Τι ψάχνουν οι Έλληνες στο Pornhub;
Η LiFO δημοσιεύει σε αποκλειστικότητα τα πιο πρόσφατα στοιχεία για την Ελλάδα από τη δημοφιλέστερη πλατφόρμα ερωτικού περιεχομένου στον κόσμο, από τα οποία προκύπτουν μερικά ενδιαφέροντα συμπεράσματα.
Από τον Αλέξανδρο Διακοσάββα
 

Τα στατιστικά του Pornhub έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο όταν αντικατοπτρίζουν τις παγκόσμιες τάσεις στις προτιμήσεις γύρω από το πορνό αλλά ακόμα περισσότερο όταν αναφέρονται στην εγχώρια κατανάλωσή του. Η τελευταία φορά που η μεγαλύτερη ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου στον κόσμο είχε κοινοποιήσει τα νούμερα για την Ελλάδα ήταν το 2015 (αναφερόμενα στο έτος 2014) και, όπως όλα δείχνουν, πολλά έχουν αλλάξει έκτοτε, πρωτίστως για το ίδιο το Pornhub, που είναι πλέον πιο εξωστρεφές από ποτέ. Ποιος δεν θυμάται την απίστευτη πρωταπριλιάτικη φάρσα που σκάρωσε στο κοινό του με τη δήθεν κοινοποίηση των επισκέψεών τους στα κοινωνικά δίκτυα ή το πρόσφατο πριβέ πάρτι που διοργάνωσε στη Νέα Υόρκη, στο οποίο παρευρέθηκαν πολλοί διάσημοι, μεταξύ των οποίων και η Λούρδη Λεόν, σε μια ιδιαίτερα τολμηρή κίνηση που θύμισε σε όλους τα πρώτα βήματα της μαμάς Μαντόνα;

Στο διά ταύτα όμως, καταρχάς η συνολική επισκεψιμότητα από την Ελλάδα έχει αυξηθεί σε σχέση με πριν από δύο χρόνια, όμως η θέση της χώρας μας στη σχετική λίστα με την παγκόσμια κατάταξη έπεσε από την 21η στην 24η θέση. Αυτό οφείλεται προφανώς σε μεγάλη αύξηση στην κίνηση από άλλες χώρες. Πτωτικά είναι και τα νούμερα που αφορούν τις Ελληνίδες που επισκέπτονται το Pornhub, ενώ μεγάλη άνοδο σημείωσε η χρήση από κινητά και tablets. Πάμε να τα δούμε όμως πιο αναλυτικά, με όλα τα παρακάτω να αντλούνται συνολικά από το έτος 2016:

Γενικά Στατιστικά
Πόση ώρα περνούν οι Έλληνες κάθε φορά στο Pornhub;

10 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα: Κατά μέσο όρο οι Έλληνες χρήστες περνούν ένα ολόκληρο λεπτό περισσότερο σε κάθε τους επίσκεψη στο Pornhub σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο, και αρκετά περισσότερο σε σχέση με τα 9 λεπτά που ήταν ο αντίστοιχος αριθμός του 2015.

Το ξέρουμε ότι οι γυναίκες βλέπουν πορνό – αλλά πόσες;

21% γυναίκες: Οι Ελληνίδες επισκέπτριες γένους θηλυκού είναι κατά 5% λιγότερες σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. (Πόσες το παραδέχονται, δυστυχώς, δεν είναι μετρήσιμο!)

Κινητό ή λάπτοπ;

52% χρήση από κινητό: Περισσότεροι από τους μισούς χρήστες του Pornhub στην Ελλάδα απολαμβάνουν τις υπηρεσίες του από κινητά και tablets. Μεγάλη άνοδος σε σχέση με το αντίστοιχο (44%) προ διετίας ποσοστό.

Πόσων ετών είναι οι χρήστες στην Ελλάδα;

Ο μέσος όρος ηλικίας των Ελλήνων χρηστών είναι τα 34.

Ποιες μέρες μας αρέσει να μπαίνουμε στο Pornhub;

Η πιο δημοφιλής μέρα σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα είναι το Σάββατο. Η λιγότερο δημοφιλής είναι η Πέμπτη.

Και ποιες ώρες προτιμάμε;

Μια σχεδόν μοναδική παγκόσμια πρωτοτυπία! Κι όμως, οι Έλληνες προτιμούν τη «μεσημεριανή». Το δίωρο κατά το οποίο παρατηρείται μεγαλύτερη κίνηση στο Pornhub είναι μεταξύ 15:00 και 17:00, ενώ σχεδόν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο προτιμούν τις ώρες από τις 22:00 μέχρι τα μεσάνυχτα.

Πόσο αγαπάμε το Pornhub σε σχέση με τους ξένους;

24η η Ελλάδα στην παγκόσμια κατάταξη: Αρκετά ψηλά στον παγκόσμιο χάρτη του Pornhub, τρεις θέσεις όμως χαμηλότερα σε σχέση με το 2015.

Πόσα βίντεο ανεβάζουμε;

Συνολικά στη βάση δεδομένων του Pornhub υπάρχουν 10.828 βίντεο με τις λέξεις «Greek» ή «Greece» στον τίτλο ή τις ετικέτες τους. Τα 3.110 εξ αυτών ανέβηκαν μέσα στο 2017. Οι Έλληνες χρήστες έχουν επίσης ανεβάσει 3.316 βίντεο στην κατηγορία «Amateur».

 
Ποιες είναι οι πιο δημοφιλείς αναζητήσεις των Ελλήνων;

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μας παρέχει το Pornhub, οι Έλληνες γουστάρουν πατριωτισμό ακόμα και στην τσόντα, καθώς πρώτη με διαφορά έρχεται η αναζήτηση για «greek» πορνό, ενώ ακολουθούν οι κατηγορίες «greek celebrity», «greek porn», τα πάντοτε δημοφιλή ερασιτεχνικά «greek amateur» και το βέρο «elliniko» (σε άπταιστα greeklish!). Παρακάτω βρίσκουμε άλλες τέσσερις δημοφιλείς αναζητήσεις με ελληνικό άρωμα: «athens», «santorini», «greek milf» και «greek pornstars».

Δημοφιλείς κατηγορίες

Λεσβιακά, anal, MILF, «ώριμα» και βίντεο με τρίο συμπληρώνουν το top 5 με τις πιο δημοφιλείς κατηγορίες πορνό στην Ελλάδα, ενώ ακολουθούν τα teen, τα «μεγάλα βυζιά», τα βίντεο με shemales, τα «μεγάλα πέη» και τα hentai, δηλαδή τα πορνογραφικά καρτούν, κυρίως ιαπωνικής προέλευσης, όπως τα anime. Αξίζει να σημειωθεί ότι το anal και το shemale (transgender) είναι χαμηλότερα στην παγκόσμια σχετική κατάταξη (5η και 17η θέση αντίστοιχα), στην οποία η όχι και τόσο δημοφιλής στην εγχώρια λίστα κατηγορία «ebony» (δηλαδή το πορνό με μαύρους πρωταγωνιστές) φιγουράρει στην 3η θέση.

 
Mέσος όρος ηλικίας

Ο μέσος όρος ηλικίας των χρηστών του Pornhub στην Ελλάδα είναι τα 34 χρόνια, σχεδόν ταυτόσημος με τον παγκόσμιο των 35 ετών. Ωστόσο, το 46% των επισκεπτών παγκοσμίως ανήκουν στο ηλικιακό γκρουπ των millennials (κάτω των 35 ετών), ενώ στην Ελλάδα οι millennials αποτελούν την πλειονότητα του 64%. Απλώς το επόμενο ηλικιακό γκρουπ των 35-44 στην Ελλάδα είναι πολύ μικρότερο (18%, σε σχέση με το παγκόσμιο 31%), οπότε ο γενικός μέσος όρος εξισορροπείται.

Τι βλέπουν περισσότερο οι Έλληνες και τι προτιμούν οι Ελληνίδες;

Οι Ελληνίδες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα λεσβιακά, στα τρίο και στα «φιλικά προς τις γυναίκες» βίντεο, ενώ οι άντρες αρέσκονται περισσότερο στις MILFs, στο anal και στο «ώριμο» περιεχόμενο. Ενδιαφέρον όμως έχουν και οι συγκριτικές προτιμήσεις στο πορνό ανάμεσα σε άνδρες και γυναίκες επισκέπτες στη χώρα μας, με τις γυναίκες να προτιμούν πολύ περισσότερο τα λεσβιακά, τις παρτούζες και τη διπλή διείσδυση, ενώ τους άντρες να δείχνουν ιδιαίτερα ενθουσιώδεις με τις εύσωμες (BBW), τα castings (πορνό όπου κάποιος άνδρας περνάει από «επιλογή» τις γυναίκες), τις ώριμες και τις shemales.

 
Πώς διαμορφώνονται οι προτιμήσεις των Ελλήνων ανά ηλικία;

Οι πίνακες που ακολουθούν και δείχνουν πώς αλλάζουν οι προτιμήσεις των Ελλήνων ανά ηλικιακό γκρουπ είναι ίσως οι πιο ενδιαφέροντες όλης της έρευνας. Εδώ παρατηρούμε τα εξής:

 

  • Η δημοφιλέστατη στους 18-24 κατηγορία «hentai» εξαφανίζεται σε όλες τις υπόλοιπες ηλικίες. Αρκετά λογικό, καθώς τα συγκεκριμένα βίντεο είναι animationς και όχι πραγματικό πορνό με ζωντανούς πρωταγωνιστές! Αντίστοιχα απούσες από τους επόμενους πίνακες είναι και οι δημοφιλείς στους 18-24 κατηγορίες «σχολικού» και «cartoon» πορνό.
  • Μόνο οι χρήστες ηλικίας 25-34 αγαπούν τις εύσωμες, τα «castings» και τις ώριμες, αν και στο συγκεκριμένο γκρουπ παρατηρούμε μια μάλλον μεγάλη διάχυση στις προτιμήσεις, αφού οι πρώτες θέσεις καλύπτονται με σχετικά χαμηλά ποσοστά.
  • Στα επόμενα δύο ηλικιακά γκρουπ, 35-44 και 45-54, οι Ρωσίδες και οι Τσέχες έχουν την τιμητική τους, εθνικότητες κατά παράδοση δημοφιλείς στους Έλληνες «οικογενειάρχες» άνδρες (ή τουλάχιστον στις φαντασιώσεις τους!).
  • Παράλληλα, η κατηγορία «shemale», που καλύπτει το ευρύ φάσμα των transgender πρωταγωνιστριών πορνό, αρχίζει να κερδίζει έδαφος καθώς ανεβαίνουμε ηλικίες και καταλαμβάνει τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των γκρουπ 55-64 και 65+. Περιέργεια ή απωθημένα; Πάντως, είναι σίγουρα επισφαλές να βγάζουμε συμπεράσματα κοινωνιολογικής φύσης από απλά στατιστικά τέτοιου είδους.
  • Τέλος, στους 65+, εκτός από τις shemales, αρέσουν πολύ οι μικροσκοπικές Γιαπωνέζες, καθώς και η κατηγορία «baby», μάλλον αναμενόμενα δημοφιλείς κατηγορίες γι’ αυτό το ηλικιακό γκρουπ.
 
Μέσος όρος παραμονής ανά περιοχή

Ενώ οι Έλληνες παραμένουν στο Pornhub κατά μέσο όρο 10 λεπτά και 23 δευτερόλεπτα σε κάθε τους επίσκεψη, αυτός ο χρόνος διαφοροποιείται αισθητά από περιοχή σε περιοχή, με τους Λευκαδίτες να χρειάζονται (πολύ) περισσότερη ώρα (ή να θέλουν απλώς να χαζέψουν περισσότερο, ποιος ξέρει;), ενώ τους Φωκείς να «την κάνουν» πιο γρήγορα απ’ όλους!

 
Πιο δημοφιλείς κατηγορίες στην Ελλάδα, σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο

Στον συγκριτικό πίνακα των προτιμήσεων των Ελλήνων, σε σχέση με τις κατηγορίες που αναζητούν στο Pornhub οι επισκέπτες από τον υπόλοιπο κόσμο, βλέπουμε ότι η κατηγορία «Old/Young» (δηλαδή τα βίντεο με μεγάλη διαφορά ηλικίας μεταξύ των πρωταγωνιστών), καθώς και η «διπλή διείσδυση» και το «anal» είναι πολύ πιο δημοφιλή στην Ελλάδα.

Δημοφιλείς κατηγορίες ανά περιοχή (συγκριτικά στοιχεία)

Ένας από τους πιο ενδιαφέροντες πίνακες δεδομένων που μας παρέχει το Pornhub είναι ο παρακάτω, που παρουσιάζει τι αρέσει στους Έλληνες, ανά περιοχή (σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα). Σε κάποιες περιοχές τα ποσοστά στις πρώτες τρεις κατηγορίες δεν είναι ιδιαίτερα υψηλά, πράγμα που σημαίνει ότι, πάνω-κάτω, οι κάτοικοι αυτών των περιοχών «συντονίζονται» με τις γενικές προτιμήσεις των Ελλήνων.

Όμως, η κατηγορία «shemale» και τα «μεγάλα βυζιά« έχουν 72% και 62% περισσότερους «φαν» στην Άρτα, όπως αντίστοιχα τα βίντεο με «όργια» στη Χίο (50%), το «σχολικό» πορνό στην Κορινθία (51%), τα γερμανικά βίντεο και οι τσόντες με καρτούν στη Δράμα (142% και 51% αντίστοιχα), οι «ώριμες» πρωταγωνίστριες στα Ιωάννινα (52%), ενώ στην Καβάλα μάλλον βαριούνται να βλέπουν ολόκληρες σκηνές ή ταινίες πορνό, αφού προτιμούν τα compilations με σύντομα κλιπ (156%).

 
Πιο δημοφιλείς πορνοστάρ στην Ελλάδα

Μάλλον αναμενόμενη πρωτιά σε αυτή τη λίστα: Η «εθνική» μας πορνοστάρ, Τζούλια Αλεξανδράτου, «τρώει» με ευκολία και μεγάλη διαφορά όλες τις υπόλοιπες. Όχι πως οι Έλληνες δεν ενδιαφέρονται για τις διεθνείς τάσεις, αφού αμέσως μετά ακολουθεί η Λιβανεζο-Αμερικανή σταρ της νέας εποχής, Mia Khalifa. Ακόμα δύο ελληνικές συμμετοχές στον πίνακα, που δραστηριοποιούνται στη Sirina Entertainment του Δημήτρη Σειρηνάκη, η Inna Innaki και η Μαριάννα Ντούβλη.

 
Ποσοστά γκέι επισκεπτών ανά περιοχή

Περίπου 5,4% των Ελλήνων επισκεπτών του Pornhub αναζητούν γκέι ανδρικό πορνό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποκλίσεις από τον μέσο όρο, ανά περιοχή, όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, με την Καστοριά και την Κρήτη να βρίσκονται στην κορυφή και την Άρτα και την Καβάλα στις χαμηλότερες θέσεις.

Τι αναζητούν περισσότερο οι Έλληνες γκέι στο Pornhub

Περίπου 5,4% των Ελλήνων επισκεπτών του Pornhub αναζητούν γκέι ανδρικό πορνό. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αποκλίσεις από τον μέσο όρο, ανά περιοχή, όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα, με την Καστοριά και την Κρήτη να βρίσκονται στην κορυφή και την Άρτα και την Καβάλα στις χαμηλότερες θέσεις.

 
Πιο δημοφιλείς κατηγορίες γκέι ανδρικού πορνό

Οι «daddies» τερματίζουν πρώτοι στις προτιμήσεις των Ελλήνων γκέι, οι οποίοι ενδιαφέρονται και για (την πάντα δημοφιλή φαντασίωση με) «straight guys», καθώς και για «bareback» και «μεγάλα πέη».

Συγκριτική δημοτικότητα ανά κατηγορία, στο γκέι πορνό

Συγκριτικά με τον υπόλοιπο κόσμο, οι Έλληνες γκέι ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για τους «bears», με τα βίντεο που περιλαμβάνουν γκέι «casting» και τους «daddies» να ακολουθούν, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

Βλέπουν πορνό οι Έλληνες τις αργίες;

Τα σημαντικά γεγονότα (όπως οι εκλογές και το δημοψήφισμα του 2015, σύμφωνα με τις προηγούμενες μετρήσεις του Pornhub) και παραδοσιακά οι αργίες και οι εθνικές γιορτές επηρεάζουν την κίνηση στην ιστοσελίδα. Παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς οι Έλληνες μάλλον δεν έχουν χρόνο (ή διάθεση) για πορνό, όπως και ανήμερα Χριστουγέννων αλλά και τον Δεκαπενταύγουστο. Από την άλλη, τις εθνικές γιορτές της 25ης Μαρτίου, της 28ης Οκτωβρίου και την Πρωτομαγιά, η επισκεψιμότητα δεν φαίνεται να επηρεάζεται ιδιαίτερα.

Credits:

Προγραμματισμός: Άγγελος Παπαστεργίου

Πηγή: https://www.pornhub.com/insights/greece-insights

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ