(φωτογραφία Μαγούλιανα@facebook)
(φωτογραφία Μαγούλιανα@facebook)

 

«Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την εκταμίευση της δόσης το μεσημέρι της Παρασκευής, έδωσα άδεια 48 ωρών στον εαυτό μου για να ξεκουραστώ. Αν και η καταγωγή μου είναι από την Πρέβεζα, επέλεξα την Ηλεία και τον Πύργο γιατί με την περιοχή σας με δένουν δεσμοί οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στον ευρύ κόσμο», ήταν η δήλωσή του Ευκλείδη Τσακαλώτου που έκανε στην εφημερίδα «Πατρίς»την Παρασκευή, λίγο αφότου έφυγε για τις πρώτες του διακοπές.

 

Το ilialive.gr δημοσίευσε τις φωτογραφίες του Ευκλείδη Τσακαλώτου από τι διακοπές του και γράφει πως ευχαριστήθηκε ιδιαίτερα την παραμονή του στην παραλία της Κουρούτας και στη Στροφή του Κότσιφα, όπου πέρα από το φαγητό, απόλαυσε για αρκετές ώρες την παραλία παίζοντας beach volley και ρακέτες, οικογενειακώς και με άλλους παραθεριστές.

 

(φωτογραφία Δημήτρης Φωτόπουλος@facebook)
(φωτογραφία Δημήτρης Φωτόπουλος@facebook)

 

(φωτογραφία Τζίμης Οικονομίδης@facebook)
(φωτογραφία Τζίμης Οικονομίδης@facebook)

 

 

Ο παππούς του, το όνομα του οποίου έχει πάρει, υπηρέτησε ως δάσκαλος στον Πύργο για δέκα ολόκληρα χρόνια, από το 1932 έως και το 1942, αναφέρει το patrisnews σχετικά με τους δεσμούς του Ευκλείδη Τσακαλώτου με την περιοχή.


Το σπίτι της οικογένειας ήταν στην οδό Γερμανού, κοντά στην πλατεία Ανδριάρα, όπου σ' αυτό αναστήθηκε και ο πατέρας του υπουργού, Στέφανος.

 

Με την επίσκεψή του στην Ηλεία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος εκπλήρωσε μια πολυετή επιθυμία του και σ' αυτό συνέβαλε ο στενός του φίλος, Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Θοδωρής Μιχόπουλος, που τον προσκάλεσε και είναι αυτός που τον συνοδεύει σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις του κατά την παραμονή του στην περιοχή μας.

 

(φωτογραφία Τάσος Κοροντζής@facebook)
(φωτογραφία Τάσος Κοροντζής@facebook)

 

(φωτογραφία Τάσος Κοροντζής@facebook)
(φωτογραφία Τάσος Κοροντζής@facebook)

 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και η οικογένειά του διάλεξαν για την διαμονή τους ξενοδοχείο στον Άγιο Ανδρέα. Το βράδυ της Παρασκευής δείπνησαν σε γνωστή ψαροταβέρνα του Κατακόλου, και το Σάββατο έκαναν τον μπάνιο τους στην Κουρούτα.

 

Ως λάτρης του καλού κρασιού ο υπουργός Οικονομίας, άδραξε την ευκαιρία και επισκέφθηκε το Κτήμα Μερκούρη στο Κορακοχώρι, όπου ξεναγήθηκε από τους ιδιοκτήτες σε όλους του χώρους και δοκίμασε όλες τις ποικιλίες των κρασιών.


Ο ίδιος δήλωσε εντυπωσιασμένος τόσο από το κτήμα, όσο και από την γεύση των κρασιών.