Αντιδράσεις για την Κέιτ Γούινσλετ που υπερασπίστηκε τη συνεργασία της με Γούντι Άλεν και Ρομάν Πολάνσκι

Αντιδράσεις για την Κέιτ Γούινσλετ που υπερασπίστηκε τη συνεργασία της με Γούντι Άλεν και Ρομάν Πολάνσκι Facebook Twitter
3
Αντιδράσεις για την Κέιτ Γούινσλετ που υπερασπίστηκε τη συνεργασία της με Γούντι Άλεν και Ρομάν Πολάνσκι Facebook Twitter

Έντονη δυσαρέσκεια και αρκετές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις της Κέιτ Γουίνσλετ για τους Γούντι Άλεν και Ρομάν Πολάνσκι.

Η διάσημη ηθοποιός πρωταγωνιστεί μαζί με τον Τζάστιν Τιμπερλέικ στην τελευταία ταινία του Γούντι Άλεν «Wonder Wheel», που θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στους New York Times, μιλώντας για την νέα ταινία, έσπευσε να υπερασπιστεί την απόφασή της να συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη, παρά τα όσα λέγονται για εκείνον πως εμπλέκεται σε υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης. Παράλληλα υπερασπίστηκε και την συνεργασία της με τον επίσης αμφιλεγόμενο σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνκσι.

Το 1993, ο Γούντι Άλεν κατηγορήθηκε απ' την πρώην σύζυγό του, Μία Φάροου, ότι κακοποίησε σεξουαλικά την υιοθετημένη κόρη τους, Ντίλαν. Ο σκηνοθέτης αρνήθηκε επανειλημμένα τις κατηγορίες, αποδείξεις δεν υπήρξαν και δεν καταδικάστηκε ποτέ, αλλά το 2014 οι NYT δημοσίευσαν μια ανοικτή επιστολή της Ντίλαν, η οποία υποστήριζε πως είχε όντως κακοποιηθεί ενώ χαρακτήρισε τον Γούντι Άλεν «ζωντανή απόδειξη του τρόπου που η κοινωνία μας απογοητεύει τους επιζώντες των σεξουαλικών επιθέσεων και κακοποιήσεων». Ο σκηνοθέτης τής απάντησε μέσω μιας επίσης μακροσκελούς ανοικτής επιστολής, όπου απέρριπτε εκ νέου τις κατηγορίες. 

Αντιδράσεις για την Κέιτ Γούινσλετ που υπερασπίστηκε τη συνεργασία της με Γούντι Άλεν και Ρομάν Πολάνσκι Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την ταινία «Wonder Wheel», σε σκηνοθεσία Γούντι Άλεν.

Έκτοτε οι ταινίες του Γούντι Άλεν πυροδοτούν ακόμη μεγαλύτερη αντιπαράθεση. Πριν λίγο καιρό οι ηθοποιοί Έλ Φάνινγκ και Σελένα Γκόμεζ δέχθηκαν έντονη αρνητική κριτική όταν αποκαλύφθηκε πως υπέγραψαν για να συνεργαστούν με τον σκηνοθέτη σε μια επερχόμενη ταινία του. Όπως ακριβώς συνέβη και την περίπτωση της Κέιτ Γουίνσλετ, ειδικά μετά τις δηλώσεις της όταν ρωτήθηκε αν οι κατηγορίες εναντίον του Γούντι Άλεν την έκαναν να το ξανασκεφτεί.

«Εννοείται πως το σκέφτεσαι. Αλλά την ίδια στιγμή, δεν γνώριζα τον Γούντι Άλεν και δεν γνωρίζω επίσης τίποτα για την οικογένεια. Σαν ηθοποιός στην ταινία, απλώς πρέπει να απομακρυνθείς και να πεις, δεν ξέρω τίποτα, ειλικρινά, ούτε αν κάτι είναι αλήθεια ή ψέματα. Το σκέφτεσαι έτσι, το βάζεις στην άκρη και απλώς συνεργάζεσαι με αυτό το άτομα», σχολίασε η διάσημη ηθοποιός. «Ο Γούντι Άλεν είναι ένας καταπληκτικός σκηνοθέτης. Το ίδιο και ο Ρομάν Πολάνσκι. Ήταν πολύ ξεχωριστή εμπειρία η συνεργασία μου και με τους δύο, κι αυτή είναι η αλήθεια», συνέχισε. 

Ο Ρομάν Πολάνσκι, που σκηνοθέτησε την Γουίνσλετ στην ταινία «Carnage» του 2011, συνελήφθη το 1977 με την κατηγορία του βιασμού ενός 13χρονου κοριτσιού. 

Αντιδράσεις για την Κέιτ Γούινσλετ που υπερασπίστηκε τη συνεργασία της με Γούντι Άλεν και Ρομάν Πολάνσκι Facebook Twitter
Στιγμιότυπο από την ταινία «Carnage», που σκηνοθέτησε ο Ρομάν Πολάνσκι.

Οι δηλώσεις της Κέιτ Γούινσλετ πυροδότησαν ένα κύμα αρνητικών σχολίων στα social media, όπου χρήστες εξέφραζαν απογοήτευση αλλά και οργή απέναντί της. Και παρόλο που οι κατηγορίες εναντίον του Γούντι Άλεν δεν αποδείχθηκαν ποτέ στο δικαστήριο, πολλοί επεσήμαναν πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να τον υπερασπίζεται ή να συνεργάζεται μαζί του και πως είναι αδικαιολόγητη. 

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM