30.342 χρόνια για το παιχνίδι της Kardashian

30.342 χρόνια για το παιχνίδι της Kardashian Facebook Twitter
H γυναίκα που σχεδόν όλοι λατρεύουν να μισούν κερδίζει πολλά χρήματα από αυτό ακριβώς το πράγμα
0

H Kim Kardashian είναι ίσως η κορυφαία εκπρόσωπος της υπερέκθεσης και για την ώρα, η τακτική αυτή αποδίδει. Όμως όσοι νομίζουν πως αυτό έγινε ως δια μαγείας ή τυχαία, μάλλον κάνουν λάθος καθώς η περσόνα έχει καταφέρει να κάνει τον πιο ισχυρό στρατό followers στα social media, τα Μέσα ασχολούνται μαζί της διαρκώς και όπου εμπλέκεται το όνομά της επιχειρηματικά, οι τραπεζικοί λογαριασμοί αυξάνουν σε μηδενικά. Όσο και αν κάποιοι τη μισούν και τη χλευάζουν, η Kim είναι φαινόμενο της εποχής. Το Wire αποδόμησε ένα από τα πιο κερδοφόρα και δημοφιλή εγχειρήματά της που μόλις έκλεισε δύο χρόνια λειτουργίας και από τα δεδομένα προκύπτουν μερικά αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία για την εποχή και τη μάζα.

Ο κόσμος έχει ξοδέψει 30.342 χρόνια για το παιχνίδι της Kardashian. Ένα παιχνίδι που μέσα σε χρόνο ρεκόρ κατέγραψε 45 εκατομμύρια downloads και μέσα σε δύο χρόνια έχει φέρει κέρδη 16 δισ. δολάρια κέρδη του παιχνιδιού. Σε μια πιο σύνθετη ερμηνεία αυτού του αριθμού, ο χρόνος αντιστοιχεί σε περίπου 15.000 ανθρώπινες γενιές.

30.342 χρόνια για το παιχνίδι της Kardashian Facebook Twitter
Η Kim Kardashian στο αρχηγείο της εταιρείας που ασχολείται με το app του παιχνιδιού

Τι κάνει τους χρήστες να ξοδεύουν τόσο πολύ χρόνο σε ένα παιχνίδι; Με πάνω από 160 εκατομμύρια οπαδούς σε όλες τις πλατφόρμες των social media, η Κim δικαίως θεωρείται η "αυτοκράτειρα" του ίντερνετ με ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό εμπορικό βεληνεκές. Ο γάμος της με τον Kanye West, βοήθησε επίσης, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει πως η "δόξα" που γνωρίζει οφείλεται σε αυτό. Το ίδιο το παιχνίδι σκοπό έχει να κάνει τους παίχτες να βιώσουν ψηφιακά και να πετύχουν το lifestyle της Kardashian. Δεν προσφέρει καμία ειδική γνώση, δεν απαιτεί καμία δεξιότητα και δεν είναι καν ανταγωνιστικό. Είναι απλά ξόδεμα χρημάτων σε μια εικονική πραγματικότητα. Όλα όσα κάνεις εκεί μέσα έχουν αντίτιμο και ο κόσμος πληρώνει.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM