Ο Λάγκερφελντ αποκαλεί «φτηνή» την Μέριλ Στριπ και την κατηγορεί πως ζήτησε χρήματα για να φορέσει μια τουαλέτα Chanel στα Όσκαρ

Ο Λάγκερφελντ αποκαλεί «φτηνή» την Μέριλ Στριπ και την κατηγορεί πως ζήτησε χρήματα για να φορέσει μια τουαλέτα Chanel στα Όσκαρ Facebook Twitter
14
Ο Λάγκερφελντ αποκαλεί «φτηνή» την Μέριλ Στριπ και την κατηγορεί πως ζήτησε χρήματα για να φορέσει μια τουαλέτα Chanel στα Όσκαρ Facebook Twitter

Ένας «πόλεμος» μεταξύ του Χόλιγουντ και της μόδας ξεσπά λίγο πριν τα Όσκαρ μετά από δηλώσεις που έγιναν από τον ισχυρό άντρα του οίκου Chanel εναντίον της κορυφαίας ηθοποιού Μέριλ Στριπ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του WWD και δηλώσεις του Καρλ Λάγκερφελντ, η διάσημη ηθοποιός θα εμφανιζόταν με ένα εντυπωσιακό φόρεμα του οίκου Chanel στην τελετή απονομής των Όσκαρ την Κυριακή το βράδυ, αλλά υπήρξαν οικονομικές απαιτήσεις από το επιτελείο της που τελικά δεν έγινα δεκτές από το σχεδιαστή.

Ο Λάγκερφελντ δήλωσε πως το δημιουργικό τιμ του ετοίμαζε ένα κεντημένο, γκρι μεταξωτό φόρεμα από την πιο πρόσφατη συλλογή υψηλής ραπτικής του οίκου. Το φόρεμα είχε ζητηθεί από την Στριπ, η οποία όμως ήθελε να γίνει μια προσαρμογή του σχεδιασμού για να έχει λιγότερο βαθύ ντεκολτέ, κάτι το οποίο συμφωνήθηκε και είχε αρχίσει να γίνεται.

Με τις εργασίες για το φόρεμα να είναι σε εξέλιξη στο ατελιέ της Chanel, από το στρατόπεδο της Στριπ, δόθηκε λίγο πριν την παράδοση του φορέματος η εντολή να σταματήσουν.«Έκανα ένα σκίτσο, και αρχίσαμε να φτιάχνουμε το φόρεμα», είπε ο σχεδιαστής στο WWD. Ο Λάγκερφελντ ανέφερε πως λίγες μέρες αργότερα, με ένα τηλεφώνημα από ένα μέλος του επιτελείου της Στριπ ενημερώθηκε να μη συνεχίσει με το φόρεμα γιατί βρέθηκε ένας σχεδιαστής που θα πλήρωνε (σ.σ. την ηθοποιό για να φορέσει δικό του ρούχο).

Ο Λάγκερφελντ αποκαλεί «φτηνή» την Μέριλ Στριπ και την κατηγορεί πως ζήτησε χρήματα για να φορέσει μια τουαλέτα Chanel στα Όσκαρ Facebook Twitter

«Η Chanel», σημείωσε ο σχεδιαστής, «έχει ως πολιτική να μην πληρώνει διασημότητες για να φορέσουν τα ρούχα του οίκου, προφανώς ακόμη και αν πρόκειται για μια από τις σπουδαιότερες εν ζωή ηθοποιούς».

«Αφού θα της κάναμε δώρο ένα φόρεμα αξίας 100.000 δολαρίων, ανακαλύψαμε πως θα έπρεπε να πληρώσουμε για να το φορέσει. Μπορούμε να δώσουμε φορέματα, να φτιάξουμε φορέματα, αλλά εμείς δεν πληρώνουμε για να φορεθούν», είπε ο σχεδιαστής.

Όσο για το φόρεμα που τελικά δεν θα φορεθεί στο θέατρο Dolby την Κυριακή το βράδυ, ο σχεδιαστής είπε πως η Στριπ μπορεί να το κρατήσει λόγω του μεγέθους του και πρόσθεσε «Είναι υψηλής ραπτικής. Είναι τέλειο για εκείνη».

Κρατώντας την πιο «φαρμακερή» δήλωσή του για το τέλος, ο σχεδιαστής είπε πως είναι απογοητευμένος και πως η Στριπ είναι «Μια ηθοποιός ιδιοφυΐα, αλλά φτηνή επίσης. Δεν είναι;».

Λίγες ώρες αργότερα, εκπρόσωποι της ηθοποιού έσπευσαν με μια λιτή δήλωση στο «The Hollywood Reporter» να διαψεύσουν τις δηλώσεις του σχεδιαστή και είπαν πως είναι πολιτική της ηθοποιού να μην δέχεται αμοιβές για να φορέσει ένα ρούχο σχεδιαστή στο κόκκινο χαλί. Ωστόσο δεν έδωσαν περαιτέρω διευκρινήσεις και από τον οίκο Chanel δεν έχει ακόμη υπάρξει ανταπάντηση.

Πολιτισμός
14

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Πολιτισμός / Το βιβλίο της Ανί Ερνό «Η εμμονή» είναι μια μικρή εποποιία της ζήλειας

Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς κυκλοφόρησαν από το Μεταίχμιο δύο βιβλία της πολυδιαβασμένης στην Ελλάδα και στη Γαλλία Ανί Ερνό (Anni Ernaux, Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), σε μετάφραση Ρίτας Κολαΐτη
NEWSROOM