετωπίζουν με ειρωνεία.