Forbes: O Μάικλ Τζάκσον παραμένει και φέτος ο πιο κερδοφόρος μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν πεθάνει

Forbes: O Μάικλ Τζάκσον παραμένει και φέτος ο πιο κερδοφόρος μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν πεθάνει Facebook Twitter
O Michael Jackson τραγουδά στο Super Bowl X XVII του 1993 ( Getty Images)
0


Στην κορυφή της ετήσιας λίστας του Forbes με τους πιο κερδοφόρους εκλιπόντες διάσημους βρίσκεται και φέτος ο Mάικλ Τζάκσον. Ο "Βασιλιάς" της ποπ κατακτά την πρωτιά για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, αφήνοντας πίσω και με διαφορά μουσικούς όπως ο Πρινς και ο Ντέιβιντ Μπάουι που πέθαναν νωρίτερα αυτήν την χρονιά.


Ο Τζάκσον, ο οποίος πέθανε το 2009, συγκέντρωσε κέρδη 825 εκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία για το διάστημα 12 μηνών έως την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του περιοδικού Forbes.

To ποσό αυτό προκύπτει κυρίως από την πώληση έναντι 750 εκατομμυρίων δολαρίων του μεριδίου του καλλιτέχνη στον κατάλογο μουσικών εκδόσεων της Sony/ATV, που περιλαμβάνει τα δικαιώματα πολλών τραγουδιών των Beatles, στη Sony Corp.


Οι πωλήσεις των δίσκων του Πρινς κατέγραψαν μεγάλη άνοδο μετά τον θάνατό του μουσικού τον Απρίλιο. Το Forbes τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση με τα κέρδη του να υπολογίζονται σε 25 εκατομμύρια δολάρια, ακριβώς κάτω από τον Έλβις Πρίσλεϊ με 27 εκατομμύρια δολάρια.


Ο Ντέιβιντ Μπάουι, του οποίου ο αιφνίδιος θάνατος από καρκίνο τον Ιανουάριο ήρθε λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία ενός νέου δίσκου, προηγείται τόσο του Πρίσλεϊ όσο και του Τζάκσον στις πωλήσεις άλμπουμ και τραγουδιών το 2016, ωστόσο τα συνολικά κέρδη του Βρετανού τραγουδιστή ήταν συγκριτικά μικρά, στα 10,5 εκατομμύρια δολάρια, επισήμανε το Forbes.


Στον κατάλογο των εκλιπόντων βρίσκεται και ο θρύλος του γκολφ Άρνολντ Πάλμερ, που απεβίωσε τον Σεπτέμβριο σε ηλικία 87 ετών και βρίσκεται στην τρίτη θέση με κέρδη της τάξης των 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM