Forbes: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι και φέτος ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου

Forbes: Ο Μπιλ Γκέιτς είναι και φέτος ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου Facebook Twitter
1

Ο συνιδρυτής Microsoft Μπιλ Γκέιτς παραμένει για 4η συνεχόμενη χρονιά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με περιουσία που υπολογίζετια στα , σύμφωνα με την κατάταξη του Forbes που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Στη 2η θέση ακολουθεί ο Αμερικανός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, με περιουσία που υπολογίζεται σε 75,6 δισεκ. δολάρια. Ο γκουρού των χρηματοοικονομικών που έκανε περιουσία ως επικεφαλής της εταιρείας χαρτοφυλακίου Berkshire Hathaway, πήρε τη θέση του Ισπανού Αμάνθιο Ορτέγα, ιδρυτή της επιχείρησης υφαντουργίας Inditex και της κύριας μάρκας του ομίλου, της Zara.

Μεγάλος κερδισμένος της λίστας, ο ιδιοκτήτης και διευθύνοντας σύμβουλος της Amazon, Τζεφ Μπέζος. Ο Αμερικανός μεγιστάνας αύξησε την προσωπική του περιουσία κατά 61% μέσα σε μόλις έναν χρόνο, περιουσία που φτάνει πλέον τα 72,8 δισ. δολάρια.

Άλλη αξιοσημείωτη άνοδος είναι αυτή του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου και ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ, που μόλις στα 32 του βρίσκεται τώρα επικεφαλής μιας περιουσίας 56 δισεκ. δολαρίων, γεγονός που τον τοποθετεί στην πέμπτη θέση της κατάταξης.

Εκτός από τις νέες περιουσίες των επικεφαλής των ιντερνετικών κολοσσών, ο μοναδικός που διατάραξε κάπως την ιεραρχία είναι ο Γάλλος Μπερνάρ Αρνό, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH, ο οποίος περνά από την 14η στην 11η θέση.

Η περιουσία του αυξήθηκε κατά 22% μέσα σε μια χρονιά, στα 41,5 δισεκ. δολάρια. Προηγείται τώρα της συμπατριώτισσάς του Λιλιάν Μπετανκούρ, κληρονόμο της αυτοκρατορίας των καλλυντικών L' Oreal, με 39,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ο Τζεφ Μπέζος και οι συνιδρυτές ενός άλλου γίγαντα του Ίντερνετ, της Google, Λάρι Πέιτζ και Σέρτζι Μπριν είναι οι μόνοι μεταξύ των είκοσι πρώτων της κατάταξης που έχουν ηλικία μικρότερη των 60 ετών.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια