Φουντώνουν ξανά οι θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν την Avril Lavigne να είναι νεκρή

Φουντώνουν ξανά οι θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν την Avril Lavigne να είναι νεκρή Facebook Twitter
8

Η θεωρία συνωμοσίας πως η Καναδή τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Avril Lavigne είναι νεκρή και έχει αντικατασταθεί από σωσία έκανε και πάλι την εμφάνισή της στο διαδίκτυο, στην επέτειο συμπλήρωσης 15 χρονών από την κυκλοφορία της μεγάλης της επιτυχίας «Complicated».

Αφορμή για την αναζωπύρωση των φημών στάθηκε η ανάρτηση ενός χρήστη του Twiter που ισχυρίζεται πως είναι 17χρονος μαθητής λυκείου, ο οποίος ανέλυσε τον ισχυρισμό του σε ένα thread, μαζεύοντας συνολικά πάνω από 250.000 likes και retweets. 

Σύμφωνα λοιπόν με το thread η διάσημη τραγουδίστρια έχει αυτοκτονήσει από το 2003 εξαιτίας του βάρους της διασημότητας και του θανάτου του παππού της.

Η θεωρία συνεχίζει πως επειδή ο «υποτιθέμενος θάνατος» της Lavigne σημειώθηκε στο απώγειο της καριέρας της, η δισκογραφική της εταιρία προσέλαβε μια σωσία με το όνομα Melissa Vandella.

Οι ίδιες φήμες θέλουν μάλιστα τη Vandella να είχε προσληφθεί από πριν ώστε να ποζάρει ως Lavigne για τους παπαράτσι.

Έτσι, σύμφωνα με τους συνωμοσιολόγους, εξηγείται και η μεγάλη στροφή στην δημόσια εικόνα της Lavigne, που από το 2004 και μετά ξεκίνησε να ντύνεται πιο θηλυκά και η μουσική της πέρασε από το rock σε πιο ανάλαφρη pop.

Η παραπάνω θεωρία έχει επανέλθει στο προσκήνιο πολλές φορές τα τελευταία χρόνια, μαζί με μια άλλη ακόμα φήμη σύμφωνα με την οποία η Lavigne είχε σκοτωθεί σε ατύχημα με snowboard.

Οι υποστηρικτές των θεωριών στηρίζουν τους ισχυρισμούς τους με διάφορες «αποδείξεις» μέσα από φωτογραφίες της Lavigne υποστηρίζοντας πως υπάρχουν «διαφορές» στα εκ γενετής σημάδια, τα τατουάζ και τις ελιές της τραγουδίστριας καθώς και αλλαγές στο σχήμα της μύτης και του σαγονιού. Ενώ άλλοι αναφέρουν την ύπαρξη μιας φωτογραφίας με την λέξη Melissa γραμμένη στο χέρι της.

Ένα Βραζιλιάνικο blog, το Avril Esta Morta (σ.σ. Η Avril είναι νεκρή), είχε αναφερθεί πριν από μερικά χρόνια και αυτό στον υποτιθέμενο θάνατο της τραγουδίστριας υποστηρίζοντας τη θεωρία του με βάση διάφορα χαρακτηριστικά του δέρματος της. Σύμφωνα με τον συντάκτη του BuzzFeed, Ryan Broderick, το site είχε σκοπό «να αποδείξει πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσεις μια μεγάλη ιντερνετική συνωμοσία».  

Το τελευταίο tweet της Lavigne που είναι ενεργή στα social media είναι μια φωτογραφία που ανέβασε στις 14 Μαΐου ενόψει της παγκόσμιας μέρας της μητέρας. Μια από τις top απαντήσεις στην φωτογραφία ήταν το: «Χαρούμενη μέρα της μητέρας, Melissa».  

Με πληροφορίες από bbc.com και dailymail.co.uk

Πολιτισμός
8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM