Εκπομπή στη Βρετανία αποκαλύπτει το δραματικό παρασκήνιο πίσω από την κηδεία της Νταϊάνα

Εκπομπή στη Βρετανία αποκαλύπτει το δραματικό παρασκήνιο πίσω από την κηδεία της Νταϊάνα Facebook Twitter
1

Οι δραματικές στιγμές που έζησε το παλάτι του Μπάκιγχαμ αμέσως μετά την είδηση του βίαιου θανάτου σε τροχαίο της Νταϊάνα, αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια αφιερωματικής τηλεοπτικής εκπομπής του "Channel 5". Μέχρι σήμερα, έχουν έρθει τα πάντα στο φως αναφορικά με τους δύο γιους που άφησε πίσω της η Λαίδη Ντι, ωστόσο, για πρώτη φορά έγιναν γνωστές λεπτομέρειες από τον τρόπο που το παλάτι για πρώτη φορά βρέθηκε σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, κυρίως, επειδή λίγοι γνώριζαν τον τρόπο που έπρεπε να χειριστούν τα δύο παιδιά του παλατιού, τον Ουίλιαμ και τον Χάρι. 

Σύμφωνα με την εκπομπή «Οι 7 μέρες που συγκλόνισαν τους Γουίνδσορ» τα προβληματικά σημεία σε ό,τι αφορά την κηδεία της Νταϊάνα ήταν πολλά. Πρώτον, στους διοργανωτές της τελετής είχε δοθεί από το παλάτι αυστηρή προθεσμία μίας εβδομάδας, για να φέρουν εις πέρας ένα γεγονός. Ήταν μοιραίο να δημιουργηθεί τρόμος στους ανθρώπους που ανέλαβαν αυτό το ρίσκο, καθώς ήταν γνωστό στους κύκλους του παλατιού ότι εκατομμύρια κόσμου που θα ήθελε να αποχαιρετίσει τη Νταϊάνα, θα μπορούσε να ρημάξει το Αββαείο του Γουέστμινστερ. Οι διοργανωτές είχαν δίκιο, καθώς εκείνη την ημέρα περισσότερα από 2 εκ. ανθρώπων και σε κλίμα απόλυτης συγκίνησης συνόδευσε τη Νταϊάνα στην τελευταία της κατοικία.  

Δεύτερον, το παλάτι είχε να διαχειριστεί το θέμα των δύο αγοριών που βρίσκονταν στο κάστρο του Μπαλμόραλ, ιδιωτική κατοικία της βασιλικής οικογένειας στην Σκωτία, για διακοπές, μαζί με τη γιαγιά τους, βασίλισσα Ελισάβετ. Στο άκουσμα της είδησης, στο παλάτι κατέφθασαν ψυχολόγοι και ειδικοί, τα παράθυρα σκεπάστηκαν με βαριές κουρτίνες και ειδικά καλύμματα, για να μην αντιληφθούν ο έφηβος Ουίλιαμ και ο μικρός Χάρι, την παρουσία δημοσιογράφων και φωτογράφων στους προαύλιους χώρους του παλατιού. Ραδιόφωνα και τηλεοράσεις κρύφτηκαν, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε κάτι από αυτό και να πληροφορηθούν την είδηση από εκεί. Όταν τακτοποιήθηκαν και αυτές οι εκκρεμότητες, απέμενε το να μάθουν τα παιδιά, ότι η μητέρά τους δεν υπήρχε πια στη ζωή. 

Την τραγική είδηση μετέφερε στα αγόρια η Ελισάβετ μαζί με τον πρίγκιπα Κάρολο, ο οποίος φοβόταν ότι τα παιδιά του θα τραυματιστούν για πάντα από αυτό το γεγονός και γι' αυτό επιχείρησε τα παιδιά να μάθουν μόνο το γεγονός, χωρίς λεπτομέρειες. Όπως αναφέρει η εκπομπή, η αντίδραση του μικρού τότε, Χάρι, ήταν να πέσει στα γόνατα, ικετεύοντας τον πατέρα του, να τον πάρει μαζί του στο Παρίσι, προκειμένου να συνοδεύσουν και οι δύο τη σορό της Νταϊάνα πίσω στην πατρίδα. Το επόμενο πρόβλημα, ήταν το ότι ο τότε 15χρονος πρίγκιπας Ουίλιαμ είχε σοκαριστεί τόσο που αρνείτο με κάθε τρόπο, τόσο να εμφανιστεί στην κηδεία της μητέρας του, όσο και να ακολουθήσει το φέρετρο της κατά τη διάρκεια της νεκρώσιμης ακολουθίας.

Αυτό ξεπεράστηκε, όπως αποκαλύπτεται στην εκπομπή, τόσο με την παρέμβαση του πρίγκιπα Κάρολου, όσο και με την τηλεφωνική παρέμβαση του πρίγκιπα Φίλιππου. Κατά το ίδιο τηλεοπτικό αφιέρωμα, αυτή πρέπει να ήταν και η μεγαλύτερη εσωτερική -και οικογενειακή κρίση- που είχε ποτέ να διαχειριστεί το παλάτι, τόσο λόγω της λαοφιλούς προσωπικότητας της Νταϊάνα, όσο και λόγω της εμπλοκής, από την πρώτη στιγμή, των media στην υπόθεση του θανάτου της. 

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ήμουν στη θέςη τους πανω κατω την ίδια χρονική περίοδο ! είτε εισαι πρίγκιπας είτε κοινός θνητός το να διαχειριστείς κ να αποδεχτείς τον ξαφνικό θάνατο των γονιών σου σε αυτη την τρυφερή ηλικία ειναι πραγματικά δυσκολο !