Πέθανε η ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια του Star Wars

Πέθανε η ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια του Star Wars Facebook Twitter
8

H αμερικανίδα ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια στη σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας Star Wars, πέθανε σήμερα στα 60 της. Την Παραμονή των Χριστουγέννων υπέστη σοβαρή καρδιακή κρίση και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση.

Η 60χρονη ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ επέβαινε σε αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Λονδίνο - Λος Άντζελες και επιβάτες της χορήγησαν τις πρώτες βοήθειες καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης. Την ίδια μέρα, ο αδελφός της, Τοντ Φίσερ, δήλωσε στο περιοδικό The Hollywood Reporter ότι η ηθοποιός βγήκε από το τμήμα εκτάκτων περιστατικών και ότι η κατάστασή της έχει σταθεροποιηθεί, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το περιστατικό σημειώθηκε 15 λεπτά πριν από την προσγείωση του αεροσκάφους στο Λος Άντζελες.

Πέθανε η ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια του Star Wars Facebook Twitter
 

Τελικά η καρδιά της δεν άντεξε και ο εκπρόσωπος της οικογένειά της ανακοίνωσε: «Με μεγάλη θλίψη η Billie Lourd επιβεβαιώνει ότι η πολυαγαπημένη της μητέρα Carrie Fisher πέθανε στις 8:55 το πρωί. Την αγαπούσε όλος ο κόσμος και θα μας λείψει τρομερά.» 

Η Φίσερ ήταν η κόρη της Χολυγουντιανής ηθοποιού Ντέμπι Ρέινολντς και του τραγουδιστή Έντι Φίσερ.

Τον περασμένο μήνα, είχε αποκαλύψει πως κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας "Πόλεμος των Άστρων" διατηρούσε δεσμό με τον συμπρωταγωνιστή της Χάρισον Φορντ.

  

Η γνωστή ηθοποιός αποκάλυψε το μυστικό που κράτησε επτασφράγιστο επί 40 χρόνια σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό People για την προώθηση των απομνημονευμάτων της που καταγράφονται στο βιβλίο «The Princess Diarist». Το βιβλίο βασίζεται στο ημερολόγιο που κρατούσε την εποχή εκείνη η Φίσερ και λέγεται ότι περιέχει λεπτομέρειες από τα παρασκήνια των γυρισμάτων του Star Wars.

Η ίδια υποστήριξε ότι η σχέση της με τον Χάρισον Φορντ κράτησε τρεις μήνες: ξεκίνησε και τελείωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της πρώτης ταινίας, το 1976, όπου εκείνη έπαιζε την πριγκίπισσα Λέια και εκείνος τον Χαν Σόλο. «Ήταν πολύ έντονο. Ήμασταν ο Χαν και η Λέια τις καθημερινές και η Κάρι με τον Χάρισον το Σαββατοκύριακο», είπε η 60χρονη ηθοποιός.

Πέθανε η ηθοποιός Κάρι Φίσερ, η Πριγκίπισσα Λέια του Star Wars Facebook Twitter

Ο Χάρισον Φορντ, που τότε ήταν παντρεμένος με την πρώτη σύζυγό του, δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο. Η Φίσερ διευκρίνισε ότι έχει στείλει ένα αντίτυπο του βιβλίου της στον ηθοποιό, που είναι γνωστό ότι προσπαθεί να διαφυλάξει με κάθε τρόπο την ιδιωτική ζωή του. Οι δυο τους ξαναβρέθηκαν στα πλατό πρόσφατα, στα γυρίσματα της ταινίας «Ο Πόλεμος των Άστρων: Η Δύναμη Ξυπνά».

Πολιτισμός
8

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάχη για τον «Δαβιδ» του Μιχαήλ Άγγελου: Η ελευθερία της έκφρασης ενάντια στην προστασία της αξιοπρέπειας

Πολιτισμός / Ο «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου και η ελευθερία της έκφρασης κόντρα στην προστασία των καλλιτεχνικών θησαυρών

Στη Φλωρεντία, η Galleria dell'Accademia υπερασπίζεται τον Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου, ένα αριστούργημα του 1504, από απαξιωτικές και μη εξουσιοδοτημένες εμπορικές χρήσεις
NEWSROOM
Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM

σχόλια

7 σχόλια