ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ο George Michael δώριζε τεράστια ποσά σε φιλανθρωπίες βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους αλλά δεν ήθελε ποτέ να μαθευτεί

Ο George Michael δώριζε τεράστια ποσά σε φιλανθρωπίες βοηθώντας χιλιάδες ανθρώπους αλλά δεν ήθελε ποτέ να μαθευτεί Facebook Twitter
2


Η ιδιωτική ζωή του George Michael, ο θάνατος του οποίου έχει συγκλονίσει φίλους και θαυμαστές του σε ολόκληρο τον κόσμο, κέντριζε ανέκαθεν το ενδιαφέρον των μέσων ενημέρωσης. Ωστόσο η φιλανθρωπική του δράση δεν ήταν τόσο ευρέως γνωστή καθώς ο ίδιος προτιμούσε να βοηθά, προσφέρονταν μεγάλα χρηματικά ποσά, χωρίς να ταυτόχρονα να το γνωστοποιεί. 

Τις τελευταίες ώρες πολλοί άνθρωποι μπήκαν στη διαδικασία να αποκαλύψουν διάφορες, σχετικά άγνωστες μέχρι σήμερα, ιστορίες για τις γενναιόδωρες, συχνά αυθόρμητες, πράξεις καλοσύνης του γνωστού τραγουδιστή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο George Michael πολύ συχνά κρατούσε στην άκρη εισιτήρια συναυλιών του για ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Αγγλίας και μια φορά έδωσε μια ολόκληρη συναυλία δωρεάν για το προσωπικό ενός νοσοκομείου προκειμένου να τους ευχαριστήσει για την φροντίδα που παρείχαν στην μητέρα του στο παρελθόν. Ο τραγουδιστής και ακτιβιστής Billy Bragg λέει: «Η στήριξή του στην κοινότητα LGBTQ, στην NHS και τους ανθρακωρύχους χαρακτηρίζουν τον george Michael τόσο ακτιβιστή όσο και σπουδαίο καλλιτέχνη».


H ιδρύτρια και πρόεδρος της υπηρεσίας Childline, που προσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση σε παιδιά που έχουν ανάγκη στη Μεγάλη Βρετανία, αποκάλυψε πως ο George Michael τούς είχε δωρίσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του single του «Jesus to a Child» (1996). «Χάρη στα εκατομμύρια που μας δώρισε, εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά πήραν την βοήθεια που χρειάζονται» λέει η Dame Esther Rantzen. 

Επίσης, ο George Michael, που είχε χάσει τον σύντροφό του Anselmo Feleppa από Aids το 1993, στήριξε οικονομικά για πολλά χρόνια και το Terrence Higgins Trust, της κυριότερης βρετανικής ένωσης που ασχολείται με τον ιό HIV και το AIDS, λέει η Jane Barron από την συγκεκριμένη φιλανθρωπική εταιρεία.

Συγκαταλέγεται δε και τους σταρ που συμμετείχαν στο αρχικό single της Band Aid «Do They Know It's Christmas?», που πούλησε περισσότερα από 2 εκατομμύρια αντίτυπα σε ολόκληρο τον κόσμο συγκεντρώνοντας πάνω από 19 εκατομμύρια λίρες για την ανακούφιση της πείνας στην Αιθιοπία. Επίσης έχει δωρίσει τα δικαιώματα εκμετάλλευσης του τραγουδιού «Last Christmas/Everything She Wants» για τον ίδιο σκοπό, ενώ τα κέρδη από το «Don't Let the Sun Go Down on Me» πήγαν στο London Lighthouse και την φιλανθρωπική οργάνωση για τα παιδιά Rainbow Trust. 

Μια ιστορία όμως που έγινε σήμερα γνωστή και έχει προκαλέσει μεγάλη συγκίνηση στους θαυμαστές του, δίνοντάς τους ακόμη έναν λόγο για τον λατρεύουν, είναι όταν επικοινώνησε με μια γυναίκα που είχε εμφανιστεί στην εκπομπή «Deal or No Deal» για να της δώσει τα χρήματα που χρειαζόταν για εξωσωματική γονιμοποίηση. Το περιστατικό αποκάλυψε ο τηλεπαρουσιαστής Richard Osman μέσω Twitter: 

Η συγγραφέας και δημοσιογράφος Sali Hughes αποκάλυψε από την πλευρά της πως κάποτε ο George Michael έχει δώσει φιλοδώρημα σε μία σερβιτόρα 5.000 λίρες «επειδή σπούδαζε νοσοκόμος και είχε χρέη». Λέγεται πως άφησε την επιταγή, με εντολή να της δοθεί όταν αυτός θα είχε φύγει από το μαγαζί. 

Η ηθοποιός Emilyne Mondo έγραψε πως ο γνωστός τραγουδιστής βοηθούσε επίσης εθελοντικά σε ένα καταφύγιο αστέγων, αλλά είχε ζητήσει να μην δημοσιοποιηθεί η πράξη του. 

Τέλος, είχε αγοράσει κάποτε το πιάνο που χρησιμοποίησε ο John Lennon για να συνθέσει το τραγούδι «Imagine» για 4.1 εκατομμύρια λίρες από έναν ιδιώτη συλλέκτη το 2000. Στη συνέχεια το δώρισε στο μουσείο Beatles Story στο Liverpool, όπου βρισκόταν παλιότερα αλλά δανεικό, ώστε να μείνει για πάντα στην γενέτειρα του Joh Lennon, λέγοντας πως δεν ήταν κάτι που «πρέπει να βρίσκεται σε κάποια αποθήκη ή κάπου φυλαγμένο, αλλά πρέπει να το βλέπει ο κόσμος».

* Mε πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
2

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM
Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα την επιλογή του νέου διευθυντή

Πολιτισμός / Βρετανικό Μουσείο: Ο Ρίσι Σούνακ προσπάθησε να παρέμβει παράτυπα στην επιλογή του νέου διευθυντή

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου και πρώην υπουργός οικονομικών της χώρας επί κυβέρνησης Ντέιβιντ Κάμερον, Τζορτζ Όσμπορν, αρνήθηκε κατηγορηματικά να ικανοποιήσει το παράτυπο αυτό αίτημα του Ρίσι Σούνακ
NEWSROOM