Η Μπέλα Χαντίντ δηλώνει περήφανη Μουσουλμάνα και μιλά για τον πατέρα της που ήταν πρόσφυγας

Η Μπέλα Χαντίντ δηλώνει περήφανη Μουσουλμάνα και μιλά για τον πατέρα της που ήταν πρόσφυγας Facebook Twitter
5

Για τη θρησκεία, την πίστη της στο Ισλάμ αλλά και την εμπειρία του πατέρα της που ήταν κάποτε πρόσφυγας μίλησε σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της το διάσημο μοντέλο Μπέλα Χαντίντ, που μέχρι σήμερα δεν είχε επιβεβαιώσει ποτέ δημοσίως το θρήσκευμά της.

Η Μπέλα, η μεγαλύτερη αδερφή της, Τζίτζι, και ο αδερφός της, Ανουάρ, είμαι μισοί Ολλανδοί μισοί Παλαιστίνιοι και παιδιά της Γιολάντα - σταρ ενός ριάλιτι σόου- και του Μοχάμεντ Χαντίντ, ενός μεγιστάνα στην αγορά ακινήτων με περιουσία που ξεπερνά τα 200 εκατ. δολάρια. Ο πατέρας τους γεννήθηκε στη Ναζαρέτ και έζησε και την Συρία και στο Λίβανο πριν μεταναστεύσει στις ΗΠΑ σε ηλικία 14 ετών. 

«Ήταν ανέκαθεν θρήσκος και πάντα προσευχόταν μαζί μας. Είμαι περήφανη που είμαι Μουσουλμάνα», λέει η Μπέλα στη συνέντευξή της στο περιοδικό Porter, στην οποία και τονίζει το πόσο μεγάλο ρόλο έπαιζε στην αναγωγή της η κληρονομιά του πατέρα της. 


Όταν ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε για πρώτη φορά το αντιμεταναστευτικό του διάταγμα τον Ιανουάριο που απαγόρευε τότε προσωρινά την είσοδο στη χώρα σε υπηκόους επτά χωρών, οι δύο διάσημε αδερφές ήταν ανάμεσα σε όσους διαμαρτυρήθηκαν έντονα. Οι Μπέλα και Τζίτζι είχαν συμμετάσχει μάλιστα και στην πορεία διαμαρτυρίας «No Ban No Wall» που είχε γίνει στη Ν. Υόρκη, μαζί με συγγενείς και φίλους, κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Είμαστε όλοι άνθρωποι». «Ο πατέρας μου ήταν πρόσφυγας όταν πρωτοήρθε στην Αμερική, οπότε όλο αυτό είναι πολύ κοντά σε μένα και τα αδέρφια μου», είχε πει τότε η Μπέλα.

Το διάσημο μοντέλο έχει μιλήσει ξανά παλιότερα για την απόφασή της να συμμετάσχει την διαμαρτυρία, εξηγώντας πως το «ποικιλόμορφο παρελθόν« της την έχει διδάξει πως όλοι οι άνθρωποι «αξίζουν σεβασμό και καλοσύνη». «Δεν θα έπρεπε να συμπεριφερόμαστε στους ανθρώπους σαν να μην τους αξίζει καλοσύνη απλώς και μόνο λόγω της εθνικότητάς τους. Δεν είναι σωστό. Κι αυτό το μήνυμα -να είσαι συμπονετικός όποτε είναι δυνατόν- είναι τόσο σημαντικό για εμένα», είχε πει κάποτε σε συνέντευξή της στο Elle.

Πολιτισμός
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»

Πολιτισμός / «Αγαπούσε τα Λουλούδια Περισσότερο»: Η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ κάνει πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη

Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Tribeca, και συγκεκριμένα στο τμήμα “Escape from Tribeca” που φιλοξενεί τις πιο ιδιαίτερες και αταξινόμητες δουλειές δημιουργών απ’ όλο τον κόσμο, θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της η δεύτερη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Βεσλεμέ.
NEWSROOM
Γιορτή Βιβλίου 2024

Πολιτισμός / Η γιορτή Βιβλίου επιστρέφει στο Μουσείο Μπενάκη

Το bazaar βιβλίου θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 στο ισόγειο του κτιρίου Πειραιώς 138, μαζί με παρουσιάσεις βιβλίων και δωρεάν ξεναγήσεις στις εκθέσεις. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.
NEWSROOM
Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει.

Πολιτισμός / Ένα οργιαστικό ανοιξιάτικο σκηνικό από την Ελένη Κανελλοπούλου στη Βιτρίνα της Κριεζώτου

Tην Πέμπτη 18 Απριλίου στις 19:00, το Πωλητήριο της Πινακοθήκης Γκίκα παρουσιάζει τριαντάφυλλα, παπαρούνες και λεμόνια που μπλέκουν με φυλλώματα πάνω στον πηλό στο πλαίσιο της σειράς παρουσιάσεων «Η Βιτρίνα της Κριεζώτου. Ένας καλλιτέχνης προτείνει».
NEWSROOM
Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
αν αυτή είναι μουσουλμάνα εγώ είμαι αστροναύτης...ζεί μια ζωή με όλη την ελευθερία του δυτικού πολιτισμού και δηλωνει περήφανη που είναι μουσουλμάνα γιαλαντζί??? που είναι η μπούργκα? η κλειτοριδεκτομή? ο γάμος με μεσήλικα σε τρυφερή ηλικία? το ξύλο και η γενικότερη κακοποίηση? η απόλυτη υποβάθμιση μόνο κ μόνο επειδή είναι γυναίκα?? ακόμα κ ο πατέρας της έχει δηλώσει ότι δεν είναι τόσο θρήσκος... γτ δε μας λέει πόσα πήρε για να κάνει τη δήλωση??? αυτές οι μοντέλες και οι celebrities πληρώνονται αδρά ακόμα και για να κρατήσουν ένα αναψυκτικό....το ότι δυτικές πετυχημένες γυναίκες οι οποίες δεν έχουν ζήσει ποτέ σαν τη μέση μουσουλμάνα, δηλώνουν ότι είναι οκ να είσαι γυναίκα και πιστή στο ισλάμ με ξεπερνά...κάτι σαν τις γυναίκες χρυσαυγούλες δλδ!
Κι εσένα πού είναι η Ιερά εξέταση; Πού είναι η σφαγή των αθώων στην Αφρική με σκοπό τον εκχριστιανισμό τους; Των Ινδιάνων στην Αμερική; Των Αβορίγινων στην Αυστραλία; Φέρτε μια κολύμπα να σε βουτήξω να φύγουν τα κρίματά σου..
Δεν μπορεις να χρεωνεις την ιερα εξεταση αδιακριτως σε ολους τους χριστιανους,διοτι υπηρξε μετα το σχισμα και δεν αφορα τους ορθόδοξους.Οπως δεν αφορα στην πιστη του κανενα χριστιανο το γεγονος οτι και προ σχισματος καποιοι χρησιμοποιησαν το χρηστιανισμο ως δουρειο ιππο για γεωπολιτικους σκοπους.Βρες μου μια αναλογη φράση του ''αγαπατε αλληλους'' στη μουσουλμανικη θρησκεια,να το μάθω και εγω.
Εσύ δεν περιγράφεις το μέσο Μουσουλμάνο, αλλά το μέσο φονταμενταλιστή (ασχέτου θρησκείας). Όσο για την κλειτοριδεκτομή πραγματοποείται σε συγκεκριμένες μουσουλμανικές χώρες και σχετίζεται με προ-ισλαμικά έθιμα. Και στη Νιγηρία το κάνει η Χριστιανική κοινότητα... Όχι ότι δεν έχουν θέματα οι μουσουλμανικές χώρες, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις όλοι να βιώνουν την ίδια θρησκεία με τον ακριβώς ίδιο τρόπο.
Οτι να ναι πρωτον περηφανη μουσουλαμανα επειδη ζει στην αμερικη αλλα ενα πραγμα μου τη σπαει οταν βγαινουν και κανουν πορειες για ανοητα πραγματα καναν πορεια για τα γυναικεια δικαιωματα και δεν ειπαν τιποτα για τα δικαιωματα γυναικων στην Μεση Ανατολη αλλα σημερα με το hashtag #EqualWageGap(που ειναι και μυθος) τα λυνουν ολα ειδικα για ενα διαταγμα το οοποιο αποκαλεσαν ρατσιστικο επειδη απετρεψε την εισοδο σε παρανομους μεταναστες ενω σε αυτο το νομοσχεδιο δεν βρισκοταν καν η Ινδονησια η χωρα με τους περισσοτερους μουσουλμανους